Kutipan lan Meme Pendhidhikan Perdamaian: Pustaka Pendidikan Perdamaian

Panganggit (s): Betty Reardon

Kaca

"Kutipan"

"Tujuan umum pendhidhikan perdamaian, kaya sing dakkerteni, yaiku kanggo ningkatake kesadharan planet asli sing bisa nggawe kita bisa dadi warga global lan ngowahi kahanan manungsa saiki kanthi ngganti struktur sosial lan pola pikir sing Nggawe iki. Kebutuhan transformasional iki kudu, ing panemuku, kudu dadi pusat pendhidhikan perdamaian. "

Katrangan:

Betty Reardon "minangka sarjana perdamaian internasional lan pendhidhikan perdamaian sing kondhang internasional. Dheweke dadi instrumental ing panyiapan institusi pendhidhikan perdamaian lan program ing saindenging jagad. Kerjane wis nemtokake bidang studi perdamaian lan pendhidhikan perdamaian." (Snauwaert, 2012: 46)
Ing teks dhasar "Pendidikan Perdamaian Komprehensif" dheweke nggawe konsep pendidikan perdamaian kanthi istilah holistik lan transformasional. Kutipan lengkap kaya ing ngisor iki: "Tujuan umum pendhidhikan perdamaian, kaya sing dakkerteni, yaiku kanggo ningkatake pangembangan kesadaran planet asli sing bakal ngidini kita bisa dadi warga global lan ngowahi kahanan manungsa saiki kanthi ngganti sosial. struktur lan pola pikirane sing nggawe. Kebutuhan transformasional iki, miturut kula, kudu dadi pusat pendhidhikan perdamaian. Penting kanggo negesake manawa transformasi, ing konteks iki, tegese pangowahan budaya global sing jero sing mengaruhi cara mikir, tampilan jagad, nilai, tindak tanduk, sesambungan, lan struktur sing nggawe tatanan umum. Iki tegese ana kesadaran manungsa lan masarakat manungsa sing ukurane luwih gedhe tinimbang liyane sing kedadeyan wiwit kedadeyan sistem negara-negara, lan bisa uga wiwit muncul pemukiman manungsa. "

Gulung menyang Top