Pelatihan Kepemimpinan UNESCO ESD, sing dirancang dening Earth Charter International, dadi pilot ing saindenging jagad

Pelatihan Kepemimpinan UNESCO ESD, sing dirancang dening Earth Charter International, dadi pilot ing saindenging jagad

(Dipunbabar saking: Inisiatif Piagam Bumi. 27 Februari 2017)

Sajrone Februari 2017, luwih saka satus pimpinan keberlanjutan enom kumpul ing Dublin, Beirut, Nairobi, lan New Delhi kanggo latihan Kepemimpinan Pendidikan Berkelanjutan (ESD) nggunakake kurikulum UNESCO sing dikembangake dening Earth Charter International (ECI).

Serangkaian pelatihan Kepemimpinan ESD ing macem-macem wilayah ing saindenging jagad minangka tahap pilot saka Proyek Penting kanggo Jaringan Mitra 4 UNESCO Program Aksi Global (GAP) babagan Pendidikan kanggo Pembangunan Berkelanjutan. GAP minangka tindak lanjut saka Dekade Pendidikan PBB kanggo Pembangunan Berkelanjutan (2005-2014) sing tujuane kanggo ngasilake lan tumindak konkrit sing luwih gedhe ing ESD. Ing GAP, ana limang Area Tindakan Prioritas sing diidentifikasi. ECI nduwe jabatan dadi ketua mitra ing Jaringan Mitra 4, jaringan organisasi sing diakoni amarga kerjaane kanggo mobilisasi lan melu para pemuda ing ESD.

Minangka tahapan pertama saka Proyek Utama kanggo Jaringan Mitra GAP 4, UNESCO ngontrak ECI kanggo nggawe skrip pelatihan kanggo pelatihan pamimpin muda babagan ¨ESD Kepemimpinan¨ kanthi kolaborasi karo mitra jaringan utama liyane. Tahap kapindho, sing ditindakake ing wulan Februari 2017, yaiku implementasi lokakarya pilot regional, ing ngendi mitra utama nyoba karo skrip pelatihan lan nglatih Pimpinan ESD babak pertama.

Koordinator Proyek Pemuda ing ECI, Sarah Dobson, gabung karo mitra kunci GAP liyane saka Partner Network 4, nekani lokakarya pilot ing Dublin, Irlandia sing dianakake mitra utama ECO UNESCO. Kangge, pelatihan Kepemimpinan ESD uga ditindakake ing Nairobi, New Delhi, lan Beirut kanthi pimpinan keberlanjutan enom saka saben wilayah lan gabung karo mitra kunci GAP liyane. Pelatihan kasebut nggunakake latihan interaktif lan metode multimedia kanggo narik kawigaten para peserta ing tema ESD, mikir sistem, kepemimpinan, visioning, lan fasilitasi. Peserta bakal nggunakake elemen saka pelatihan iki kanggo ngrancang lan nganakake lokakarya sing gegandhengan karo ESD ing komunitase dhewe ing pungkasan Maret 2017.

Kanggo tahap sabanjure flagship, ECI bakal nglumpukake umpan balik lan evaluasi saka peserta lan fasilitator lokakarya pilot kanggo nambah lan ngrampungake skrip pelatihan. UNESCO banjur bakal nerjemahake lan nerbitake versi final kanggo panggunaan umum sawise Maret 2017.

Kurikulum Pelatihan Kepemimpinan ESD minangka pandhuan kanggo organisasi sing kerja bareng utawa ngupayakake kerja bareng wong enom kanggo nggabungake aspek Kepemimpinan ESD menyang kegiatan lan pelatihan sing saiki. Iki dimaksudake kanggo dadi sumber daya fleksibel sing bisa diadaptasi supaya cocog karo konteks lokal lan nyedhiyakake kabutuhan lokal.

Hasil sing dipengini kanggo proyek flagship kalebu pemberdayaan pimpinan pemuda kanggo menehi inspirasi lan mobilisasi wong liya kanggo njupuk tindakan kanggo mbangun komunitas sing luwih berkelanjutan, adil, lan tangguh, lan nggawe Jaringan Pemimpin ESD sing dipimpin para pemuda kanggo pertukaran lan kolaborasi.

(Bukak artikel asli)

Dadi pisanan komentar

Nggabungake diskusi ...