Apa kita utang kulawarga Afghanistan saiki

"Nindakake sing bener"

Chloe Breyer lan Ruth Messinger, loro-lorone duwe pengalaman akeh ing masyarakat sipil internasional lan akrab karo Afghanistan, njaluk Amerika Serikat njupuk langkah sing adil lan efektif kanggo ngrampungake kewajiban Amerika Serikat marang wong Afghan, mbebasake dana sing bener duweke. wong-wong mau.

Ing kasus iki, nindakake perkara sing bener bisa nggawe ora mung sawetara relief saka krisis kamanungsan sing nggegirisi sing nandhang sangsara negara, nanging mbukak kemungkinan kanggo keterlibatan sing konstruktif karo Taliban. Tanpa keterlibatan kasebut, ora ana pangarep-arep kanggo ngilangi beban penindasan sing ditindakake dening rezim marang wanita, utawa ngatasi macem-macem pelanggaran hak asasi manungsa.

Para pendidik perdamaian disaranake supaya siswa maca op-ed iki minangka basis kanggo njelajah alasan lan konsekuensi potensial saka unfreezing, lan kanggo speculate carane mbukak dialog engagement karo Taliban tanpa nyata utawa katon toleransi kanggo manungsa reged. nglanggar hak. Kepiye carane bisa nggawe dialog supaya loro-lorone bakal entuk keuntungan, supaya bisa miwiti owah-owahan? (BAR, 8/20/22)

Apa kita utang kulawarga Afghanistan saiki

Miturut Chloe Breyer lan Ruth Messinger

(Dipunbabar saking: New York Daily News. 19 Agustus 2022)

Piranti sing dibutuhake Afghanistan dudu peralatan militer nanging investasi ekonomi, diplomatik lan kamanungsan. Piranti kasebut teka kanthi regane jutaan, dudu triliun. Lan efek kasebut bakal dadi generasi - kanggo kita lan Afghanistan.

Setaun sawise militer AS ninggalake Afghanistan, pasukan kita, staf kedutaan lan juru basa Afghan wis suwe. Nanging pitakonan tetep, apa peran Amerika ing Afghanistan wis rampung?

Minangka wong New York lan wanita Amerika saka macem-macem agama kanthi komitmen jangka panjang kanggo kesejahteraan wanita ing Afghanistan, kita lunga musim semi iki menyang Kabul kanggo ngerteni dhewe. Minangka delegasi masyarakat sipil kabeh wanita saka AS, kita nggawa bantuan kanthi awis, ketemu karo pimpinan pemerintah lan agama, lan ngunjungi sekolah, papan perlindungan kekerasan rumah tangga lan NGO.

Kita weruh apa sing wis dingerteni wong akeh: Krisis hak asasi manungsa kanggo bocah-bocah wadon lan wanita Afghan lan akut keluwen ngadhepi meh setengah bangsa sing crippling prospek long-term kanggo stabilitas lan tentrem lan unwinding 20 taun kemajuan ing kesehatan lan pendidikan.

Krisis hak asasi manungsa kanggo bocah-bocah wadon lan wanita Afghan lan keluwen akut sing diadhepi meh setengah negara nyebabake prospek jangka panjang kanggo stabilitas lan perdamaian lan 20 taun kemajuan ing kesehatan lan pendidikan.

Tradhisi iman lan rasa tanggung jawab warga negara kita ngandhani yen karya negara kita durung rampung. Dheweke uga menehi pangarep-arep lan imajinasi kanggo mbayangake cara anyar. Nalika Inggris butuh bantuan kanggo nglawan Hitler, Winston Churchill njurung marang Presiden Franklin Roosevelt: "Wenehana alat, lan kita bakal ngrampungake tugas kasebut."

Piranti sing dibutuhake Afghanistan dudu peralatan militer nanging investasi ekonomi, diplomatik lan kamanungsan. Piranti kasebut teka kanthi regane jutaan, dudu triliun. Lan efek kasebut bakal dadi generasi - kanggo kita lan Afghanistan.

Wis meh setaun, pamrentahan Biden wis beku luwih saka $ 7 milyar Dana Bank Pusat Afghan sing ditahan ing Federal Reserve, ora pengin dana kasebut tiba ing tangan Taliban. Saiki, administrasi wis kabaripun mutusaken yen ora bakal ngeculake dana kasebut lan nundha negosiasi karo Taliban sawise serangan drone AS mateni pimpinan Al Qaeda Ayman al-Zawahiri ing Kabul.

Tinimbang nglarani Taliban, keputusan iki bakal ngukum wong Afghanistan kanthi ora proporsional. Usaha cilik wis kelangan dana. Individu Afghan wis ilang tabungan. Pamrentah ora bisa mbayar gaji guru lan tenaga kesehatan. Mayuta-yuta sing berjuang kanggo mbayar pangan.

Ing sawijining wektu sajrone minggu delegasi ing Kabul, kita ketemu karo wong wadon lan kulawargane ing situs distribusi panganan Program Pangan Dunia. Dheweke ngomong karo kita liwat juru basa. Bojone dadi buruh dina lan dheweke berjuang kanggo nyukupi kulawargane wolung.

Apa ana anak-anake sing sekolah ing pamrentah Taliban, kita takon? Ora, dheweke mangsuli liwat juru. Alesane ora ana hubungane karo kabijakan pamrentah sing anyar babagan pendidikan bocah-bocah wadon. Nanging, dheweke ora bisa ndaftar amarga dheweke ora bisa mbayar potlot lan notebook sing dibutuhake kanggo sinau.

Apa ana anak-anake sing sekolah ing pamrentah Taliban, kita takon? Ora, dheweke mangsuli liwat juru. Alesane ora ana hubungane karo kabijakan pamrentah sing anyar babagan pendidikan bocah-bocah wadon. Nanging, dheweke ora bisa ndaftar amarga dheweke ora bisa mbayar potlot lan notebook sing dibutuhake kanggo sinau.

Roti pirang-pirang dina kanggo roti ing njaba toko roti, kulawarga sing adol barang-barange ing bazaar pop-up ing Kabul, lan sing paling awon, tambah akeh bocah-bocah wadon enom. didol menyang marriage dipeksa supaya kulawargané bisa mangan: Iki kabeh asil saka ekonomi pecah decimated dening sanksi lan beku dana Bank Sentral.

Presiden kudu mbalikke keputusane lan negosiasi mekanisme tanggung jawab kanggo ngeculake dhuwit bank sentral Afghan. Miturut paling ora siji Proposal, kita bisa ngeculake dana ing tranche saben wulan. Pengawasan dhasar bakal ngandhani kanthi cepet yen pendanaan kasebut menyang papan sing bener. Lan yen ora, banjur kita mandheg lan beku maneh.

Ing kunjungan kita, kita uga nekani pembukaan Kamar Dagang Wanita Afghanistan. Lungguh ing jejere pejabat Taliban sing mimpin ana pejabat Cina. Wong Tionghoa, kaya wong Éropah, duwé diplomatik ing Afghanistan. We kudu anggota pinter saka layanan manca AS ing lemah nglamar Intelligence kanggo tantangan banget nyata carane kanggo njaga pengaruh tanpa resmi ngenali Taliban. Engagement minangka siji-sijine dalan sing maju.

Antarane liyane, para diplomat bisa menehi tekanan luwih akeh marang Organisasi Negara-negara Konferensi Islam supaya luwih condong marang negara sing mayoritas Muslim kanggo ngajari bocah-bocah wadon. Afghanistan minangka siji-sijine negara mayoritas Muslim sing duwe kabijakan ora ngidini bocah-bocah wadon umur sekolah menengah sekolah.

Pungkasan, kita kudu menehi luwih akeh bantuan kamanungsan. Konferensi janji PBB ing wulan Maret ambruk $ 2 milyar kurang saka bantuan kamanungsan sing penting kanggo Afghanistan. Perang kasebut mbutuhake kira-kira $ 300 yuta saben dina sajrone rong dekade. Kita bisa mbantu nutup celah $2 milyar.

Nganggo kabeh alat kasebut ngladeni para veteran sing wis ngorbanake nyawane. Iku nglayani kapentingan keamanan jangka panjang kita dhewe kanthi nggawe luwih angel kanggo ISIS lan Al Qaeda utawa organisasi teroris liyane golek papan perlindungan lan kumpul maneh.

Lan nglayani generasi wanita lan bocah-bocah wadon Afghan sing sekolah lan mlayu kanggo kantor luwih saka rong puluh taun. Angger gaweyane durung rampung, semono uga kita.

Breyer, imam Espiscopal, minangka direktur The Interfaith Center of New York. Dheweke pisanan menyang Afghanistan ing 2003 kanggo upaya antar agama kanggo mbangun maneh masjid sing dibom. Messinger minangka mantan presiden American Jewish World Service (AJWS). Dheweke dadi mantan anggota Dewan Kota New York lan presiden borough Manhattan.

cedhak
Gabung karo Kampanye & bantu kita #SpreadPeaceEd!
Mangga ngirim kula email:

Nggabungake diskusi ...

Gulung menyang Top