Daya tarik cepet kanggo para sarjana, siswa, praktisi, pimpinan masarakat sipil, lan aktivis Afghanistan

Waca panjaluk anyar kanggo aksi masyarakat sipil ing Afghanistan ing kene.

Sarjana Risiko (SAR), kanthi kemitraan karo 40 institusi pendhidhikan sing luwih dhuwur, asosiasi, jaringan, lan luwih saka 1,000 profesional lan siswa sing prihatin karo kolega ing Afghanistan, wis ngirim surat ing ngisor iki marang pejabat pamrentah AS sing meksa supaya njupuk tindakan cepet kanggo nylametake para sarjana, siswa, lan sipil Afghanistan aktor masyarakat.

SAR tetep nglumpukake tapak asma menyang surat kasebut lan bakal terus ngirim surat kasebut menyang pejabat pamrentah AS kanthi dhaptar dhaptar sing dianyari kanggo terus nglindhungi kolega kita ing Afghanistan. Kanggo nambah jeneng sampeyan ing dhaptar tapak asma, ngrampungake formulir iki. Kanggo ndeleng layang versi PDF, klik kene.

nambahake jeneng sampeyan ing dhaptar tapak asma ing kene

Liwat email

Ingkang kinurmatan Antony J. Blinken
Sekretaris Negara Amerika Serikat
2201 C Street NW
Washington, DC 20520
Agustus 17, 2021

URGENT Re: Nylametake masa depan Afghanistan

Sekretaris Blinken:

Sarjana Risiko, bebarengan karo institusi pendidikan tinggi, asosiasi, jaringan, lan profesional, njaluk tumindak cepet kanggo nylametake para sarjana, siswa, praktisi, pimpinan masarakat sipil lan aktivis, utamane wanita lan etnis lan agama minoritas.

Sarjana Risiko minangka jaringan internasional luwih saka 500 institusi pendidikan tinggi liyane ing 40 negara sing misi utamane kanggo nglindhungi sarjana lan intelektual sing ngancam, utamane kanthi ngatur posisi sementara ing institusi anggota jaringan kanggo wong-wong sing ora bisa kerja kanthi aman ing negara asal. . Sajrone 20 taun kepungkur, jaringan kita nulungi 1500 sarjana, siswa lan praktisi sing ngancam.

Kita balap nawakake pitulung kanggo kolega ing Afghanistan sing saiki kepengin banget golek cara metu saka negara kasebut. Akeh sing wis ndhelik lan bisa uga njupuk langkah mbebayani kanggo golek cara liwat wates tanah. Dheweke bisa uga ora nganggo seragam utawa nampa upah pamrentah AS, nanging sajrone luwih saka rong puluh taun, dheweke berjuang bebarengan karo kepentingan AS kanggo Afghanistan sing adhedhasar ilmu pengetahuan sing bener, ngarep-arep, ngarep, lan adhedhasar ilmu. Atusan wong lelungan menyang Amerika Serikat kanggo golek pendhidhikan lan bali menyang negarane, khusus kanggo nilai keterbukaan, lan toleransi. Iki dudu nilai-nilai Taliban, mula nyawane saiki ana ing bebaya. Tindakan pamrentah AS sing pas isih bisa nggawe prabédan gedhe banget, lan bisa uga bisa ngirit masa depan Afghanistan. Kita njaluk supaya sampeyan tumindak saiki.

Khusus, kita ngupayakake tumindak langsung saka USDOS lan departemen lan agensi USG sing relevan kanggo:

  • Terusake penerbangan evakuasi nganti bisa nganti kalebu sarjana, mahasiswa lan aktor masyarakat sipil sing ndhukung visi pluralis Afghanistan sing katon maju sing dianut misi AS. Aja mungkasi penerbangan nganti kabeh aman.
  • Kalebu calon SIV, P1 lan P2 ing antarane sing dievakuasi dening pasukan AS lan agen kanggo pindhah, sauntara wektu kanggo negara katelu, paling becik kanggo transit menyang AS paling cepet.
  • Saran kabeh kedutaan Besar AS lan sekutu lan konsulat ing endi wae kanggo nampa lan ngolah aplikasi SIV, P1, lan P2, uga J lan aplikasi visa liyane sing cocog, kanggo warga negara Afghanistan ing wilayah kasebut utawa kanggo sing isih ana ing Afghanistan, lan fasilitase mlebu ing AS utawa negara katelu kanthi cepet.
  • Gawe jalur pangolahan prioritas kanggo calon sing nduduhake mitra, institusi host, lowongan, utawa sponsor sing ana, kalebu kanggo kulawarga, sing bakal nggampangake tekane lan penyesuaian paling dhisik. Akeh institusi lan individu AS sing siap nulungi; njupuk kesempatan kasebut kanthi nyepetake proses pangolahan individu sing dingerteni lan sapa sing siyap maju.
  • Minangka khusus kanggo para sarjana lan peneliti, ngeculake syarat residensi sing pengin dikembalikan lan omah ing aplikasi visa AS J kanggo warga negara Afghanistan kanggo masa depan. Ngalangi pengabaian lengkap, nerbitake pandhuan berwibawa kanggo pejabat konsulat lan perbatasan sing ndhukung kepuasan kepinginan kanggo bali kanthi nuduhake kekarepan bali yen ora ana Taliban, utawa demonstrasi sing bisa dipercaya, awet lan bisa dibatalake manawa individu kasebut bisa bali lan urip kanthi aman miturut Taliban.
  • Nggawe aliran pendanaan khusus kanggo sarjana, siswa, lan aktor masyarakat sipil saka Afghanistan, kalebu pria lan utamane wanita lan etnis lan agama minoritas, kanggo sinau, beasiswa, kuliah, posisi peneliti utawa posisi akademik sementara ing institusi pendidikan tinggi AS, padha karo program sing digawe sajrone konflik Irak nanging kanthi skala sing luwih gedhe nggambarake ancaman sing luwih gedhe sing ditindakake dening penarikan militer lan keruntuhan pamrentah nasional Afghanistan. Sawetara dana kanggo stream kaya kasebut bisa uga dialihake saka dana sing wis ana sing dianggarkan kanggo program Afghanistan, nanging bisa uga ora bisa mbayar miturut kahanan saiki. Nanging, dana anyar dibutuhake kanggo nyukupi kebutuhan sing paling penting.

Kita njaluk telpon karo petugas sing cocog supaya paling cepet bisa mbahas kahanan kasebut, rekomendasi ing ndhuwur lan kemungkinan tumindak utawa dhukungan luwih lanjut. Jendhela kanggo njupuk langkah-langkah iki, nylametake nyawane, lan nebus sawetara langkah investasi AS ing masa depan Afghanistan kanthi cepet ditutup. Intervensi darurat sampeyan dibutuhake kanggo mobilisasi departemen lan agensi sing relevan.

Kahanan sing erosi ing Afghanistan nyebabake ancaman ora mung kanggo nyawane kanca-kanca sing isih ana ing Afghanistan, nanging uga kanggo masa depan negara kasebut, lan keamanan lan kehormatan Amerika Serikat mbesuk. Komunitas pendhidhikan sing luwih dhuwur ing AS wis siyap nglakoni, nanging sampeyan butuh pitulung sampeyan. Yen kita pindhah kanthi cepet, kita bakal bisa nyuda ancaman sing paling ala lan nduduhake komitmen terus kanggo masa depan Afghanistan lan rakyat.

Matur nuwun kanggo wawasan. Aku ngarep-arep wangsulan sampeyan sing cepet. Staff sampeyan bisa uga nemoni aku kapan wae [email dilindhungi] utawa + 1-917-710-1946.

Sincerely,
Robert Quinn
Direktur Eksekutif

Dadi pisanan komentar

Nggabungake diskusi ...