Kemajuan lan Perspektif Pendidikan Perdamaian ing Armenia - Wanita kanggo Pembangunan (Armenia)

Sajrone pirang-pirang taun kepungkur, organisasi lokal lan internasional kanthi kerja sama karo Institut Pendidikan Nasional Kementerian Pendidikan lan Ilmu RA wis ngupayakake nggabungake ide perdamaian, resolusi konflik lan toleransi ing kurikulum sekolah.

LSM Wanita kanggo Pembangunan /www.wfd.am / adhedhasar ing Gyumri Armenia wis ngetrapake proyek "Pendidikan Perdamaian lan Resolusi Konflik ing Sekolah" wiwit taun 2002 kanthi dhukungan finansial saka EED Jerman. Proyek kasebut diwiwiti ing sekolah-sekolah Gyumri, lan saiki kalebu kabeh wilayah Armenia. Tujuan utama proyek kasebut yaiku nggawe ide budaya perdamaian lan resolusi konflik ing antarane guru lan bocah sekolah.

Wiwitane, Pusat Pendidikan Perdamaian didegake ing 16 sekolah ing wilayah Shirak lan Institut Pedagogis Negara Gyumri. Kelas ing Pusat wis digawe adhedhasar handbook metodologi "Pendidikan Perdamaian lan Resolusi Konflik ing Sekolah" (42 pelajaran), sing dikembangake kanthi kolaborasi karo para spesialis saka Institut Pendidikan Nasional. Ing tahap kasebut, pelajaran perdamaian ing Pusat Pendidikan Perdamaian ditindakake dening para spesialis LSM WFD lan guru pilihan saka saben sekolah.

Wiwit taun 2011, proyek "Pendidikan Perdamaian lan Resolusi Konflik ing Sekolah" dileksanakake ing 11 provinsi ing saindenging Armenia. Pandhuan praktis sing dimodifikasi kanggo para guru "Pendidikan Konflik Damai ing Sekolah" (2012) dikembangake lan diterbitake adhedhasar buku pegangan metodologis, sing kasusun saka 2 bagean. Pérangan pisanan kalebu 5 topik: Apa sing diarani konflik? Escalasi Konflik; Gaya Prilaku sajrone Kahanan Konflik; Ketrampilan Resolusi Damai; Prinsip lan Cara Resolusi Damai sing Konflik; Nyimpulake topik "Manajemen Konflik" - Metode Pengajaran Alternatif. Bagean kapindho yaiku nampilake conto pelajaran Pendidikan Damai sing paling sukses sing disedhiyakake dening macem-macem guru saka sekolah Gyumri (2009-2010).

Minangka kanggo Desember 2012, pelajaran Pendidikan Perdamaian bakal entuk luwih saka 200 sekolah, udakara 800 kepala guru kelas lan luwih saka 16200 bocah sekolah umur 11-15 umur saka 11 provinsi Armenia.

Proyek kasebut saiki lagi dileksanakake ing propinsi kanthi dhukungan saka kabeh kepala lan spesialis cabang regional Institut Pendidikan Nasional, sing nganakake pelatihan para guru bareng karo spesialis WFD, sawise nampa pelatihan sing cocog. Dheweke uga koordinasi proses integrasi proyek ing 5 sekolah ing saben provinsi lan bakal ngetrapake pemantauan langsung. Pendekatan utama yaiku: guru / kepala kelas sing dilatih bakal nindakake pelajaran pendhidhikan resolusi konflik, sing bakal menehi kontribusi lingkungan sing tentrem ing ruang kelas lan sekolah masing-masing. Para guru nampa buku pandhuan guru lan bahan pendhukung sing dibutuhake, sing wis digawe dening LSM WFD lan Institut Pendidikan Nasional kanggo nindakake piwulangan perdamaian. Asil utama sing diantisipasi ing pungkasan proyek yaiku luwih saka 20% kasus kekerasan ing sekolah.

Ngelingi prestasi sajrone taun-taun pungkasan implementasi lan kerja sama proyek karo cabang regional Institut Pendidikan Nasional Kementerian Pendidikan lan Ilmu Pengetahuan, kita yakin manawa bisa nggabungake pendhidhikan perdamaian ing kabeh 1500 sekolah ing Armenia ing taun-taun mbesuk.

Dr.Gohar Markosyan,
Presiden, LSM Wanita kanggo Pembangunan
[email dilindhungi]
www.wfd.am

Dadi pisanan komentar

Nggabungake diskusi ...