Hub Remaja

Kampanye Global kanggo Pusat Pemuda Pendidikan Damai

(Foto: Bank Lempung on Unsplash)

Sugeng rawuh ing Hub Pemuda Pendidikan Perdamaian Global sing digawe dening Tim Pemuda GCPE! Kaca iki darmabakti kanggo nyediakake informasi pendidikan perdamaian lan sumber daya khusus karo changemakers enom ing atine! Mangga njelajah isi ing ngisor iki kanggo miwiti melu ing karya migunani pendidikan tentrem lan mriksa maneh enggal kanggo sumber tambahan teka ing mangsa! Sugeng sinau!

Pendidikan Pemuda lan Perdamaian

Apa Pendidikan Perdamaian?

Pendhidhikan perdamaian ditetepake sacara umum minangka "pendidikan babagan lan kanggo perdamaian." Pendhidhikan "babagan" perdamaian mriksa pitakonan apa perdamaian (lan kaadilan) lan njelajah kemungkinan carane nggayuh perdamaian. Iki uga kalebu pangerten lan kritis mriksa kekerasan ing kabeh macem-macem wujud lan manifestasi.

Pendidikan "kanggo" perdamaian nyiapake para siswa kanthi kawruh lan katrampilan kanggo nggayuh katentreman lan kaadilan sosial lan kanggo nanggapi konflik tanpa kekerasan. Iki uga gegayutan karo nurturing sumber moral lan etika batin sing penting kanggo tumindak perdamaian njaba.

Pendhidhikan perdamaian dumadi ing pirang-pirang konteks lan setelan, ing njero lan njaba sekolah. Ora kabeh pendidikan perdamaian kanthi jelas dilabeli minangka "pendidikan perdamaian." Umume upaya pendidikan perdamaian muncul saka pengalaman lokal kekerasan lan / utawa ketidakadilan. Dheweke bisa ngatasi keadilan rasial, pembangunan perdamaian pasca konflik, keadilan jender, rekonsiliasi, pencegahan kekerasan ing sekolah, pendhidhikan anti-perang, lan liya-liyane. (Kanggo informasi luwih lengkap, waca: "Apa Pendidikan Perdamaian?"

Peran Pemuda ing Pendhidhikan Damai

Njupuk wayahe kanggo nimbang carane sampeyan bisa nggabungake pendhidhikan perdamaian ing urip lan kerja ing komunitas sampeyan. Minangka wong enom, sampeyan dadi pusat kanggo implementasine lan sukses pendidikan perdamaian. Karep, kapentingan, lan motivasi sampeyan nggawe pendhidhikan perdamaian, lan liwat upaya sampeyan bisa nggayuh masa depan sing luwih adil. Amarga pendhidhikan perdamaian saiki dibutuhake luwih akeh tinimbang sadurunge kanggo nglawan ketidakadilan lan kekerasan sistemik ing saindenging jagad, kita ngajak sampeyan nimbang kepiye sampeyan bisa melu upaya pendhidhikan perdamaian utawa kepiye nggunakake alat lan kerangka pendidikan perdamaian kanggo ngupayakake masalah sing sampeyan peduli. paling babagan. Sampeyan ana ing ngarep ing owah-owahan, lan kita ngarep-arep bisa nyedhiyani sampeyan karo sumber daya mbiyantu kanggo spearheading owah-owahan.

Laporan Survei Pemuda: Kawruh & Minat Pemuda ing Pendidikan Perdamaian

Keterlibatan pemuda ing pendhidhikan perdamaian penting kanggo tuwuhing gerakan perdamaian lan keadilan ing saindenging jagad. Nanging apa sing dikawruhi wong enom babagan pendhidhikan perdamaian lan kepiye kepengin melu? Apa sing dibutuhake kanggo mesthekake wong enom bisa sinau lan melu pendidikan perdamaian? Kanggo mangsuli pitakon kasebut, Kampanye Global kanggo Tim Pemuda Pendhidhikan Damai nindakake survey ing taun 2021 lan nggawe laporan adhedhasar temuan kasebut. Saka survey iki, kita sinau manawa wong enom kepengin melu kerja pendidikan perdamaian, nanging ora duwe sumber daya kanggo nindakake. Kanggo ngatasi kekurangan pendhidhikan perdamaian ing sekolah lan konteks liyane, ana akeh kepinginan ing antarane para mudha kanggo sinau babagan carane nyengkuyung pendidikan perdamaian ing komunitas.

Sing ngendi hub muda teka ing! We are setya kanggo nyedhiyani sampeyan, changemakers muda, karo sumber daya pendidikan lan alat sing perlu kanggo advokat kanggo pendhidhikan tentrem ing komunitas lan nyilem menyang karya pendidikan tentrem ing saindhenging donya. Disaranake sampeyan njelajah laporan survey kanggo luwih ngerti lanskap pendidikan pemuda lan perdamaian saiki, uga nimbang sawetara cara kanggo ngisi kesenjangan survey sing ditemokake ing kawruh lan keterlibatan pemuda ing pendhidhikan perdamaian lan entuk kanca-kanca sing melu karya pendidikan tentrem. Banjur, priksa sumber daya ing ngisor iki kanggo miwiti upaya advokasi pendidikan perdamaian!

Melu ing Pendhidhikan Damai

Apa sampeyan siyap miwiti nyengkuyung pendhidhikan perdamaian ing komunitas sampeyan lan ngrancang proyek pendhidhikan perdamaian dhewe kanggo nggawe owah-owahan sing migunani? Priksa toolkit ing ngisor iki kanggo informasi babagan pendidikan perdamaian lan karya advokasi lan pandhuan langkah-langkah kanggo ngrancang lan ngetrapake proyek sampeyan dhewe!

Pendidikan Perdamaian kanggo Pemuda:
Toolkit kanggo Advokasi & Perencanaan

Kita ngrancang toolkit iki, sing nyedhiyakake informasi babagan pendidikan perdamaian lan kepiye carane bisa dileksanakake ing tingkat praktis, kanthi ngelingi para pembuat perubahan pemuda. Muga-muga bisa nyorot pentinge strategi pendhidhikan perdamaian ing konteks formal lan informal minangka cara kanggo mengaruhi owah-owahan. Nalika toolkit iki bisa diadaptasi kanggo macem-macem upaya advokasi, iku dirancang khusus kanggo ndhukung muda ing advokasi kanggo pendidikan tentrem ing spasi formal (sekolah, universitas) lan non-formal learning (setelan komunitas). Siap sinau luwih lengkap babagan pendidikan perdamaian lan kepiye sampeyan bisa miwiti proyek sampeyan dhewe? Priksa toolkit ing link ing ngisor iki!

(Foto: Andy Blackledge liwat Flickr. CC dening 2.0 DEED)

Sumber Pendhidhikan

Glosarium Studi Perdamaian

Nalika sampeyan njelajah lan melu pendidikan perdamaian, bisa uga migunani yen sampeyan ngerti basa sing digunakake ing pasinaon perdamaian. Sumber daya iki nduweni tujuan kanggo menehi panjelasan babagan istilah sing bisa ditampilake ing wacan sampeyan sing ana gandhengane karo perdamaian lan keadilan lan ndhukung sampeyan supaya bisa ngobrol babagan perdamaian. Glosarium sing kasedhiya ing ngisor iki ora nyakup saben istilah sing ana gandhengane karo studi perdamaian, nanging bakal dadi titik wiwitan sing migunani kanggo lelungan menyang lapangan.

Pemuda sing Mimpin Gerakan: Dialog Global babagan Anti-Rasisme

Salah sawijining cara sing paling apik kanggo sinau babagan masalah sosial lan gerakan kanggo owah-owahan yaiku saka wong-wong sing melu kerja kanggo nggawe perdamaian lan keadilan sing lestari! Akeh sing bisa disinaoni saka wong-wong sing ana ing ngarep gerakan kasebut, lan bisa menehi inspirasi kanggo gabung ing karya kanggo perdamaian. Ing 2020, Kampanye Global kanggo Pendidikan Perdamaian dadi tuan rumah webinar "Pemuda Memimpin Gerakan: Dialog Global babagan Anti-Rasisme." Ing seminar iki, sampeyan duwe kesempatan kanggo krungu saka wong enom saka sak donya bab carane padha makarya ing anti-rasisme lan anti-etnis gerakan diskriminasi. Uga nylidiki kepiye pendidikan perdamaian utamane bisa digunakake kanggo ngatasi penindasan lan nggawe perdamaian sing lestari. Muga-muga bakal nggedhekake pangerten babagan gerakan anti-rasisme lan diskriminasi anti-etnis lan nyengkuyung sampeyan nimbang carane sampeyan bisa nggunakake pendidikan perdamaian minangka sarana kanggo ngowahi owah-owahan ing macem-macem konteks.

Pemuda Fokus News & Resources

Waca warta, sumber, lan laporan paling anyar sing fokus ing pemuda ing kene! Ngakses arsip lengkap konten sing difokusake para pemuda utawa tumindak telusuran kanthi fokus nggunakake Peace Education Clearinghouse.

Gabung karo Kampanye & bantu kita #SpreadPeaceEd!
Mangga ngirim kula email:
Gulung menyang Top