Masalah Paku: Patriarki lan Pandemik

Nalika siji-sijine alat sing digunakake yaiku palu, kabeh masalah katon kaya kuku.

Pambuka Editor

Nalika pendhidhikan perdamaian ngadhepi ancaman eksistensial kaping telu tumrap planet kita, kita kudu ngenget pentinge mikir kanthi holistik, ekologis, lan ing antarane hubungan antar masarakat Bumi lan ing antarane masarakat lan Bumi sing padha digunakake. Kita ngelingake yen penting banget supaya ora mung ngerti apa sing kita pikirake, nanging uga cara mikir lan alat konseptual sing dipikirake. Nalika mikir babagan hubungan integral ing antarane lan antarane perang lan potensial kanggo ngancurake nuklir, krisis iklim, lan saiki dadi pandemi saiki lan kemungkinan mbesuk, kita kudu nggayuh kabeh sing wis kita sinau babagan pendhidhikan kanggo transformasi. Saiki kita kudu nyinaoni pamulangan anyar sing dituntut, amarga kita bakal luwih ngerti dimensi lan kemungkinan pandemi. Kaya sing asring dielingake, manungsa isih ngenggoni planet iki, planet iki ora kudu mati, lan perang wis rampung. Kasedhiya pangarep-arep supaya bisa sinau sing bisa urip.

Ing OpEd iki, Betty Reardon ndhesek supaya kita nantang tantangan sinau anyar iki kanthi pambiji babagan basa lan gambar sing kita pikirake babagan jagad lan nyusun strategi kanggo ngowahi, saengga perang bisa rampung, pandemi bisa dikendhaleni, lan kita uga planet bisa uga tetep urip. Kita yakin manawa komunitas pendhidhikan perdamaian iki bisa nemoni tantangan; uga pesen sing bakal ditemokake ing postingan sing ana gandhengane karo pesen Betty. Kanthi yakin manawa para pamiarsa nuduhake kapercayan kasebut, kita ngajokake tantangan sinau iki.

.

Miturut Betty Reardon

Artikel ngarep ing New York Times Minggu babagan tanggepan Presiden Amerika babagan bencana Corona rampung:

Dadi Pak Trump, kanthi katrangan anyar babagan perang sing bakal dikalahake kanggo "mungsuh asing," ngupayakake dinamika sing wis dingerteni, nggawe virus kasebut minangka mungsuh sing bakal dikalahake, lan diarani minangka krisis ngerti carane ngrampungake. "Dheweke nyoba nggawe kahanan sing menang" ujare. (Gwenda Blair, biografi Trump) "Mangkene carane dheweke ndeleng jagad - pemenang, dheweke lan wong liya kalah. Dheweke nyoba nggawe virus corona dadi wong sing kalah lan awake dhewe dadi pemenang. ” (Digunakake kanggo Nantang Tantangan Kanthi Bluster lan Kekuwatan, Trump ngadhepi Krisis Ora Kaya Biyen - NY Times, 21 Maret 2020)

Sing uga wis dikatutake dheweke lan pengamat liyane yaiku milih awake dhewe dadi pimpinan perang uga negesake mantel pahlawan, karakteristik liyane saka sistem perang, sing mbukak lawang kanggo ekses otoriter, uga ana krisis bencana ing saindenging sejarah. Iki minangka cara patriarki, lembaga sing nuwuhake sistem perang kanggo njamin kalanggengane, nginfeksi jiwa manungsa kaya dene kebiasaan, hubungan, lan cara mikir sing paling ngrusak. POTUS dudu siji-sijine ing antarane kita sing ndeleng kulawarga manungsa dadi pemenang lan wong sing kalah; dudu pimpinan pertama sing nemtokake tantangan utawa masalah minangka "mungsuh," tanpa nyebutake ora dicekal ing kontes kasebut. Umume kita duwe derajat pandangan dunia patriarkal babagan bifurkasi sosial lan ketimpangan manungsa sing ndhelik ing kesadaran kita. Iki bisa uga dadi wektu, amarga kita dijadwalake saka pengeluaran kuota "normal" jaman saiki ing planet sing ringkih iki, nalika bisa mikir babagan kepiye mikir babagan tantangan lan perjuangan. Ayo nglampahi sawetara wektu iki kanggo mikirake alternatif konsep lan kiasan konflik sing nyebabake lan kemenangan sing ngliputi pikiran lan rencana sing bakal diadhepi lan bebaya utama liyane kanggo kesejahteraan lan kaslametan manungsa.

Kita wis suwe ngenteni ancaman eksistensial perubahan iklim lan jurang nuklir. Lan sanajan saiki nalika kabeh sumber daya lan energi dibutuhake banget kanggo perjuangan COVID-19, perang sing nyebabake kematian terus ditindakake terus, nyebabake panjaluk gencatan senjata saka Sekretaris Jenderal PBB (Waca News PBB - COVID-19: Kepala PBB njaluk gencatan senjata global supaya fokus ing 'perang sejatine urip kita', 23 Maret 2020).

Saiki jelas banget yen kita ora bisa nanggung perang maneh. Perang kudu dibatalake kaya sing diprentahake dening Pres. Kennedy ing taun 1963. Sing luwih jelas, kita wis suwe banget nyingkiri apa sing kudune ora dingerteni kabeh liwat abad wiwit flu Spanyol. Mesthi wae, amarga pengalaman Ebola ing dasawarsa pungkasan, kita mesthine kudu siyap kanggo pandemi, kaya sing diarani Bill Gates ing ceramah TED sing dikirim ing kene:

Ora mung omongane ramalan babagan Novel Coronavirus iki, dheweke kanthi tepat ngelingake manawa pandemi ora bisa uga kedadeyan sepisan kaya sing diklaim POTUS ing konferensi warta dina Minggu. Miturut probabilitas iki, pendidik perdamaian bisa uga luwih menehi perhatian marang pangembangan katrampilan antisipasi lan prakiraan alternatif kanggo sistem perang sing wis suwe kita anjokake minangka target pembelajaran penting.

Gates uga menehi sawetara kemungkinan praktis kanggo transisi menyang apa sing diarani "keamanan demiliterisasi," (yaiku keamanan sing ora gumantung karo kapasitas nyebabake kekerasan nyebabake) amarga dheweke ngusulake kepiye pasukan sing dilatih lan dikerahkan bisa ngatasi tantangan kanggo manungsa. keamanan kaya pandemi, wis suwe ora dianggep yen ora ditolak kanthi terang, dening para pendukung keamanan sing militer banget. Nanging ora, kaya sing diandharake, dening militer dhewe sing duwe rencana kaya ngono karo kemungkinan perang biologis. Ana sing kepengin weruh manawa nalika pamrentahan iki nyuda bagean epidemi Keamanan Nasional, apa dheweke uga nyuda riset senjata-biologi. Nanging, Gates ora nyaranake yen mbuwang gedhe kanggo pangembangan senjata bisa uga diowahi kanggo ngrampungake pandemi ancaman sing nyata kanggo keamanan manungsa. Nanging, pesen pesen sadurunge menehi tantangan kanggo mikir perjuangan manungsa kanthi istilah liyane tinimbang perang. Kaya ngono Tony Jenkins ing email anyar sing menehi komentar babagan woro-woro POTUS sing padha sing menehi inspirasi kanggo artikel New York Times sing dikutip ing ndhuwur.

Tony mikirake basa menyang basa sing kurang adoh lan misahake kayata saka "jarak sosial" dadi "jarak fisik," amarga ngerti manawa ikatan sosial kita tetep penting lan kuwat nalika ngadhepi krisis iki; wiwit "perang nglawan virus" nganti "ngobati bangsa sing lara." Yen beda jeneng, kita bisa mikir kanthi beda. Kita bakal luwih bisa ngadhepi apa sejatine "bebaya sing jelas lan saiki."

Karepku dhewe yaiku mikir konsep lan kiasan sing negesake urip kaya sing ditemokake ing seni, pertanian lan reproduksi kewan; mikir luwih sithik kanggo ngatasi masalah lan luwih akeh ngolah alternatif. Aku rumangsa bali ing metafora konsepsi, lair lan asuhan Seksisme lan Sistem Perang (Teacher College Press 1985) ing ngendi aku mbantah minangka konvergensi nilai-nilai positif kasebut, sanajan patriarki diidini bisa sukses sajrone tugas jender sing bifurcated. Aku percaya, konvergensi luwih bisa nguatake sistem sosial tinimbang pamisahan lan sebutan mungsuh sing dadi ringkih banget. Ngembangake kesadharan awake dhewe sing luwih jero lan sistem uga bisa dadi woh saka refleksi sing ditanam nalika "papan perlindungan" saka virus. Kesadharan diri lan sosial sing tetep minangka asuransi sistem sosial. Kesejahteraan sistem apa wae sing bisa digawe bakal gumantung karo "refleksi terus-terusan lan tantangan aturan lan strukture lan kapasitas kanggo ngganti nanggepi kahanan anyar." (Seksisme lan Sistem Perang p. 97) Kecenderungan Patriarki kanggo nurunake awake dhewe, lan nalika nantang pindho kanggo nanggapi respon militeris kabukten ora ana kesadharan awake dhewe lan basa sing cocog kanggo nggawe konsep alternatif sing bisa urip.

Akeh gerakan perdamaian lan keadilan sing njaluk nggunakake wektu kritis iki kanggo nggambarake, ngrancang lan sinau cara kita menyang masa depan sing luwih positif. Siji kontribusi sing bisa ditindakake para pendidik perdamaian kanggo proses iki yaiku nggambarake kemungkinan ana basa alternatif lan kiasan sing para ahli basa lan feminis perdamaian wis suwe nyoba mbujuk supaya kita fokus. Apa substitusi basa lan kiasan normal sing bisa disaranake para pamiarsa kirim iki? Lan penting banget, kepiye carane bisa ngowahi pamikir, wacana, lan tindak tanduk kanggo nuduhake owah-owahan konseptual kasebut? Mangga waca refleksi babagan pitakon kasebut, supaya kita bisa bebarengan ngembangake basa sing cocog kanggo nggawe konsep lan ngupayakake alternatif sistem perang patriarkhi. Ayo ngempet panggunaan palu kanthi ngerti manawa tantangane luwih rumit lan beda-beda tinimbang kuku ukuran apa wae.

cedhak
Gabung karo Kampanye & bantu kita #SpreadPeaceEd!
Mangga ngirim kula email:

1 mikir babagan "Masalah Kuku: Patriarki lan Pandemi"

  1. Tony ing artikel kasebut jeneng sampeyan Tony Jenkins mesthine bakal nyambung menyang artikel sampeyan? Yen mangkono, dd ora kedadeyan.

Nggabungake diskusi ...

Gulung menyang Top