Dana Perdamaian & Kemanusiaan Wanita saiki nampa aplikasi kanggo Tanggepan Darurat WPHF COVID-19

(Dipunbabar saking: Dana Perdamaian lan Kemanusiaan Wanita)

Ndhaptar kesempatan pendanaan anyar sing ndhukung organisasi masyarakat sipil lokal ing upaya nanggapi pandemi global COVID-19. Kita ngupayakake dana dana proyek kualifikasi organisasi wanita lokal sing menehi kontribusi kanggo nanggapi COVID-19 ing setelan krisis.

Jendhela Tanggepan Darurat WPHF COVID-19 dipérang dadi 2 aliran pendanaan:

Aliran Pendanaan 1: Pendanaan institusi: saka 2,500 USD nganti 30,000 USD

Aliran pendanaan iki bakal nyedhiyakake pendanaan lembaga kanggo organisasi masarakat sipil lokal sing nggarap masalah wanita, perdamaian lan keamanan lan kamanungsan kanggo mesthekake bisa ngatasi krisis kasebut. Calon pelamar kudu nduduhake kepiye krisis sing saiki ana ing kapasitas institusi lan finansial lan kepiye pendanaan liwat pandemi kasebut.

Aliran Pendanaan 2: Pendanaan program: saka 30,000 USD nganti 200,000 USD

Aliran pendanaan iki bakal mbiayai proyek sing tujuane khusus kanggo menehi respons responsif gender marang krisis COVID19. Campur tangan bisa uga kalebu, nanging ora winates kanggo:

  • Ngiyatake kepemimpinan lan partisipasi penting wanita lan bocah-bocah wadon ing kabeh proses nggawe keputusan kanggo ngatasi wabah COVID-19.
  • Mobilisasi organisasi wanita ing level komunitas kanggo mesthekake pesen pendidikan kesehatan umum babagan strategi risiko lan pencegahan tekan kabeh wanita (kalebu liwat radio komunitas, panggunaan teknologi, lsp).
  • Ndhukung wanita sing bakal kena pengaruh ekonomi kanthi krisis, yaiku sing golek upah saben dinane, pamilik usaha cilik lan sing makarya ing sektor informal. Iki bisa ditindakake liwat transfer tunai, dana komunitas lan dhukungan kanggo bisnis cilik sing dipimpin wanita.
  • Mulihake lan nguatake akses menyang layanan kesehatan seksual lan reproduksi, kalebu perawatan sadurunge lan sawise lahir.
  • Ndhukung pencegahan lan tanggepan marang GBV, kalebu liwat papan perlindungan sing aman nanging uga kampanye babagan norma sosial sing nargetake keterlibatan pria ing kerja rumah tangga lan nglawan kekerasan rumah tangga.

Organisasi masyarakat sipil ing kabeh 25 negara sing nduweni hak WPHF layak dilamar.

AFGHANISTAN, BURUNDI, BANGLADESH (ROHINGYA CRISIS), CAR, COLOMBIA, DRC (KINSHASA, KWILU, NORTH KIVU, ITURI AND SOUTH KIVU), HAITI, IRAQ, JORDAN (SYRIA CRISIS), LIBERIA, MALAWI, BALIKA , ADAMAWA AND YOBE STATE), PALESTINE, PAPUA NEW Guinea, THE PACIFIC (FIJI, PALAU, TONGA, SAMOA, PULAU SOLOMON, VANUATU), THE PHILIPPINES, SOMALIA, SOUTH SUDAN, SUDAN, SRI LANKA, UGANDAEMEN, UKRAINE

Deadline Aplikasi Babak 1: 28 April 2020

[icon name = ”share” class = ”” unprefixed_class = ””] Kunjungi Dana Perdamaian lan Kemanusiaan Wanita kanggo rincian tambahan lan kanggo nglamar.  

Dadi pisanan komentar

Nggabungake diskusi ...