Prajanjian Larangan Senjata Nuklir mulai berlaku!

Para pemrotes ICAN protes ing Sydney, Australia tanggal 22 Januari. (Foto: Michelle Haywood)

(Dipunbabar saking: ICAN - Kampanye Internasional kanggo Mungkasi Senjata Nuklir. 22 Januari 2021)

Dina iki (22 Jan 2021) dina iki. Luwih saka 75 taun sawise pemboman Hiroshima lan Nagasaki, perjanjian kasebut nglarang senjata kasebut kanthi konsekuensi kamanungsan bencana. Negara-negara sing melu Perjanjian Larangan Senjata Nuklir yaiku mesthi manut kanggo larangan perjanjian kasebut lan ngetrapake kewajiban. Pengaruh normatif perjanjian kasebut bakal tuwuh minangka partai negara lan masyarakat sipil nyengkuyung implementasi lengkap lan universalisasi.

"Senjata nuklir mesthi ora sopan, saiki ilegal," ujare Beatrice Fihn, Direktur Eksekutif ICAN. "Prajanjian Larangan Senjata Nuklir minangka kemenangan kanggo kabeh wong, sing bisa ditindakake dening upaya masyarakat sipil lan komunitas internasional. Ana sawetara negara sing nduwe sandera ing jagad iki kanthi senjata sing nggegirisi kasebut. Kanthi perjanjian kasebut, kita ngeculake rantai kasebut lan nyithak kursus anyar menyang donya sing ora ana gaman nuklir.

21 Januari 2021 minangka tonggak penting tumrap total ngilangi senjata nuklir. Ing saindenging jagad, para kampanjer ICAN ditandhani kanthi bersejarah paling ora 172 acara, wiwit pengetan nganti protes nganti acara pendhidhikan. Ana demonstran ing institusi ing saindenging jagad kalebu perusahaan, bank, universitas sing nyumbang kanggo senjata nuklir kanggo negesake tumindak kasebut saiki dilarang miturut ukum internasional. Ing pangkalan senjata nuklir lan laboratorium aktivis nggantung spanduk. Diplomat lan pejabat nglumpukake perjanjian kasebut. Para kampanye ing negara-negara sing gabung karo perjanjian kasebut ngrayakake kepemimpinan negara-negara kasebut kanggo nggunakake larangan ukum internasional babagan senjata nuklir sing pertama.

Muncul saka TPNW minangka dina sing paling penting kanggo ICAN lan kanggo perdamaian lan keamanan internasional. Minangka wiwitan bab anyar: pungkasan senjata nuklir.

ICAN wis nyiyapake buklet sing nerangake cara Perjanjian 2017 babagan Larangan Senjata Nuklir bisa digunakake.  Ngundhuh ing kene.  
cedhak

Gabung karo Kampanye & bantu kita #SpreadPeaceEd!

Dadi pisanan komentar

Nggabungake diskusi ...