LAPORAN SURVEY REMAJA: Kawruh & Minat Pemuda ing Pendidikan Perdamaian

Kawruh lan Minat Pemuda ing Pendidikan Perdamaian

Ing April 2021, ing Kampanye Global kanggo Perdamaian Pendidikan (GCPE) nganakake survey sing fokus marang para pemuda kanggo luwih ngerti kesadaran lan minat babagan perdamaian lan pendhidhikan keadilan sosial ing antarane para remaja sekolah menengah lan kuliah. Laporan iki minangka asil temuan lan analisis Kampanye Global. Pungkasane, GCPE ngarep-arep supaya laporan iki bakal menehi wawasan babagan kesadaran pemuda lan minat babagan pendidikan perdamaian ing upaya nambah keterlibatan pemuda.

Survei Pemuda babagan Pendidikan Perdamaian lan Keadilan Sosial ditindakake dening Kampanye Global kanggo Tim Pemuda Pendhidhikan Damai, utamane siswa ing Program Studi Kehakiman lan Perdamaian ing Universitas Georgetown. Anggota tim kalebu: Keaton Nara, Caelan Johnston, Maude Peters, Heather Huang, lan Gabby Smiley. Laporan lan analisis kasebut diawasi dening Micaela Segal de la Garza, Manajer Program, lan Tony Jenkins, Koordinator Kampanye Global kanggo Pendidikan Perdamaian.

Kampanye Global kanggo Tim Pemuda Pendidikan Perdamaian ngetutake responden survey kanggo njelajah pangembangan jaringan pemuda pendhidhikan perdamaian.

Panemuan lan rekomendasi utama bakal diprodhuksi ing ngisor iki. Kanggo rincian lan analisis tambahan, download laporan lengkap.

Download Laporan Lengkap

Penemuan Kunci

  • Ing babagan proyek lan program pendhidhikan perdamaian sing wis ana, para responden nuduhake tingkat kapentingan sing paling dhuwur ing pencegahan kekerasan, hak asasi manungsa, pembangunan global, kewarganegaraan global, lan kekerasan jender.
  • Responden nuduhake paling sethithik kesadaran babagan meditasi lan praktik restoratif.
  • Ana kapentingan sing kuat ing keadilan sosial, khususe babagan masalah kekerasan jender, terorisme, lan kekerasan rasial, sing kabeh diidentifikasi minangka subyek sing penting ing antarane kelompok demografi.
  • Kanggo demografi umur kuliah ing donya - sing didaftarkan lan ora didaftarkan ing program studi perdamaian - polarisasi politik minangka subyek sing paling dhuwur kanggo kapentingan ing proyek lan program kaadilan sosial.
  • Ing ngukur kapentingan ing latihan sing fokus ing pemuda, survey nemokake manawa responden nuduhake rata-rata tingkat kapentingan paling dhuwur ing toko kreatif (yaiku kesempatan kanggo nggawa ide anyar liwat ekspresi kreatif)

Rekomendasi

  • Mayoritas responden, tanpa preduli umur, lokasi, utawa enrollment ing program studi perdamaian, sinau babagan program lan proyek pendidikan perdamaian ing njaba sekolah. Ana kekurangan pendidikan perdamaian formal ing sekolah sanajan ana minat sing jelas.
    Rekomendasi: Ndhukung pangembangan kesempatan pendidikan perdamaian ing sekolah sing ngarahake kapentingan siswa; capacitate siswa karo skills supaya padha bisa nganjurake kanggo program pendidikan tentrem (soko responden nuduhake banget kapentingan ing).
  • Pendhidhikan perdamaian pancen didorong komunitas, lan aspek komunal sing paling disenengi para pemuda.
    Rekomendasi: Nggawe klub ing sekolah sing ngajari siswa babagan pendhidhikan perdamaian lan bebarengan nggawe papan kanggo mbentuk hubungan masyarakat; nggawa pendidikan perdamaian menyang pusat komunitas; nyedhiyakake program pendidikan perdamaian sawise sekolah.
  • Nyedhiyakake kesempatan kanggo para pemuda dadi peserta aktif ing pendhidhikan iku penting banget.
    Rekomendasi: Program lan konten pendidikan perdamaian kudu dijupuk lan dirancang kanggo nyukupi kepentingan keadilan sosial siswa lan ora mung kepentingan guru/dosen.
  • Platform media sosial penting banget kanggo program pemuda lan keterlibatan komunitas. Instagram, Facebook, Twitter, lan buletin muncul minangka alat sing paling akeh digunakake ing antarane responden.
    Rekomendasi: Nggawe platform media sosial sing melu muda; nggawe kiriman sing mréntahaké kanggo topik tartamtu ing pendidikan tentrem sing padha nyebut kapentingan ing; responden nuduhake, rata-rata, tingkat kapentingan paling dhuwur ing toko kreatif kanggo latihan sing fokus ing para pemuda, lan media sosial minangka media sing apik kanggo iki.
  • Akeh responden nuduhake kapentingan ing jaringan fokus pemuda anyar, sanajan enrollment ing program studi perdamaian umume nuduhake tingkat kapentingan sing luwih dhuwur.
    Rekomendasi: Mbangun jaringan fokus muda anyar kanggo wong-wong sing kasengsem kanggo melu lan nggawe sambungan karo siji liyane.

Advokasi Pendidikan Perdamaian

GCPE nduweni minat khusus kanggo siswa supaya bisa nganjurake kurikulum lan pendhidhikan dhewe. Inklusi para pemuda ing nggawe keputusan iku penting banget, mula para responden ditakoni babagan minat sinau babagan katrampilan kanggo nyengkuyung pendidikan perdamaian ing sekolah lan komunitas. Umumé, responden nuduhake tingkat kapentingan sing dhuwur kanggo sinau katrampilan advokasi pendidikan perdamaian kanthi rata-rata respon antarane klompok yaiku 3.6 kanthi 5 minangka tingkat kapentingan paling dhuwur. Tren kasebut dituduhake ing grafik ing ngisor iki:

1 Komentar

  1. Akeh pitakonan rumit ngadhepi pimpinan donya lan kabeh instruktur agama sing ngelak kanggo kesimpulan unanimous kanggo keamanan global ing predicament proliferasi nuklir saiki ing konteks krisis moral ing etika politik lan konflik agama.

    Saiki akademisi, institusi lan badan panguwasa dikhususake mung kanggo ngatasi perwujudan masalah kasebut; nglirwakake aspèk negatif sing nambah saben dina minangka tantangan rumit sadurunge kabeh donya. Tegese ing pengaruh globalisasi lan owah-owahan teknis kanthi cepet, saiki kita bisa ndeleng kepiye korupsi lan ketimpangan bisa nyebabake kuatir ekonomi lan ngrusak kohesi sosial, hak asasi manungsa lan perdamaian sing ngalangi kepercayaan umum.

    Ing kahanan kasebut, pendhidhikan adhedhasar nilai-nilai inti SDG 4.7 minangka instrumen paling apik kanggo nemtokake maneh alat politik lan profesional kontemporer sing dibutuhake kanggo tumindak terpadu kanggo nggayuh Agenda 2030. Salajengipun, ide kita kanggo maju SDG 4.7 kanthi jero ngemu ideologi dhasar kanggo nuntun komunitas global kanggo ngetrapake SDG 16.a ing siji gagasan, kanggo promosi perdamaian lan non-kekerasan lan apresiasi kontribusi budaya kanggo pembangunan sing lestari. Nyatane, tanpa perdamaian lan persatuan global, ora mungkin pimpinan jagad bisa menehi perhatian sing sregep kanggo sukses SDGs kanthi wektu.

    Saiki kalbu generasi enom kita antarane 10 nganti 29 umur utamane rawan, digunakake ing kabeh bentuk kekerasan lan minangka tantangan global paling gedhe sing mbutuhake "kesimpulan sing padha" kanggo ningkatake generasi mbesuk lan nyegah PROLIFERASI NUKLER kanthi nyata. kasunyatan.

    Luwih saka iku, kesenjangan lan prabédan antarane ajaran agama kita nyedhiyakake papan sing aman kanggo bisnis rasisme lan fanatisme sing nambah basis perang lan terorisme nalika ora nggatekake aspek proliferasi nuklir sing mateni miturut sikap lan posisi politik dhewe. Mangkono, dhasar perang lan terorisme durung bisa dikalahake kanggo pimpinan jagad lan kabeh ajaran agama utama sing berjuang karo panji perdamaian lan keragaman budaya nganti saiki. Banjur ing kahanan kasebut, dhuwit lan kekuwatan senjata ing donya ora cukup potensial kanggo nglawan pikirane rasisme, radikalisasi lan terorisme sing ndhelikake dosa ing mburi narsisisme agama.

    Iki minangka fakta asli sing ora bisa digatekake kanthi biaya apa wae. Ing babagan iki, masyarakat donya mbutuhake inovasi daya intelektual (sastra) kanggo nemtokake maneh nurani generasi mudha kita sing kasengsem ing mbingungake iman (ajaran agama), glamor bumi lan aspek frustasi sing bisa nyebabake, nalika ngembangake katrampilan profesional. Iki sing kita maksud yaiku definisi "UN-SDG 4.7", siji-sijine cara kanggo mbantu masyarakat donya kanggo nggayuh "UN-SDG16.a" kanthi nyata.

    Saiki novel-novel lan sastra pengarang-pengarang gedhe saka sak ndonya sing disaranake kanggo "edisi sekolah sing ora disambungake" biasane nuntun nurani generasi anyar menyang jagad sing angel dipahami sing ora ana imajinasine kanggo ngembangake keragaman budaya sing kudu kita bangun. "donya sing luwih adil". Ora diragukan, iki nggambarake ideologi gedhe sing ana gandhengane karo kahanan kepungkur lan saiki, nanging tanpa solusi sing tepat sing kita butuhake kanggo ngembangake keragaman budaya kanthi nyata. Iki minangka hiburan kanggo kemajuan moral sajrone watesan lan uga mbantu siswa ngembangake katrampilan komunikasi. Ing kene apa sing kita usulake minangka extension saka gagasan kasebut kanthi ngembangake rahmat sastra kanggo hiburan lan pencerahan, amarga dina iki prestasi wawasan profesional, politik lan ilmiah dibangkitake ngluwihi proses Alam lan rahmat kamanungsan lan spiritualitas mudhun menyang jurang sing mbebayani, lan nggawe basis kanggo rasisme, radikalisasi, intoleransi lan krisis kamanungsan liyane minangka alangan ing dalan kanggo mbangun kapercayan ing antarane kabeh budaya, norma lan adat istiadat, sing kita kudu ningkatake keragaman budaya kanggo nyumbang kanggo sukses kabeh sing lestari. gol pembangunan.

    Proyèk kita dirancang khusus kanggo pusat akademik, kanggo menehi dhasar kanggo pencerahan kanthi hiburan lan wahyu. Iki minangka eksperimen karo literatur Inggris kanggo nyepetake wektu kanggo maca kanthi panjelasan sing efektif lan eksplorasi penting sajrone sawetara tembung. Prinsip pamrentahan kita ndadekke ilmu lan iman bebarengan kanggo manunggalake kabeh manungsa ngluwihi wates agama, wates, lan beda; nanging uga pandangan politik kanggo madhangi dhasar ilmiah babagan urip sing efektif lan nggambarake kepiye pola pikir lan kabecikan sing positif ningkatake urip individu lan, pungkasane, kesejahteraan masyarakat.

    Niat kita ora mung kanggo nyawijikake eksistensi manungsa sing dipisahake dening perpecahan agama lan kompetisi, nanging uga kanggo ningkatake kabeh definisi iman kita ing siji gagasan, gagasan, lan konsep ngluwihi sistem pamikiran sing diwarisake kanggo ningkatake dialog karo ilmu pengetahuan sing ngilangake spiritualitas. Iki dirancang, kanthi jujur, kanggo manunggalake eksistensi kita ing dhasar perdamaian-ora kanggo kompetisi, argumentasi, utawa kontroversi.

    Aku yakin, sampeyan kabeh bakal seneng menehi perhatian kanggo ngetrapake ideologi sing diusulake amarga kita kudu nggayuh tujuan kanthi nyata. matur nuwun

Nggabungake diskusi ...