Laporan UNICEF: ngatasi krisis pembelajaran - kebutuhan mendesak supaya luwih bisa mbiayai pendhidhikan kanggo bocah-bocah sing paling mlarat

(Dipunbabar saking: UNICEF)

UNICEF ngluncurake data anyar sing nuduhake bedane utama babagan cara pendhidhikan pendhidhikan umum, kanthi pendhidhikan kanggo bocah-bocah saka 20 persen rumah tangga sing paling sugih dialokasikan meh tikel dana pendhidhikan tinimbang bocah-bocah saka 20 persen rumah tangga paling mlarat. Data kasebut uga nuduhake yen meh siji saka telung bocah wadon nom-noman saka kulawarga paling miskin ing saindenging jagad durung nate sekolah.

Sanajan bocah luwih akeh sadurunge ora mlebu ing sekolah, mula akeh sing ora sinau. Faktor utama sing nyebabake kualitas pendhidhikan yaiku kasedhiyan dana umum. Investasi sing murah ing investasi bisa nyebabake sawetara kahanan sing mengaruhi cara lan apa sing dingerteni bocah. Ringkesan advokasi iki nyedhiyakake data lan analisis pendanaan pendhidhikan saka 42 negara lan nyoroti perbedaan utama ing distribusi pendanaan pendhidhikan umum. Cathetan ringkes manawa kurang sumber daya sing kasedhiya kanggo bocah-bocah sing paling mlarat nambah krisis pembelajaran sing lumpuh, amarga sekolah gagal nyedhiyakake pendhidhikan sing berkualitas kanggo para siswa. Disebut pamrentah lan pemangku kepentingan utama supaya kudu langsung ngatasi dana pendidikan lan menehi tumindak tartamtu sing dibutuhake kanggo entuk pendhidhikan kualitas sing padha kanggo saben bocah.

[icon name = ”share” class = ”” unprefixed_class = ””] Klik ing kene kanggo ngakses laporan kasebut

Dadi pisanan komentar

Nggabungake diskusi ...