Gloria Fuertes School of Andorra nduduhake "daya transformasi pendidikan" ing Rapat Sekolah Nasional UNESCO

(Dipunbabar saking: Budaya Jaringan Warta Damai. 11 Juli 2023)

Artikel asli dening Camila Ortiz in La Comarca 
Terjemahan dening Culture of Peace News Network (Klik kene kanggo artikel asli ing Spanyol.)

"Ing wektu iki, kanthi ucapan sengit lan kekerasan, aku mung ngarep-arep yen inti saka apa sing dibangun 41 taun kepungkur karo sekolah iki bakal urip ing salawas-lawase lan tetep karo sampeyan." Iki minangka cara Lola Oriol, direktur Sekolah Pendidikan Khusus Gloria Fuertes ing Andorra, ngrampungake Rapat Nasional XXXIV Sekolah UNESCO, sing dianakake taun iki dening pusat kasebut. Dheweke nampa keplok saka 130 guru sing melu saka sak ndonya, sadurunge The Friends of Andorra Folklore ngisi ruangan kanthi musik kanggo nyimpulake acara sing "wis sukses" lan, sing paling penting, wis nuduhake "kekuwatan transformatif. saka pendidikan.”

Rapat Sekolah Nasional UNESCO dianakake saben taun ing pusat pendhidhikan ing Spanyol. Pungkasan taun iki dianakake ing Zumaia (Guipuzkoa) lan ora ana ing Andorra suwene 28 taun. Ing wektu kasebut, ing taun 1995, Gloria Fuertes dadi tuan rumah Rapat Sekolah UNESCO kaping wolu, ninggalake "memori sing ora bisa dirusak" kanggo wong-wong sing paling veteran ing jaringan, perasaan sing uga bakal diulang sawise rapat taun iki. "Bisa nindakake rapat iki minangka impen uripku," ujare Oriol.

Acara rapat kasebut diwiwiti dina Senin lan nganti Kamis iki (3-6 Juli) kanthi konferensi, sesi kelompok kerja sing beda lan meja bundar karo para ahli babagan warisan wilayah kasebut. Ing telung dina iki, uga ora kekurangan simbol-simbol penting kanggo Andorra lan kutha-kutha liyane ing wilayah kasebut, kayata drum lan drum bass ing rute utawa kunjungan menyang panggonan sing "kudu dideleng" kayata Centro Pastor lan pemukiman Iberia 'El Cabo' ing kutha pertambangan. Perwakilan Sekolah UNESCO saka macem-macem wilayah Spanyol, lan papan liyane sing luwih adoh kayata Angola, Portugal, Polandia, Argentina utawa Kuba bisa nemokake. Lan kabeh iki tanpa nglirwakake kesempatan kanggo rasa produk saka Teruel lan seneng wengi music live lan tapas liwat lurung-lurung ing kutha diatur dening Andorra-Sierra de Arcos lan Bajo Martín Business Association ing jeneng 'La noche del Gloria'.

Antarane tujuan sing ditindakake dening rapat iki yaiku: kanggo ningkatake kerjasama, ijol-ijolan kawruh lan asosiasi kolaborasi antarane sekolah sing padha ing saindhenging wilayah Spanyol; nyorot papat pilar pendidikan - sinau ngerti, sinau kanggo nindakake, sinau dadi lan sinau kanggo urip bebarengan; lan tumindak minangka laboratorium ide kanggo ngrangsang pedagogi inovatif lan kreatif kanggo ngetrapake konsep global ing sekolah.

Antarane tujuan sing ditindakake dening rapat iki yaiku: kanggo ningkatake kerjasama, ijol-ijolan kawruh lan asosiasi kolaborasi antarane sekolah sing padha ing saindhenging wilayah Spanyol; nyorot papat pilar pendidikan - sinau ngerti, sinau kanggo nindakake, sinau dadi lan sinau kanggo urip bebarengan; lan tumindak minangka laboratorium ide kanggo ngrangsang pedagogi inovatif lan kreatif kanggo ngetrapake konsep global ing sekolah.

Telung dina aktifitas sing ditindakake kanggo nyetel tujuan kerja kanggo nggayuh kursus sabanjure saka Sekolah Gloria Fuertes. "Kabeh bakal ana hubungane karo pencegahan bullying lan penyalahgunaan. Kajaba iku, kita uga bakal ngupayakake masalah kelestarian, sing saiki wis dicelupake sajrone limang taun liwat proyek 'Desplastify', kanthi tujuan kanggo nambah kesadaran babagan panggunaan plastik ing urip kita, "jelas Oriol.

Tujuan kasebut uga bakal nambah nilai kanggo warisan wilayah kasebut, tema liyane sing ana ing luwih saka siji kesempatan sajrone rapat kasebut lan uga kalebu peran sing ditindakake Gloria Fuertes kanggo atusan kulawarga.

Taun ngarep rapat kasebut bakal ana ing Aguilar del Campoo (Palencia), sanajan sekolah pendidikan khusus Andorra bakal mbukak lawang "selawase" kanggo kabeh wong sing nggawe edisi iki taun iki. "Kita nindakake akeh acara, nanging aku mikir iki sing paling penting. Kanggoku, iki wis dadi puncak uripku. Wis dadi cetha yen sekolah kita, Gloria Fuertes, radiates cahya lan wong wis bisa dijupuk. Aku ora bisa apa-apa kejaba matur nuwun,” tutup direkture kanthi emosi.

Gabung karo Kampanye & bantu kita #SpreadPeaceEd!
Mangga ngirim kula email:

Ninggalake Komentar

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani *

Gulung menyang Top