Toleransi - ambang perdamaian

"Toleransi ing kerangka konseptual sing ditampilake ing kene ditafsirake ora minangka pungkasan nanging minangka wiwitan, pambuka kanggo proses pembangunan perdamaian sing luwih dawa lan luwih jero." (Unit 1 saka seri 3 unit sing diterbitake dening UNESCO ing taun 1997).

Pambuka Editor

Ora ana dina sing kliwat lapuran yen ana maneh tragedi sing nyebabake wong sing njaluk keamanan lan kamulyan kanthi nyebrang wates nasional. Ing kahanan sing dudu gaweane dhewe-dhewe, masarakat kepeksa mlayu menyang kahanan sing durung mesthi, lan uga malah kurang aman. Kasusahane wis dadi krisis kamanungsan global, nyoba banget kanggo akeh institusi nasional lan standar hak asasi manusia internasional, lan menehi tantangan etika ing dimensi sing durung ana sadurunge. Toleransi, nilai dhasar demokrasi, dadi korban kahanan suaka, pengungsi, lan para imigran sing mlayu, lan sayangé ora ana kabisan ing kabijakan imigrasi negara-negara sing padha golek perlindungan lan suaka. Krisis iki nggawe pigura kiriman iki ing 90K sajrone 90 Taun / Masalah lan Tema sajrone 6 dekade seri Peacelearning, bagean saka Siklus 2 ing seri kasebut fokus ing karya Betty Reardon taun 1980an -1990an, ndeleng publikasi sing ana gandhengane karo hak asasi manungsa. Ing kiriman iki, kita ngenalake maneh Toleransi - ambang perdamaian.

-Sunting (4/3/19)

Komentar Kontemporer:
Imigrasi Massa minangka Tes Toleransi

Miturut Betty Reardon
April 2019

Unit kurikulum sing ditampilake ing kiriman iki muncul saka kerjaanku ing UNESCO minangka persiyapan konferensi Biro Pendidikan Internasional sing dijadwalake kanggo kajian 20 taun UNESCO taun 1974 Rekomendasi Pendidikan kanggo Pangerten Internasional lan Perdamaian lan Pendidikan babagan Hak Asasi Manungsa lan Kebebasan. Saliyane nyiapake konferensi IBE, aku ditugasake ngembangake bahan pengajaran babagan toleransi minangka kontribusi UNESCO kanggo Taun Internasional PBB Toleransi (1995) lan Dekade PBB kanggo Pendidikan Hak Asasi Manungsa (1995-2004). Tugas kasebut diwiwiti kanthi distribusi kerangka piwulang sing disaranake lan survey babagan upaya sing wis ditindakake kanggo mulang babagan toleransi. Unit sing dikirim ing kene minangka instrumen survey sing nggambarake kerangka kerja lan njaluk conto kurikula kanggo pangembangan toleransi. Produk pungkasan proyek kasebut yaiku sumber pendhidhikan telung volume 1997 kanthi judhul sing padha diterbitake lan disebar dening UNESCO Press. Versi sing dikirim ing kene luwih dikembangake lan ditambah, dadi Unit 1 saka telung volume kasebut, sumber kanggo persiapan guru lan klompok pendhidhikan non-formal kanggo wong diwasaBahan sing ditemokake saka survey nyedhiyakake sebagian besar konten kanggo Unit 2 kanggo biji SD lan Unit 3 kanggo sekolah menengah. Versi awal sing dikirim ing kene ngemot sawetara conto sing ditrapake ing saben level. Telung unit kasebut bisa diunduh ing ngisor iki.

Download: Toleransi - ambang perdamaian

Betty 75
Meg Gardinier, Janet Gerson, lan Betty Reardon nalika ulang taun Betty sing kaping 75 lan pesta "pensiun".

Tujuan komentar iki, kayata unit kurikulum asli, yaiku kanggo nggampangake pendhidhikan sipil kanggo nggedhekake kapasitas sosial supaya bisa urip kanthi konstruktif lan kerja sama ing jagad iki manawa macem-macem maneka warna manungsa dadi kontak sing akrab amarga konsekuensi global utama. masalah perang, mlarat, katindhes, lan saya parah lingkungan. Tujuane, dakarepake, bakal menehi inspirasi kanggo para sing makarya ing pendhidhikan kanggo hak asasi manungsa lan keadilan sosial supaya bisa nampani proyek kasebut. Beda karo pangarepanku, topik kasebut ora tanpa perlawanan, malah saka sawetara pendhidhik lan penasehat hak asasi manungsa. "Toleransi dudu tujuane wong-wong sing pengin nyadari hak asasi manungsa," utawa sing nyebabake kesan kasebut minangka tanggepan saka pimpinan terkenal ing lapangan kasebut. “Upaya nggayuh iku mbuwang-mbuwang wektu. Toleransi ora njamin rasa hormat lan martabat manungsa sejati. ” Aku ora bakal mbantah manawa dhewe. Tanggepan kasebut minangka indikasi manawa ndidik tujuan nalika negara bagian pungkasan ora ngasilake pembelajaran sing efektif ing politik. Tanpa ana pertimbangan lan penilaian apa sing diarani pasinaon jagad minangka "strategi transisi," proses sosial lan politik lan owah-owahan sejarah sing kedadeyan, kita ora bisa ngarep-arep bisa milih para siswa supaya bisa nggayuh tujuan. Akibate, inti konsep lan kerangka piwulang saka Toleransi nggambarake perspektif proses sosial lan politik sing dakanggep penting kanggo sarat strategis kabeh proses perdamaian. Toleransi dudu tujuan nanging tahap penting lan penting ing proses nggayuh pengakuan martabat manungsa universal.

Pancen, aku ora bisa ngerteni manawa epidemi kejahatan sengit saiki ora bisa dikurangi yaiku sawetara unsur toleransi sing isih ana ing repertoire sikap wong-wong sing nindakake, dadi larangan kanggo tumindak gethinge. Aku terus-terusan njaga, kaya sing dakkandhakake ing taun 1997, yen intoleransi, nolak nilai lan martabat manungsa saka wong liya utawa wong-wong sing polahe ora katon utawa ngancam, minangka dorongan tumrap kabeh pelanggaran hak asasi manungsa sing ngalangi perdamaian, nganti lan kalebu pembantaian kayata 50 wong Islam ing Selandia Baru tanggal 15 Maret, lan sawetara pembantaian sing disengaja sing tumindak kasebut minangka pelanggar. Argumentasi kasebut babagan pinunjul saka bebaya owah-owahan saka toleransi menyang intoleransi, lan kemungkinan positif sing ana ing kosok baline saka intoleransi menyang toleransi, minangka landhesane telung unit kurikulum kasebut, Toleransi - ambang perdamaian dibangun. Minangka upaya awal kanggo ngluncurake UNESCO Kerangka Kerja Terpadu kanggo Pendidikan Kanggo Perdamaian, Hak Asasi Manungsa lan Demokrasi, diprodhuksi dening konferensi IBE lan diadopsi dening Konferensi Umum UNESCO ing taun 1995, lan kanggo ndhidhik implementasi UNESCO Pratelan Prinsip Toleransi diumumake ing taun sing padha.

Telung dekade mengko, ketegangan politik sing ana gegayutane karo beda-beda manungsa nyebabake intoleransi kanthi intensitas sing luwih gedhe, nyebabake krisis imigrasi global, wong sing mlayu perang, kekerasan sosial, kemlaratan ekstrim lan kerusakan lingkungan. Para migran teka ing negara-negara sing diarep-arep papan perlindungan, wong liya lan wong-wong sing "beda" dadi korban "kejahatan sengit" marang individu, kekerasan massa tumrap minoritas lan pembantaian, sing dadi ciri khas gerakan anti-imigran. Ing kahanan kasebut, bisa migunani tumrap para pendhidhikan perdamaian sing prihatin karo kekerasan kasebut supaya bisa ndeleng maneh standar lan prinsip sing diproklamasikake masarakat jagad kanggo nyegah tumindak lan gerakan kasebut, lan proses lan politik sing mbebasake supaya bisa ngetutake rute sing nyebabake tindak kriminal kayata panganiaya tragis anyar ing Christchurch, Selandia Baru lan kedadeyan liyane sing nggegirisi liyane. Antarane akeh kedadeyan wiwit diterbitake 3 unit yaiku: genosida ing Rwanda; Bosnia; tilas Yugoslavia; Gujarat, India, lan pembantaian lan aksi terorisme liyane ing India; ing kutha Norwegia lan Eropa; lan ing pirang-pirang komunitas ing AS. Pendidik perdamaian uga bisa ngerteni kepiye kejahatan kasebut asring ditindakake nganggo senjata perang lan mentalitas konflik bersenjata, nuwuhake pitakon babagan kemungkinan kendhali senjata lan perlucutan senjata kanggo nyuda kejahatan sengit. "Apa ana link", bisa uga ditakokake, "ing antarane pendhidhikan senjata lan pendidikan kanggo toleransi?" Sajrone konseptualisasi toleransi minangka ambang, lan masalah budaya budaya sing nyata sing ana ing tatanan sosial sing ora stabil saiki, aku negesake. Iki minangka salah sawijining aspek kompleksitas sing mbebayani sing nggambarake toleransi sing bermasalah titik balik saka toleransi nganti intoleransi nyebabake nalika morph tumindak dadi tumindak lan gething dadi kekerasan fisik sing nyata. Ing tahap pendhidhikan anyar iki kanggo toleransi, minangka wiwitan, sesambungan kasebut wiwit diwiwiti kanggo kita sing duwe tanggung jawab kanggo njamin manawa pendhidhikan minangka instrumen perdamaian sing dirancang kanthi tepat kanggo memenuhi inkarnasi tantangan manungsa kuno nemoni wong liyo. Tentrem bisa uga ditemtokake manawa kita ketemu wong liya minangka ancaman utawa kesempatan; apa kita ndeleng bhinéka minangka disordering utawa pengayaan. Pendhidhikan perdamaian njupuk kesempatan lan pengayaan.

Ing taun 1990-an, nalika kurikulum iki dikonsep lan disusun, multikulturalisme lan pendhidhikan kanggo keragaman wiwit muncul kanggo nanggepi owah-owahan demografi, nggawa wong-wong sing nandhang kasusahan lan pindhah saka budaya "Global South," lan bekas kerajaan Soviet dadi cedhak budaya-budaya Kulon sing isih umum ing Eropa lan Amerika Utara. Ora ana kekarepan umum kanggo nyinaoni para pendatang sing anyar minangka wong sing duwe nilai intrinsik kanthi pratelan sing padha tumrap hak asasi manungsa universal. Kulon, amarga ngerti masarakat ing wilayah kasebut utamane minangka subyek kolonial utawa saingan kekuwatan strategis, hubungan sing ana gandhengane karo rasisme lan prasangka ideologi, wis ngembangake sikap ora duwe moral marang wong liya lan pesaing kasebut. Tanggepan wong anyar ing Eropa lan AS asring padha karo upaya upaya integrasi kelas ras lan ekonomi ing sekolah umum Amerika wiwit taun 1950-an nganti taun 1980an, resistensi kanggo owah-owahan, nganggep kelainan ngancam.

Tanggepan utama para pendhidhik yaiku golek obat kanggo intoleransi ing pendhidhikan multi-budaya, amarga generasi sadurunge Perang Dunia II wis nanggapi perang kanthi "pendhidhikan kanggo pangerten internasional," kanthi asumsi manawa ngilangi kabodoan sing liyane bakal nyebabake toleransi lan pangerten minangka dhasar katentreman. Saiki kita ngerti manawa ing kasus kasebut, respon ora cukup kanggo kasunyatan parah sing dadi masalah. Umume kita ngerti sejatine multikulturalisme saiki dadi masalah politik sing mbagi masarakat antarane wong-wong sing pengin golek akomodasi sing dibangun kanthi sosial kanggo imigrasi lan sing pengin "nggawe tembok" nglawan, sing golek integrasi lan sing ngupaya pisah. Aku ngerteni minangka konflik antarane fragmentasi lan holisme, lan aku percaya saiki ana kebutuhan mendesak kanggo pertimbangan strategis ing pendhidhikan sing ngupayakake ngatasi tantangan politik kontemporer intoleransi, pertimbangan sing ora mung nganggep biaya intoleransi jangka pendek menyang masyarakat sing nandhang kasusahan kasebut, nanging uga hambatan jangka panjang kanggo integrasi sosial lan ekologi planet, sing dibutuhake supaya bisa urip manungsa.

Mbangun, nanging ngluwihi dhasar tanggapan normatif sing diwenehake dening multikulturalisme lan sinau hak asasi manungsa, kanggo mriksa kepentingan politik lan ekonomi sing dipertaruhkan, pendhidhikan kasebut mbutuhake fokus sing jelas ing wacana politik sing muncul saka epidemi anyar iki sing ora nggatekake. hak asasi manungsa universal. Iki mbutuhake luwih fokus ing aspek strategis lan proses pembelajaran perdamaian lan pembangunan perdamaian sing ora cukup ditekanake ing pedagogi kita. Ngerti kepiye pangowahan penting banget kanggo tujuane kenapa lan kenapa. Kaya nliti panyebab macem-macem bentuk intoleransi lan pamisahan substansial lan konsekuensi sing beda-beda, penting kanggo madhangi kerumitan intoleransi.

Ngembangake apresiasi kompleksitas lan sifat evolusi sing nyinau kabeh problematika kekerasan minangka target integral kanggo pendhidhikan perdamaian. Utamane cocog, luwih penting kanggo sinau sing efektif kanggo nyiyapake ngrancang lan nindakake pangowahan sosial. Kesadharan babagan keputusan babagan kapan lan ing endi intervensi kanggo mungkasi lan mbalikke proses intoleransi penting banget kanggo nggayuh perubahan positif. Pendekatan holisme lan sistem sing wis menehi informasi babagan praktik pendhidhikan perdamaianku dhewe yaiku upaya supaya kompleksitas luwih dingerteni lan bisa ditrapake kanggo perencanaan lan tumindak strategis. Ngamati lan mbiji proses uga penting kanggo ngadhepi kabeh kasus intoleransi lan cenderung berkembang saka bentuk diskriminasi cilik dadi manifestasi sing luwih kasar. Tampilan berorientasi proses kanggo manifestasi lan conto intoleransi lan tampilan kompleksitas lan komprehensif bisa dadi tanggungan tumrap pandangan sederhana lan reduksual amarga sebab tunggal lan spesifik, karakteristik pamikiran intoleransi.

Iki ora ateges kabeh intoleransi muncul saka pamikiran sing sederhana. Pancen, ora jarang yen pamikiran kasebut minangka asil saka ideologi canggih sing pengin ngapusi kabeh utawa segmen pikiran umum, kanggo pengaruh lan, yen bisa ngontrol pendapat umum - kaya sing kita tingali ing media warta sing ideologis. Évolusi pamikiran iki sing ngidini pangembangan bias dadi tumindak ala sing dilaporake saben dinane, tumindak sing banget nglarani komunitas lan, ing sawetara kasus, ngrusak kabeh masarakat. Kaya sing wis diamati dening para sarjana genosida, ngerteni proses pangembangan sing nyebabake kahanan kritis kasebut perlu kanggo ngerteni poin-poin nalika masalah kasebut dadi kritik lan nalika intervensi dijaluk supaya mandheg lan mbalik evolusi pelanggaran sing luwih gedhe hak asasi manungsa. Toleransi - ambang perdamaian nuduhake yen sing paling penting yaiku ambang toleransi - menehi hak kanggo wong liya lan wong asing dadi dhewe, milih identitas dhewe lan mikir lan urip ora bisa dirusak ing identitas lan cara mikir kasebut - ditinggal, lan proses intoleransi sing nolak para inisiatif hak kasebut. Pira tragedi sing bisa dihindari yen wis ngerti babagan ekspresi prasangka utawa diskriminatif sing katon cilik? Pira kemungkinan perdamaian sing kasedhiya yen kita ngerti kahanan sing bermasalah "mbalikke" amarga toleransi dadi sikap sing wiwit konflik bisa ndeleng? Kaya sing diakoni, toleransi ora bisa ngrampungake konflik utawa oposisi manungsa liyane, nanging bisa nyegah supaya ora cilaka sing luwih serius lan bisa nindakake proses pambangunan perdamaian sing luwih lengkap menyang hubungan sing adil lan adil.

Aku percaya, ora ana pertimbangan babagan kompleksitas lan proses proses alam intoleransi sing ngasilake pratelan iki dening Arthur C. Brooks:

"Masyarakat asring ujar manawa masalah kita ing Amerika saiki yaiku ora sopan lan ora sabar. Iki salah. Atribusi motif [yaiku menehi tujuan ala marang mungsuh utawa partai politik saingan] asimetri nyebabake perkara sing luwih ala: penghinaan, yaiku nesu lan njijiki sing mbebayani…. ora mung kanggo ide wong liya, nanging uga kanggo wong liya. 'keyakinan sing ora murni sing ora ana gunane wong liya' (kutipan sing diwenehake Schopenhauer). ” Deleng: Budaya Penghinaan Kita: Masalah ing Amerika saiki yaiku ora sopan utawa ora sabar, dening Arthur Brooks, 2 Maret 2019, New York Times Sunday Review.

Wangun, Gejala lan Indikator Intoleransi

Aku mikir manawa Prof. Brooks salah, nanging Schopenhauer bener. Penghinaan ora beda karo intoleransi, uga sopan santun minangka indikator toleransi utawa hormat. Penghinaan minangka salah sawijining macem-macem bentuk intoleransi sing bakal dingerteni lan diadhepi. "Ing…. keyakinan wong sing ora ana regane wong liya ”minangka dhasar saka pangecualian moral, pakulinan pikiran sing nyekel wong lan klompok ing njaba bidang keadilan, yaiku ora pantes dihormati lan hak sing diwenehake marang "dhewe," "jinis kita dhewe." Mung "sing kaya kita" sing "padha." Sikap kasebut minangka salah sawijine wong sing lagi intoleransi. Dadi, aku luwih seneng nambah, tinimbang nyuda bentuk intoleransi sing didhaptar ing tipologi sing ditampilake ing Unit 1 saka versi 3 unit saka Toleransi. Mengkono, ora mung kanggo nggambarake kerumitan ancaman sing kita alami, nanging uga bisa dipertanggungjawabake, manawa bisa ditulis ing tulisan iki, amarga bakal akehe wujud, papan lan kahanan sing njeblug. Kita pancen nyerang ing endi wae lan terus-terusan ora sopan lan ngala-ala minangka belokan landhep ing tembok intoleransi sing mbagi pirang-pirang bangsa ing awake dhewe lan siji liyane. Menawi mekaten, aku saranake uga nambah dhaptar sawetara liyane sing padha megah, lan ora mateni pembunuhan: putih-supremasi / nasionalisme, otoriterisme, heterosexism / homophobia / transphobia, "Islamophobia," lan gething dhewe. Ana pangerten umum babagan papat konsep pisanan kasebut. Atribut kerusakan sing ora bisa dihindari saka pungkasan mbutuhake penekanan. gething yaiku bentuk intoleransi utama ing sengit pengarepan lan asring tumindak kanggo ngilangi sengit, yaiku kahanan pikiran sing njaluk lan ngupayakake pembunuhan. Ing AS lan macem-macem wilayah ing donya anyar iki mateni wong-wong Afrika-Amerika, Muslim lan wong-wong Yahudi dadi tumindak kekerasan sing disengaja kanggo ngrusak wong-wong sing disengiti. Kita wis ndeleng tumindak kaya ngono nyebabake upaya sengaja "ngrusak kabeh utawa sebagian" klompok sing disengojo sengit, asring dipimpin para pimpinan otoriter.

Dhaptar dawa saka gejala or pratondho minangka konsep sing disaranake minangka piranti kanggo ngenali lan pambiji intoleransi. Iki kalebu ide lan tumindak sing ana gandhengane lan asring minangka tahapan proses sing nyata banget kalebu eksklusi moral sing intoleransi keturunan beda manungsa. Rasisme intersect karo seksisme; propaganda anti-imigran nyebut Islamophobia; antisemitisme miwiti pangecualian moral, lan liya-liyane. Kabeh sesambungan karo ideologi supremasi, nasionalisme eksklusif lan nativisme sing sabanjure menehi otoritas kanggo tuwuh. Ing jaman saiki, kabeh wis katon fokus ing masalah migrasi skala gedhe menyang Eropa lan Amerika Utara.

Manungsa sing Nduwe Masalah Imigrasi

Toleransi Prelim

Amarga ukuran masalah, penyelidikan ing kunjungan iki maneh saka Toleransi fokus ing imigrasi / migrasi, nyorot pentinge lan nyoba kanggo madhangi kerumitan lan sesambungan antarane kabeh masalah intoleransi. Yen nilai inti saka proses perdamaian yaiku martabat manungsa, kudu njaga manungsa ing priksaan, kualitas sing asring diabaikan nalika ana masalah sing ana gegayutane manungsa. Kabeh imigran lan pengungsi minangka wong sing kasusahane mung unik. Ngenali kasunyatan kasebut, migunani uga kanggo ngerti beda-beda status para individu. Minangka pambiyantu pangerten lan analisis, penilaian, lan formulasi tanggapan tumrap krisis kamanungsan iki, kita menehi definisi ing ngisor iki sing disebarake dening HIAS (hias.org):

Pengungsi: wong sing dipeksa nylametake negara asal amarga penganiayaan amarga ras, agama, kabangsaan, pendapat politik, utawa anggota ing klompok sosial tartamtu;

Sing golek suaka: Wong sing ngungsi buron ing negara asal lan golek Surgo Aman ing negara liya, nanging durung nampa pengakuan utawa status sah;

Wong sing Diselehake Internal (IDP): Wong sing nylametake omahe nanging durung ngliwati wates internasional kanggo golek papan suci;

Wong neneko: Sapa wae sing milih pindhah saka omah amarga macem-macem sebab, nanging ora kudu amarga ana ancaman langsung dianiaya.

Kanggo istilah kasebut, aku nambahake rong istilah liyane sing nggambarake wong sing terlibat ing masalah imigrasi lan toleransi saiki.

Imigran: Wong sing wis ninggalake negara asale lan manggon ing negara liya. Sawetara negara sing paling disenengi nasionalisme putih sing diilhami saka masalah imigrasi saiki wis berkembang dadi negara imigran. Amerika Serikat, Kanada, Selandia Baru lan Australia kabeh wis ndeleng ide lan politik kaunggulan putih sing negesake manawa masarakat "Kaukasia," yaiku asal usul Eropa, luwih unggul tinimbang kulit sing peteng duwe asal usul. bawana. Malah negesake kaunggulan saka sawetara wong sing asale asale ing Eropa lan Amerika Utara, kayata, antara liya, wong Sami lan Native Native.

Ora duwe dokumen: Wong sing wis imigrasi menyang negara sing durung menehi hak hukum kanggo manggon ing kono.

Evolusi Pendekatan Pedagogis lan Nilai-nilai Animasi

Kerangka konseptual sing luwih gedhe saka Toleransi ngalami évolusi saka pemanggih sing ngandhani rong dekade sadurunge diterbitake Diskriminasi (1977 Holt, Rinehart lan Winston, Sydney) sing nyusun diskriminasi minangka siklus ketidakadilan; netepake kasebut minangka "penolakan martabat manungsa lan hak sing padha ..." Publikasi kasebut uga ngenali sawetara macem-macem pangecualian moral skala gedhe, dilebokake ing telung penolakan sistemik utama martabat manungsa lan hak-hak sing padha sing nggambarake tatanan global, seksisme, rasisme lan kolonialisme, ngakoni ing Toleransi minangka "Bentuk Intoleransi Ekstrim." Ing kene aku pengin nuduhake dheweke minangka dhasar struktural lan sistemik intoleransi sing rasionalisasi kanthi eksklusi moral sing dilembagakake (ing taun-taun pungkasan aku ngerti kabeh telu minangka manifestasi patriarki, lan percaya manawa otoriterisme minangka patriarki kanthi ekstrim). Kaloro publikasi kasebut ngusulake standar hak asasi manusia internasional minangka alat kanggo pambiji lan diagnosa masalah umum lan manifestasi tartamtu. Lan kalorone nyelehake masalah ing proses sosial lan politik.  Diskriminasi nggambarake proses siklus ing gambar dening kanca lan kolega, Robin Richardson sing banjur nindakake pendhidhikan perdamaian karo Kelompok Hak Minoritas ing Inggris sing nindakake upaya kanggo nantang tantangan nemoni wong asing sing nyata nalika taun-taun migrasi warga Komanwel. saka Global South.

Siklus ketidakadilan

Robin nuduhake kepiye prasangka bisa nyebabake diskriminasi lan pungkasane tumindak kekerasan. Wangun intoleransi kasebut saling menehi feed, ora bisa nyimpulake supaya bisa ngrusak. Yen bakal ndandani gambar saiki, mesthine bakal kalebu massacres lan genosida, intoleransi utama lan "Crime Against Humanity" sing pertama, sing nggawe "dunia pasca-pembakaran" gawe kaget karo kekerasan etnis Bosnia lan Rwanda taun 1990, nentang asumsi "ora bakal ana maneh." Kita ngerti manawa bisa kedadeyan maneh, lan dadi pendhidhikan perdamaian, kita diwajibake nyinau sinau kanggo mbedakake lan tumindak kanthi efektif ing titik-titik ing proses sosial utawa politik sing ngrusak sing bisa nyebabake intoleransi dadi toleransi, nglintasi ambang perdamaian.

Pedagogi saka Toleransi lan Diskriminasi nggambarake proses siklik lan pangembangan iki kanggo tujuan sing wis kasebut ing ndhuwur, lan uga amarga pendekatan pangembangan pangembangan kurikulum utamane cocog karo tujuan piwulang babagan toleransi. Pedagogi iki luwih dikembangake ing kurikulum non-formal wong diwasa, Kebebasan Agama lan Kepercayaan: Hak Asasi Manungsa Penting, adaptasi kanggo kursus menengah ndhuwur lan universitas sing dirancang kanggo Gerakan Masyarakat babagan Pembelajaran Hak Asasi Manungsa sing nggunakake elemen pendekatan proses pangembangan sajrone kerangka kerja Freire. (Perlu dielingake yen sawetara pembantaian bedhil sing diarani ing kene digawe ing omah ibadah, Kristen, Yahudi lan Muslim.)

Ing kabeh telung materi pembelajaran kasebut, nilai-nilai sing ndadekake pedagogi lan dhasar saka tujuan sosial kanggo saben kurikulum yaiku sing dadi inti kabeh pendhidhikan perdamaian, martabat manungsa, integritas lan agensi. Nilai-nilai kasebut paling bisa diterjemahake dadi target sing bisa ditrapake kanthi politik liwat standar internasional hak asasi manungsa universal. Iki uga minangka bahan pembelajaran penting kanggo mulang babagan toleransi, kaya dene krisis imigrasi, hukum kemanusiaan internasional.

Enquiry Disaranake

Tujuan penyelidikan sing diajokake yaiku loro-lorone: pisanan, kanggo njelajah lan netepke macem-macem strategi sing bisa ditindakake ing negara-negara asale kanggo ngatasi kahanan sing ora bisa ditoleransi sing nyebabake akeh sing bisa kabur, kanggo takon sapa sing bisa nggawe lan tumindak warga apa sing dibutuhake kanggo nyengkuyung tumindak strategis kasebut, lan nomer loro; ngusulake lan ngrencanakake strategi ing ngendi masyarakat sipil lan pamrentah bisa nuwuhake sikap toleransi sing dhasar, kanthi yakin manawa wong liya bakal ditampa kanthi ngormati martabat lan identitas budaya, lan tumindak sing ditindakake kanggo nyukupi kabutuhane.

Elinga sajrone panelitian babagan struktur dhasar nalika krisis imigrasi wis kedadeyan lan kedadeyan intoleransi kedadeyan. Tansah waspada marang kesempatan sing bisa uga dadi titik balik lan ambang sing bisa nyebabake gelombang intoleransi menyang perdamaian sing dadi realisasi hak asasi manungsa. Disaranake manawa maca babagan masalah sing ana gandhengane karo migrasi / migrasi lan ana gandhengane karo masalah global liyane dadi landhesane penyelidikan babagan intoleransi amarga kedadeyan ing kabeh pengalaman ing para migran; lan kasebut nyata ing kahanan lan kabijakan negara-negara asal lan tujuan uga negara-negara sing wis dadi "stasiun tunggu."

Rembug babagan konsep sing ngemot indikator intoleransi lan kedadeyan ing macem-macem wilayah ing jagad iki. Wenehi perhatian khusus kanggo sing kabukten ing komunitas lan negara sampeyan dhewe, kanthi tujuan tumindak warga negara kanggo ngatasi, lan nggawe lan ngetrapake kabijakan imigrasi sing manusiawi lan efektif.

Saliyane waosan topik, tindakake maneh babagan standar hak asasi manungsa internasional sing relevan sing bisa ditrapake, ngenali sapa hak sing wis ditolak dening sapa lan apa kemungkinan tanggung jawab sing bisa ditindakake, kayata sanksi lan utawa proses ukum. Pengadilan mock bisa uga diatur kanggo nggambarake panggunaan standar hukum sing bisa digunakake minangka cara kanggo ngadhepi masalah kasebut lan golek solusi sing adil. Standar apa wae sing bisa ditindakake ing kasus-kasus: sing adol papan ing prau ing Mediterania (kaya ngelingake "Orang Perahu" Indo-China ing taun 1970-an); sing njupuk biaya gedhe kanggo ngiringan aman menyang negara sing dienggo papan perlindungan; para pedagang, ngeksploitasi wanita lan bocah-bocah ing "kafilah" para pengungsi lan para pencari suaka sing mlayu menyang Amerika Serikat; agen wates sing nyerang seksual marang wanita pengungsi lan / utawa kulawarga sing misahake; agensi dikontrak kanggo nampung para pengungsi sadurunge mlebu utawa bali menyang negarane sing nggawe bocah dadi "kandhang." Lan ing kabeh kasus, sing nggawe kabijakan ditindakake wong liya.

Saliyane saran kasebut, sawetara prosedur pamulangan wiwitan lan priksaan ditampilake kanthi dhaptar pratondho / gejala ing kutipan link saka Unit 1 seri 3unit Toleransi.

Kampanye Global seneng nampa lan nuduhake prosedur pembelajaran lan bahan sing disaranake kanggo sinau babagan masalah intoleransi sing ditindakake imigrasi, lan / utawa pendekatan liyane kanggo nggayuh toleransi lan solusi adil kanggo masalah imigrasi. Mangga email kita ing [email dilindhungi]

Sawetara Sumber

Konvensi Internasional ing:

Sumber daya uga bisa dipikolehi saka agensi lan organisasi ing ngisor iki (Informasi kontak online):

 

Waca seri kasebut: "Masalah lan Tema ing 6 dekade Peacelearning: Conto saka Pakaryan Betty Reardon"

"Masalah lan Tema ing 6 Puluh Peacelearning" minangka serangkaian kiriman saka Betty Reardon sing ndhukung Kampanye "$ 90 k kanggo 90" ngurmati umur 90 taun Betty lan ngupayakake nggawe masa depan sing berkelanjutan kanggo Kampanye Global kanggo Pendidikan Damai lan Institut Pendidikan Perdamaian Internasional (deleng pesen khusus iki saka Betty).

Seri iki nyinau babagan umur kerja Betty sajrone pendhidhikan perdamaian liwat telung siklus; saben siklus ngenalake fokus khusus kanggo kerjane. Kiriman kasebut, kalebu komentar saka Betty, nyorot lan nuduhake sumber daya sing dipilih saka arsip, sing ana ing Universitas Toledo.

Siklus 1 nampilake upaya Betty wiwit taun 1960-an nganti taun 70an sing fokus ing pengembangan pendidikan perdamaian kanggo sekolah.

Siklus 2 nampilake upaya Betty wiwit taun 80an lan 90an, sawijining periode sing disorot dening internasionalisasi gerakan pendhidhikan perdamaian, pambentukan bidang akademik, artikulasi Pendidikan Perdamaian Komprehensif lan munculnya gender minangka unsur penting ing pendhidhikan perdamaian.

Dadi pisanan komentar

Nggabungake diskusi ...