Kutipan & Meme Pendhidhikan Perdamaian

Sugeng Rawuh ing Direktori Kutipan & Meme!

Direktori iki minangka koleksi sing diowahi kutipan annotated saka perspektif babagan teori, praktik, kabijakan lan pedagogi ing pendidikan perdamaian. Direktori iki dirancang minangka sumber bibliografi umum uga minangka alat kanggo latihan guru ing pendidikan perdamaian. Saben kutipan dilengkapi meme artistik sing disaranake sampeyan download lan disebarake liwat media sosial. Apa sampeyan duwe kutipan inspirasi lan migunani sing pengin sampeyan deleng? Kita ngajak lan ngajak sampeyan ngirim kuotasi kanggo mbantu nggedhekake direktori. Kirimake kutipan nganggo formulir online ing kene.

Kanggo ngakses entri lengkap lan anotasi (lan kanggo ngundhuh meme) klik jeneng utawa gambar penulis.

Nampilake 1 - 30 saka 90

Panganggit (s): Douglas Allen

Kaca

"Kekuwatan pendhidhikan perdamaian Gandhi sing paling gedhe: langkah pencegahan pangowahan jangka panjang kanthi bertahap sing dibutuhake kanggo ngenali lan ngowahi sebab utama lan faktor-faktor penentu sebab-sebab sing njeblugake siklus panganiaya sing saya gedhe."

Kaca

"Ayo ngerjakake kapasitas batin kanggo nggawe perdamaian kanthi ngowahi kekerasan dadi non-kekerasan, mbangun komunitas, kerja sama kanggo kesejahteraan umum, komunikasi kanthi tegas lan ngurmati ide lan pikiran saben liyane. Nindakake perkara kasebut sajrone urip saben dinane sampeyan bakal dadi model nggawe perdamaian, guru perdamaian liwat tumindak sampeyan kanthi mromosikake Hak Asasi Manungsa, kanthi percaya lan ngrawat awak dhewe lan wong liya ing sekitar sampeyan "

Pungkasane, pendhidhikan perdamaian kritis dudu babagan nemokake jawaban sing mesthi, nanging luwih becik saben pitakon anyar ngasilake bentuk lan proses penyelidikan anyar.

Panganggit (s): Monisha Bajaj

Kaca

"Kanggo pendhidhikan perdamaian kritis, kurikulum sing relevan lokal babagan masalah hak asasi manungsa lan keadilan kudu dikembangake kanthi tujuan kanggo bebarengan nganalisa analisis peserta babagan ketimpangan struktural lan rasa agensi supaya bisa ngatasi masalah kasebut."

Panganggit (s): Monisha Bajaj

Kaca

"Potensi transformasi pendidikan perdamaian kanggo narik kawigaten para siswa supaya bisa tumindak kanthi adil lan kaadilan sosial bisa uga ditambah karo pertimbangan kasunyatan sosial lan politik sing luwih gedhe sing nyusun, matesi, lan ngidini paneliten lan praktik ing lapangan."

Panganggit (s): Monisha Bajaj

Kaca

"Hak asasi manungsa minangka kerangka alam kanggo pendhidhikan perdamaian, nanging dianggep statis tinimbang dinamis, lan kadang kontradiktif, ora nggatekake kompleksitase."

Panganggit (s): Tauheedah Baker

Kaca

"Ngupaya ngilangi ketidakseimbangan kekuwatan sing nglegalake tumindak kekerasan rasis, tanpa ngatasi praktik kelas lan hierarki rasis ing kurikulum kita, njaga rasisme sistemik. Mung pedagogi transformatif, sing didhasarake ing keadilan ras, sing ngidini kita ngerti cita cita bhineka lan inklusifitas.

Panganggit (s): Tauheedah Baker

Kaca

"Yen kita pengin ndeleng masarakat sing luwih sosial kanggo kabeh wong, luwih dhisik kudu mbatalake rasis. Kita kudu miwiti ing kelas, lan para guru kudu mulang supaya ngowahi jagad iki. ”

Panganggit (s): Cécile Barbeito

Kaca

"Ngenali aspek-aspek positif saka konflik tegese pangowahan sing jero banget: kalebu ngurmati beda, nikmati kontroversi, lan ngetrapake kompleksitas."

Pedagogi kritis tetep dadi pitakonan babagan kepiye hubungan kekuwatan ing konstruksi ilmu lan kepiye para guru lan siswa bisa dadi agen demokratis transformatif sing sinau ngatasi ketidakadilan, prasangka, lan struktur sosial sing ora padha.

Panganggit (s): Augusto Boal

Kaca

"Teater minangka wujud ilmu; kudune lan bisa uga dadi sarana kanggo ngowahi masyarakat. Teater bisa mbantu kita mbangun masa depan, tinimbang mung ngenteni. ”

Panganggit (s): Elise M. Boulding

Kaca

"Kita ora bakal duwe hubungan sing hormat lan hormat karo planet iki - lan kabijakan sing masuk akal babagan apa sing kita lebokake ing hawa, lemah, banyu - yen bocah cilik durung wiwit sinau babagan perkara kasebut ing omah, mburi omah, dalan lan sekolah. Kita kudu duwe manungsa sing orientasi kaya ngono saka kenangan wiwitane. "

Panganggit (s): Elise Boulding

Masyarakat kudu disengkuyung nggambarake gambar, diajari supaya nggunakake kapasitas sing sejatine duweni, nanging ora biasa nggunakake kanthi disiplin. Alangan kanggo pencitraan utamane ana ing institusi sosial kita, kalebu sekolah, sing ora menehi pencitraan amarga bisa nggambarake alternatif sing nantang pengaturan sosial sing ana.

Panganggit (s): Elise Boulding

Kaca

"Kepiye carane sinau sing anyar? Amarga utopia kanthi definisi 'anyar,' 'durung,' 'liyane,' manungsa bakal bisa tumindak kanthi cara sing ora bisa nggawe kita bali menyang urutan sing lawas yen mung nggatekake sinau. Pikirane babagan transformasi kesadharan sing dikepengini minangka proses sejarah sing ora bisa dilalekake, mula kita ora sinau disiplin sing angel sing bakal ndadekake transformasi bisa ditindakake. ”

Kaca

"Komponen partisipatif proses pembelajaran perdamaian uga minangka praktik kebebasan, lan praxis nalika ana refleksi lan tumindak."

Kaca

"Pendhidhikan perdamaian ora bakal nggayuh perubahan sing dibutuhake kanggo perdamaian: nyiapake para siswa supaya entuk pangowahan."

Panganggit (s): Candice Carter

Katentreman minangka pagelaran... Iku mbutuhake proses kognitif, sensori, spiritual, lan fisik sing sengaja ditindakake kanggo nduwe kondisi tentrem. Akeh proses kasebut ora "normal" tumindak saben dina, utamane minangka respon kanggo konflik. Kosok baline, dheweke kerep nyangkut pikiran lan prilaku sing wis diakoni, dianalisis, lan disaranake minangka langkah-langkah tumuju perdamaian. Wiwit perdamaian minangka kinerja interaksi kanthi tujuan sing ora diwulangake sacara wiyar ing pendidikan formal sekolah modern, pengalaman teater ing papan liya ndadekake instruksi kasebut. Sinau liwat keterlibatan ing teater lan tari, utamane ing model sing diterapake, wis nyedhiyakake instruksi kinerja sing dibutuhake.

Panganggit (s): Paco Cascón

Kaca

"Tindakan ing level pendhidhikan tegese melu-melu ing konflik nalika wis paling awal, tanpa ngenteni tuwuh dadi krisis."

"Iki minangka bukti sing paling penting kanggo intervensi en konflik sing bisa ditrapake kanggo nggawe krisis," ujare.

Panganggit (s): Paco Cascón

Kaca

"Ing abad anyar, sinau ngrampungake konflik kanthi adil lan non-kekerasan minangka tantangan gedhe, lan pendhidhikan kanggo perdamaian ora bisa kesusu, uga ora pengin."

"En el nuevo abad, aprender a resolver contrados de manera justa y novio- lenta es todo un reto que la educación para la paz no puede ni quiere soslayar."

Panganggit (s): Paco Cascón

Kaca

"Mendidik konflik tegese sinau nganalisis lan ngrampungake konflik ing level mikro (konflik interpersonal ing lingkungan pribadi: kelas, omah, lingkungan, lan liya-liyane) lan ing level makro (konflik sosial lan internasional, lan liya-liyane)."

"Pendhidhikan kanggo kontroversi sing paling anyar yaiku solusi sing bisa digunakake, nggunakake micro micro (los confosistes interpersonales en nuestros ámbitos más cercanos: clase, casa, barrio, ...), makro utama (konflik sosial, internacional, ... ). "

Panganggit (s): John Dewey

Kaca

"Keyakinan manawa kabeh pendhidhikan asli lumantar pengalaman ora ateges kabeh pengalaman sejatine utawa padha edukatif."

Panganggit (s): Paulo Freire

Kaca

"Consciousization saéngga negesake klarifikasi terus-terusan apa sing isih didhelikake ing njero awake dhewe nalika lagi obah babagan jagad, sanajan kita ora kudu gegayutan jagad minangka obyek refleksi kritis kita."

Panganggit (s): Paulo Freire

Kaca

"Mung dialog, sing mbutuhake mikir kritis, uga bisa ngasilake pamikiran kritis. Tanpa dialog, ora ana komunikasi, lan tanpa komunikasi, ora bakal ana pendhidhikan sing sejati."

Panganggit (s): Paulo Freire

Kaca

"Kanggo kajaba penyelidikan, kajaba praxis, individu ora bisa dadi manungsa sejatine. Pengetahuan mung muncul liwat penemuan lan penemuan maneh, liwat manungsa sing prihatin, ora sabar, terus, lan duwe pengarep-arep sing dikarepake ing jagad, karo jagad, lan siji liyane. "

Panganggit (s): Paulo Freire

Kaca

"conscientização" miturut penerjemah Freire, "tembung conscientização nuduhake sinau nyinaoni kontradiksi sosial, politik, lan ekonomi, lan njupuk tindakan nglawan unsur realita sing nindhes."

Panganggit (s): Paulo Freire

Kaca

"Pembebasan otentik - proses humanisasi - dudu simpanan liya kanggo pria. Pembebasan minangka praxis: tumindak lan refleksi pria lan wanita ing jagad kasebut supaya bisa ngowahi. Wong-wong sing pancen duwe komitmen kanggo mbebasake ora bisa nampa konsep kesadharan mekanistik minangka kapal kosong sing bakal diisi, dudu nggunakake metode dominasi perbankan (propaganda, slogan - setoran) kanthi jeneng mardika. ”

Panganggit (s): Paulo Freire

Kaca

"Guru ora maneh mung sing mulang, nanging sing mulang kanthi dialog karo para siswa, sing banjur mulang uga mulang. Dheweke dadi tanggung jawab bebarengan kanggo proses sing kabeh tuwuh. "

Panganggit (s): Paulo Freire

Kaca

"Pendhidhikan kanthi mangkono terus diowahi ing praxis. Supaya bisa, kudu dadi. Iki "durasi" (ing makna Bergsonian saka tembung) ditemokake ing interposisine kekarepan lan perubahan sing bertentangan. "

Panganggit (s): Paulo Freire

Kaca

"Kahanan apa wae sing sawetara wong nyegah wong liya ora nindakake proses penyelidikan minangka salah sawijining kekerasan. Cara sing digunakake ora penting; kanggo misahake manungsa saka keputusane dhewe-dhewe yaiku ganti dadi obyek. ”

Panganggit (s): Paulo Freire

Kaca

"Kautaman pungkasan, yen bisa, yaiku kemampuan kanggo tresna marang siswa, sanajan ana kabeh perkara. Aku ora ateges jinis katresnan alus utawa manis, nanging kosok balene katresnan sing negesake banget, katresnan sing ditampa, katresnan kanggo siswa sing meksa kita ngluwihi, sing nggawe kita luwih tanggung jawab kanggo tugas iki. "

Gulung menyang Top