Pedagogi Perdamaian Transformatif: Ngembangake Praxis sing Reflektif, Kritik, lan Inklusif kanggo Studi Perdamaian

Pedagogi Perdamaian Transformatif: Ngembangake Praxis sing Reflektif, Kritik, lan Inklusif kanggo Studi Perdamaian

Miturut Tony Jenkins, PhD

Ing Factis Pax: Volume 10 Nomer 1 (2016): 1-7

Pambuka

Salah sawijining kesimpulan utama konferensi 2014 babagan "Rekonstruksi Studi Perdamaian," yaiku cara mulang kita minangka penting karo apa sing mulang. Fakultas sing melu konferensi kasebut setuju yen duwe pengetahuan utawa persiyapan minimal babagan metode lan pedagogi pendidikan perdamaian sing dianggep penting kanggo nggayuh asil transformasi program studi perdamaian. Artikel iki nawakake kerangka kerja filosofis lan pedagogis ringkes kanggo pedagogi perdamaian transformatif minangka pendekatan lan filsafat pengajaran lan sinau ing studi perdamaian. Pedagogi perdamaian transformatif nyengkuyung pangembangan praxis reflektif dhiri lan nuwuhake sesambungan sing holistik, inklusif antarane dimensi perdamaian batin (pribadi) lan eksternal (politik, berorientasi tumindak). Praxis iki minangka dhasar kanggo nimbang-nimbang internal lan tumindak sosial politik sing ditindakake kanthi pasinaon perdamaian.

[lambang jinis = "glyphicon glyphicon-share-alt" warna = "# dd3333 ″] ngakses kabeh artikel ing In Factis Pax, jurnal pendidikan perdamaian online lan keadilan sosial.

cedhak

Gabung karo Kampanye & bantu kita #SpreadPeaceEd!

4 Komentar

  1. Matur nuwun, Tony Jenkins, kanggo artikel ringkes iki sing mbutuhake pendekatan sing padha kanggo njero perdamaian ing njero / njaba lan strategis / kanthi prinsip! Pendekatan loro lan holistik iki minangka pendekatan sing wis suwe daklamar, lan aku seneng nalika bisa ngerti peran apa wae sing ditindakake para peacebuilders, sajrone gerakan lan karya sing luwih gedhe. Apa sampeyan bisa nempelake grafik kanthi conto praktik reflektif, kritis, lan transformatif amarga ana gandhengane karo area topik utama ing lapangan?

    • Matur nuwun PeacePraxis: Keterlibatan - Pemberdayaan - Transformasi! Aku nggarap elaborasi penting babagan cekak iki kanggo buku sing bisa (lengkap karo diagram lan conto!). Artikel iki asline digawe kanggo buku sing bakal teka babagan "kontroversi ing studi perdamaian." Iki disiapake minangka tanggapan / dialog / jembatan kanthi telung artikel liyane sing njelajah pendekatan prinsip lan strategis kanggo non-kekerasan (seneng banget amarga ana ing versi sing diowahi iki!).

Nggabungake diskusi ...