Ukraina: pratelan keprihatinan, nyaranake tumindak kanggo perdamaian sing stabil, lan banding marang para siswa

(Foto liwat Pixabay)

Ukraina: Pernyataan Keprihatinan, Tindakan sing Disaranake Menuju Perdamaian Stabil, lan Banding kanggo Siswa

Pernyataan lan banding saka Tim Advokasi Teachers Columbia Afghanistan iki wis dikirim menyang Komite Luar Negeri Kongres AS, ngelingake dheweke babagan macem-macem krisis kamanungsan ing saindenging jagad, lan kabutuhan kanggo ngatasi masalah kasebut saka sudut pandang umat manungsa umum, ngurmati kabeh anggota sing padha. kulawarga manungsa.

Ing pangarep-arep yen agresi iki marang Ukraina bakal diakoni minangka serangan marang kabeh manungsa, lan pelajaran sing disinaoni saka iku bakal nuntun kita menyang tujuan perdamaian global sing langgeng, pratelan kasebut kalebu strategi sing disaranake kanggo nolak serangan kasebut nalika pindhah menyang owah-owahan sistemik sing dibutuhake kanggo nggayuh tujuan kasebut.

Dheweke ngajak kanca-kancane siswa supaya bisa nindakake iki lan kabeh krisis kasebut kanthi cara sing padha, nggoleki masa depan perdamaian nalika nyengkuyung langkah-langkah konkrit kanggo ngrampungake krisis saiki.

Kita, Tim Advokasi Afghan TCCU, kanthi solidaritas karo rakyat Ukraina, negesake manawa krisis kamanungsan sing nyerang wong siji nyerang kabeh wong. Nalika kita ngupayakake kanggo ngadhepi bencana sing wis ditekani perang pirang-pirang dekade ing wong Afghanistan, kita nangisi bencana manungsa sing saiki nandhang ing Ukraina lan nyalahake agresi sing ditindakake.

Pres. Serangan Putin ing Ukraina minangka kejahatan tumrap kamanungsan lan tragedi kamanungsan kanthi proporsi sing gedhe banget. Pelanggaran hukum kamanungsan internasional sing ngrusak lan terang-terangan iki nyebabake konflik lan penderitaan marang wong Ukraina lan Rusia, nalika nambah risiko potensial karusakan nuklir kanggo kabeh komunitas donya.

Minangka masyarakat global, kita luwih cedhak tinimbang sadurunge. Keterkaitan kita, sing dibuktekake liwat media sosial sing ana ing telapak tangan, nggawa kita menyang urip saben liyane kanthi cara sing jero lan langsung. Kita karo wong Ukrainia lan Rusia amarga padha nandhang nasib sing ditindakake dening sawetara wong sing rakus. Kita karo wong Ukrainia lan Rusia amarga padha nandhang kekejeman kanggo nggabungake kekuwatan ing tangan pamrentah sing korup lan sclerotic.

Tumindak Putin wis nyebabake darurat kamanungsan bencana ing Ukraina lan Rusia. Yen komunitas internasional ngidini konflik bersenjata saiki terus, katentreman lan stabilitas donya bakal tetep ana ing imbangan. Kanthi masalah sing penting kayata krisis iklim lan kemiskinan ekstrem sing ngancam eksistensi kita, pangalihan energi kita menyang abatement perang vakum, nyuda wektu lan sumber daya saka upaya kolektif kita kanggo mbangun masa depan sing lestari.

Amarga alasan kasebut, kita ngajak masyarakat internasional kanggo ndhukung lan nggedhekake negosiasi perdamaian lan bantuan kamanungsan kanggo nggunakake kabeh cara non-militer sing bisa kanggo mungkasi invasi Rusia ing Ukraina lan nyekel Presiden Putin - bebarengan karo pejabat Rusia liyane sing complicit - criminally tanggung jawab kanggo iki tumindak panganiaya marang djalmo manungso.

Kanthi tujuan kanggo mungkasi kasangsaran manungsa saiki ing Ukraina lan Rusia, lan kanthi tujuan jangka panjang kanggo ngatasi owah-owahan iklim, mbangun pondasi hukum kanggo njaga tentrem-rahayu, nguatake institusi sing tanggung jawab kanggo nggawe kahanan perdamaian, ngilangi senjata nuklir lan kanggo mungkasi kabeh perang, kita ngusulake lan njaluk dhukungan kanggo ing ngisor iki:

  1. Widen embargo ing lenga Rusia kanggo weaken kapasitas perang-nggawe Rusia, lan minangka langkah menyang abating owah-owahan iklim liwat pembangunan alternatif kanggo bahan bakar fosil.
  2. Ndhukung upaya kanggo netepake tanggung jawab pidana miturut hukum internasional; kanggo nggawa tuduhan pidana pembantaian marang Presiden Vladimir Putin ing Pengadilan Pidana Internasional lan tuduhan agresi marang negara Rusia saiki ing Pengadilan Internasional, saéngga nguatake hukum internasional minangka instrumen keadilan global lan alternatif kanggo perang.
  3. Nelpon marang AS, Rusia lan kabeh negara nuklir kanggo ngumumake "Ora Ana Panggunaan Pisanan" minangka sarana kanggo nyuda ancaman nuklir saiki lan minangka langkah menyang penghapusan senjata nuklir, kanthi panggilan kanggo ratifikasi Perjanjian 2017 babagan Larangan. saka Senjata Nuklir dening kabeh negara nuklir supaya bisa ngilangi senjata nuklir.
  4. Njaluk Perserikatan Bangsa-Bangsa, ing pimpinan Sekretaris Jenderal kanggo campur tangan kanggo mungkasi permusuhan sing njaluk gencatan senjata langsung; kanggo njaluk implementasine saka 1962 perjanjian McCloy-Zorin, tundhuk US lan banjur USSR kanggo prestasi disarmament umum lan lengkap miturut hukum internasional; luwih, kanggo njupuk langkah-langkah sing cocog menyang penghapusan perang sing kasebut ing Agenda Den Haag kanggo Perdamaian lan Keadilan ing Abad 21, sing diadopsi dening PBB ing 1998, tumindak kasebut dimaksudake kanggo mulihake awak donya kanggo ngupayakake misi utamane " supaya ora kena perang.”
  5. Nganakake rembugan antarane wanita sing makili masyarakat sipil ing Rusia lan Ukraina kanggo ngembangake proposal perdamaian saka sudut pandang masyarakat, nyedhiyakake pandangan non-negara kanggo perencanaan praktis perdamaian; Negesake perwakilan wanita sing padha ing negosiasi resmi antar negara kanggo ngrampungake Resolusi Dewan Keamanan PBB 1325 babagan Wanita, Perdamaian lan Keamanan; Ngenali peran penting wanita ing kahanan keamanan saiki ing Ukraina. Tumindak kasebut nduweni tujuan kanggo netepake kesetaraan gender minangka norma minangka dhasar kanggo nggayuh lan njaga perdamaian sing adil lan stabil.

Kita ngajak kanca-kanca lan kabeh warga global supaya bisa nindakake iki lan langkah-langkah liyane kanggo ngowahi ancaman pemusnahan nuklir lan perang donya dadi kesempatan kanggo miwiti proses kanggo nylametake planet kita lan nylametake kita saka karusakan sing ditindakake dening perang lan persenjataan. Kita ora bisa ngidini mode perang lan kekerasan anachronistic kanggo dominasi lanskap politik kanggo entuk manfaat saka sawetara wong, nyebabake beban gedhe marang wong akeh.

Ing jeneng kamanungsan umum sing kita bareng karo kabeh wong, kita nyuwun marang para pemimpin nasional supaya nggunakake kabeh cara sing mbukak kanggo wong-wong mau, kanggo mungkasi permusuhan lan kanggo negosiasi perdamaian sing adil lan sregep. Kita nggusah Perserikatan Bangsa-Bangsa kanggo ngadhepi alangan saiki, njupuk langkah-langkah kanggo mesthekake yen kabeh pranata charter sing relevan kanggo pemukiman tentrem dijaluk. Kita nyuwun marang kabeh masyarakat sipil global, kanggo netepi tanggung jawab kita minangka warga donya kanggo ndhukung iki lan langkah-langkah liyane menyang perdamaian, gabung ing upaya kanggo ngredhakaké krisis kamanungsan ing Ukraina lan Afghanistan lan kabeh krisis sing saiki dialami dening mayuta-yuta kulawarga manungsa. .

Ing solidaritas,

Stella Hwang
Ye Huang
Jessica B. Terbrueggen
Betty Reardon

Daftar teken ing proses

cedhak

Gabung karo Kampanye & bantu kita #SpreadPeaceEd!

1 Trackback / Pingback

  1. Ora ana perang maneh lan larangan senjata nuklir - Kampanye Global kanggo Pendidikan Perdamaian

Nggabungake diskusi ...