Tony Jenkins: pendhidhikan babagan lan perdamaian

"Minangka pendhidhikan babagan perdamaian, inti saka pendhidhikan perdamaian (biyen, saiki, mbesuk) ora bisa dipisahake karo kasunyatan sing dideleng."

- Tony Jenkins (2019)

Annotations

Ing wiwitan taun 1980an, pelopor pendhidhikan perdamaian Betty Reardon njaluk pengembangan pendidikan perdamaian sing komprehensif, pendekatan sing holistik lan integratif sing paling cocog kanggo ngupayakake budaya perdamaian, lan bisa uga nyawijikake lapangan sing kalebu akeh pendekatan sing katon ora nyambung. Pendhidhikan perdamaian sing lengkap didhasarake ing pedagogi sing kritis lan transformatif. Khusus kanggo orientasi berjangka, kanggo ngupayakake kapasitas perdamaian batin sing penting kanggo tumindak politik eksternal sing dibutuhake kanggo owah-owahan sosial lan politik. Entri iki ngusulake pendhidhikan perdamaian sing komprehensif minangka pendekatan sing paling holistik, transformatif, lan adaptasi kanggo pendhidhikan perdamaian ing macem-macem konteks; ngenalake sawetara basis teoritis lan praktis; lan nganggep persiyapan sing dibutuhake para pendhidhik kanggo praktik pedagogis.

panggilan

Jenkins T. (2019) Pendidikan Perdamaian Komprehensif. Ing: Peters M. (eds) Ensiklopedia Pendidikan Guru. Springer, Singapura. https://doi.org/10.1007/978-981-13-1179-6_319-1

Sinau luwih lengkap babagan lan nuduhake kutipan iki kanthi ngunjungi Kampanye Global kanggo Pendidikan Damai Kutipan & Meme Pendhidhikan Perdamaian: Pustaka Pendidikan Damai. Direktori bibliografi minangka koleksi kuotasi perspektif anotasi babagan teori, praktik, kabijakan, lan pedagogi ing pendidikan perdamaian. Saben entri kutipan / bibliografi diiringi meme seni sing didhukung supaya diunduh lan disebar liwat media sosial.

Dadi pisanan komentar

Nggabungake diskusi ...