Uganda: Pamrentah nyakup pendidikan perdamaian ing kurikulum sekolah

(Dipunbabar saking: Kabeh Afrika. 28 April 2022)

Miturut Kenneth Kazibwe

Sekolah-sekolah ing Uganda disetel kanggo miwiti mulangake pendhidhikan perdamaian ing kabeh tingkat saka sekolah dasar, menengah lan universitas minangka subyek utawa topik sing rinci ing salah sawijining subjek sing diwulangake saiki.

Ngomong ing Kamis ing Hotel Africana ing Kampala, Duncan Mugume, ahli nasional babagan proyek pendidikan perdamaian saka Konferensi Internasional Wilayah Tlaga Besar (ICGLR) ujar manawa negosiasi wis diwiwiti karo pamrentah Uganda kanggo ngetrapake ide kasebut.

"Kita wis miwiti diskusi karo Pusat Pengembangan Kurikulum Nasional babagan carane bisa ditindakake."

Ing acara ing Kampala, buku pendhidhikan perdamaian diluncurake ing proyek sing didanai dening GIZ, Kedutaan Besar Jerman lan Uni Eropa.

Mugume ngandika rembugan karo NCDC bakal weruh carane materi ing handbook bisa digunakake ing kurikulum lan kelas kanggo sinau bab pendidikan tentrem.

Dheweke nerangake manawa proyek kasebut fokus ing pendhidhikan perdamaian ing Wilayah Great Lakes kanthi papat negara, kalebu Uganda ing pilot.

Miturut Mugume, nalika pendidikan perdamaian saiki diwulangake ing sekolah-sekolah ing Uganda, nanging ora ditindakake sacara ekstensif.

"Pendidikan perdamaian diwulangake ing sekolah-sekolah nanging ing wilayah tematik cilik ing Pendidikan Agama Kristen lan sejarah, nanging ora tau diwenehi dhasar sing kuat kanggo siswa bisa nangkep lan ngetrapake masalah sing ana gandhengane karo perdamaian kajaba sawetara perkara sing ditindakake ing subyek. wilayah. Iki ditujokake kanggo nggawa pendidikan perdamaian ing tingkat kurikulum siswa lan utamane ing sekolah.

Pendidikan perdamaian sing penting

Miturut Amb.Julius Joshua Kivuna, kepala departemen perdamaian lan keamanan regional ing Kamentrian Luar Negeri nampani gagasan sing dikandhakake bakal mesthekake yen gagasan perdamaian wis ditanam ing antarane wong Uganda wiwit cilik.

“Daerah Tlaga Gedhe pancen mbutuhake katentreman amarga wilayah kasebut minangka wilayah sing paling akeh ing wilayah kasebut. Kita duwe akeh sumber daya lan wong, nanging salah sawijining tantangan utama yaiku ora tentrem, "ujare Kivuna.

Dheweke nyebutake kerusuhan ing Uganda nganti NRA njupuk kuwasa ing taun 1986 nanging uga konflik bersenjata ing Uganda Lor, wilayah Karamoja; pembantaian taun 1994 ing Rwanda, konflik ing Sudan Kidul lan kahanan kang ora tetep ing sisih wétan DRC.

"Kita minangka wilayah sing bakal adoh banget yen perdamaian terus-terusan. Tentara kita saiki ana ing DRC lan apa sing ditindakake yaiku golek sing nglawan perdamaian sing tetep dadi tantangan. Proyek pendidikan perdamaian disambut ing Uganda. Kita ndedonga supaya ing kurikulum, ana conto lokal resolusi konflik lan perdamaian.

George Mutekanga, Asisten Komisioner kanggo sekolah swasta ing Kamentrian Pendidikan ngendika yen pendidikan perdamaian bakal mbantu banget kanggo ngajar para siswa supaya bisa mbangun perdamaian tinimbang nggunakake kekerasan kanggo ngatasi masalah.

"Akhir-akhir iki, ing pirang-pirang komunitas, beda-beda dirampungake kanthi gelut. Ing sekolah, nalika siswa nemu masalah, dheweke ngrampungake kanthi mogok lan ngobong sekolah. Nalika siswa salah paham karo guru utawa administrasi, dheweke mung obor sekolah. Inisiatif iki bakal mbantu menehi katrampilan resolusi konflik marang para siswa saka tingkat pendidikan sing luwih murah, "ujare Mutekanga.

Dheweke uga nyaranake pambentukan klub perdamaian ing sekolah kanggo luwih mulang siswa babagan mbangun perdamaian nanging nyathet yen institusi budaya lan organisasi adhedhasar iman uga duwe peran penting kanggo njamin perdamaian ing antarane komunitas.

Gabung karo Kampanye & bantu kita #SpreadPeaceEd!
Mangga ngirim kula email:

Ninggalake Komentar

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani *

Gulung menyang Top