UNESCO Rali Pelatih Guru kanggo Juara Pendidikan Perdamaian lan Nyegah Ekstremisme Kekerasan ing Pendhidhikan Guru

Sekolah bisa dadi hub kanggo mbangun perdamaian ing komunitas sing ana lan peran pendhidhikan ing perdamaian lan bangunan ketahanan tetep kritis amarga nduweni peran transformatif.

(Dipunbabar saking: UNESCO. 22 Agustus 2022)

Kamentrian Pendidikan lan Olahraga (MoES) ing Uganda ngleksanakake proyek Pendidikan Perdamaian lan Pencegahan Ekstremisme Kekerasan kanthi dhukungan saka Institut Internasional UNESCO kanggo Pembangunan Kapasitas ing Afrika (IICBA) kanthi judhul, "Pemberdayaan Pemuda kanggo Perdamaian lan Bangunan Ketahanan lan Nyegah Kekerasan. Ekstremisme ing Negara-negara Afrika liwat Pengembangan Guru". Proyek iki wis didhukung dening Pamrentah Jepang kanggo ndhukung infus pendidikan perdamaian ing pendhidhikan guru, nglatih guru lan pendidik guru kanggo nurture para mudha dadi agen perdamaian lan nggawe sekolah dadi lingkungan belajar sing aman.

Minangka kasebut ing ndhuwur, lokakarya sedina dianakake kanggo keterlibatan pemangku kepentingan ing Kampala tanggal 29 Juli 2022, sing dimaksudake kanggo nuduhake pengalaman babagan pendhidhikan perdamaian lan nyegah ekstremisme kekerasan ing institusi pelatihan guru sing dipilih ing Uganda, narik luwih saka 40 peserta. Workshop iki dimaksudaké kanggo;

  • nyebarake asil dhasar saka studi babagan pendidikan perdamaian lan pencegahan ekstremisme kekerasan ing institusi pelatihan guru sing dipilih
  • ngrembug rencana kerja sing diusulake babagan pengarusutamaan pendidikan perdamaian lan pencegahan ekstremisme kekerasan dening Universitas Muni lan Muni NTC, lan
  • nuduhake pengalaman pendidikan perdamaian lan nyegah ekstremisme kekerasan ing pendhidhikan guru

Inisiatif iki cocog ing konteks wilayah Tanduk Afrika sing dumunung ing Uganda ngalami konflik sing terus-terusan lan kekerasan sing disebabake dening macem-macem faktor sing nyebabake kasangsaran lan karusakan gedhe kanggo properti lan nyawa. Sawetara konflik kasebut asale saka skirmish babagan sumber daya, stereotyping identifikasi etnis, marginalisasi, eksklusi lan tumindak ekstremisme kekerasan, kanthi akeh manifestasi kasebut isih katon lan saiki ing jaman saiki. Pandhuan babagan pedagogi transformatif kanggo mbangun perdamaian (pendekatan pedagogis inovatif sing menehi kakuwatan siswa kanggo mriksa sikap lan kapercayan kanthi kritis) sing dikembangake dening UNESCO IICBA mula nyedhiyakake jangkar kanggo intervensi iki.

Profesi guru minangka salah sawijining sing bisa ngowahi kabeh profesi liyane lan mulane sampeyan duwe tanggung jawab ekstra kanggo main minangka agen perdamaian lan panutan kanggo generasi mudha.

Tamu Utama ing workshop Ibu Annet Kajura, Asisten Komisioner TETD ing MoES menehi saran marang pelatih guru supaya dadi panutan lan utusan perdamaian. Dheweke mbukak, "Profesi guru minangka salah sawijining sing bisa ngowahi kabeh profesi liyane lan mulane sampeyan duwe tanggung jawab ekstra kanggo main minangka agen perdamaian lan panutan kanggo generasi enom."

Pak Charles Draecabo, Koordinator Proyek Nasional ing pidato marang para pendidik guru nandheske kabutuhan kanggo nggabungake praktik janji sing didokumentasikake ing laporan kasebut lan digunakake kanggo model konten program sing ningkatake katentreman ing pikirane para siswa. Pak Draecabo nambahake, "tanpa katentreman, upaya apa wae sing dikarepake bakal ora ana gunane.

(Foto: ©UNESCO/Vincent Ogal)

Ms Victoria Kisaakye, Koordinator Program Senior kanggo Pengembangan Kapasitas kanggo Pendidikan ing IICBA ing pangandikane nyorot yen Institut fokus kanggo ningkatake kualitas siswa liwat piwulang sing efektif ing lingkungan sing nuwuhake katentreman. Dheweke ujar manawa, "sekolah bisa dadi hub kanggo mbangun perdamaian ing komunitas ing ngendi dheweke dumunung lan peran pendhidhikan ing perdamaian lan mbangun ketahanan tetep kritis amarga nduweni peran transformatif..” Dheweke bebarengan karo Ms Eyerusalem Azmeraw, nuduhake sawetara materi pelatihan sing dikembangake dening IICBA lan ngenalake kampus virtual babagan pendhidhikan perdamaian kanggo pendidik guru sing pengin melu kursus online.

Lokakarya kasebut nyaranake kabutuhan kanggo nambah latihan babagan pencegahan kekerasan kanggo kabeh institusi pelatihan guru lan universitas uga ngembangake modul sing nargetake kesejahteraan pribadi pendidik lan dhukungan Psikososial ing ngendi dheweke ngadhepi tantangan sing mengaruhi urip. Panyuwunan liyane yaiku supaya UNESCO nyengkuyung luwih akeh pelatihan berbasis pemuda kanggo mahasiswa kanggo nyegah kekerasan ing perguruan tinggi sing wis akeh.

cedhak
Gabung karo Kampanye & bantu kita #SpreadPeaceEd!
Mangga ngirim kula email:

Nggabungake diskusi ...

Gulung menyang Top