Minggu UNESCO kanggo Perdamaian lan Pembangunan Berkelanjutan negesake peranan guru kanggo nggayuh Agenda Pembangunan Global

Minggu UNESCO kanggo Perdamaian lan Pembangunan Berkelanjutan negesake peranan guru kanggo nggayuh Agenda Pembangunan Global

(Dipunbabar saking: UNESCO. 2 Maret 2017)

Luwih saka 400 ahli, praktisi lan pembuat kebijakan saka sektor publik, non-pemerintah lan swasta saka kabeh wilayah sing bakal melu Minggu UNESCO kanggo Perdamaian lan Pembangunan Berkelanjutan: Peran Pendidikan, ing Ottawa, Kanada wiwit 6 nganti 10 Maret.

Diatur dening UNESCO lan Komisi Kanada kanggo UNESCO, acara kasebut bakal fokus ing Education for Sustainable Development (ESD) lan Pendidikan Kewarganegaraan Global (GCED) lan kontribusine kanggo nggayuh Tujuan Pembangunan Berkelanjutan (SDG), utamane Target 4.7 SDG 4 babagan Pendidikan . Sajrone Minggu iki, para ahli bakal mriksa pendekatan pedagogis lan praktik mulang ing promosi ESD lan GCED.

"Sinau urip bebarengan lan nglindhungi planet kita minangka syarat dhasar kanggo nggayuh masa depan sing luwih tentrem lan berkelanjutan," ujare Direktur Jenderal UNESCO, Irina Bokova. "Iki babagan tumindak, sikap lan prilaku saben dinane sing dipandu dening kesadaran tumrap interdependensi kita, ngajeni nilai bebarengan lan keterbukaan budaya liyane. Iki kudu dilebokake ing sistem pendhidhikan ing endi wae, supaya saben siswa tuwuh dadi warga global sing peduli lan tanggung jawab. ”

UNESCO bakal ngluncurake publikasi anyar ing kesempatan iki, "Pendidikan kanggo Tujuan Pembangunan Berkelanjutan: Tujuan Pembelajaran," kanggo ndhukung para pembuat kebijakan, pangembang kurikulum lan pendidik kanggo ningkatake sinau kanggo SDG. Publikasi kasebut ngemot saran lan kegiatan kelas kanggo ngatasi target saben.

Para Guru Sekolah Asosiasi UNESCO (ASPnet) uga bakal melu ing acara kasebut, bebarengan karo 50 delegasi enom.

Saka 6 nganti 8 Maret, ing Forum Tinjauan Global kanggo Program Aksi Global (GAP) bakal njupuk kemajuan wiwit 2014, nalika program diluncurake, lan mriksa cara maju.

Saka 8 nganti 10 Maret, ing katelu GCED Forum bakal nyoroti kabijakan lan praktik sing apik kanggo guru lan pelatih guru.

Ms Bokova, Catherine McKenna, Menteri Lingkungan lan Perubahan Iklim Kanada, Mitzie Hunter, Menteri Pendidikan (Parlemen Provinsi Ontario), Duta Besar Dessima Williams, Penasihat Khusus Presiden Sidang Umum Ke-71 Majelis Umum PBB, lan Fred van Leeuwen , Sekretaris Jenderal Pendidikan Internasional, bakal jabatan kasebut tanggal 8 Maret, nalika loro kasebut teka.

Sesi iki bakal diterusake karo dialog antar generasi ing antarane para pemuda lan pejabat senior, sing dianakake dening UNESCO Mahatma Gandhi Institute of Education for Peace and Sustainable Development (MGIEP). Sesi "Talking Across Generations" (TAGe) iki bakal disiarake webstream karo diskusi langsung ing Twitter miturut hashtag #UNESCOWeekED.

Kanggo ndhukung Minggu iki, Laporan Pemantauan Pendidikan Global (GEM) UNESCO uga bakal ngluncurake kontes foto pemuda ing ESD lan GCED tanggal 6 Maret.

Pungkasane, MGIEP UNESCO bakal ngluncurake SDG-inspirasi video game ing endi para pemain mbantu ngatasi masalah global kayata pamindahan, penyakit, deforestasi, kekeringan lan polusi ing level komunitas. *

Minggu UNESCO diatur kanthi dhukungan finansial saka UNESCO, Komisi Kanada kanggo UNESCO, Dewan Kesenian Kanada lan Menteri Pendidikan, Budaya, Olahraga, Ilmu Pengetahuan lan Teknologi Jepang liwat UNESCO Japanese Funds-in-Trust kanggo ESD. Dhukungan tambahan kanggo Minggu diwenehake dening Dewan Menteri Pendidikan, Kanada, Pusat Global kanggo Pluralisme lan Museum Sejarah Kanada.

(Bukak artikel asli)

Dadi pisanan komentar

Nggabungake diskusi ...