Uskup Agung Seoul pengin ngundang para pemuda Korea Utara menyang Dina Pemuda Sedunia 2027

(Dipunbabar saking: Herald Malaysia Online. 21 November 2023.

By Herald Malaysia Online

SEOUL: Uskup Agung Peter Soon-taick Chung pengin ngundang sawetara wong enom Korea Utara menyang Dina Pemuda Sedunia ing Seoul ing 2027. Dheweke menehi saran ing Forum Perdamaian Semenanjung Korea Ke-2023 sing dianakake ing November XNUMX ing Kampus Teologi Songsin Universitas Katolik Korea. .

"Sanadyan skeptisisme pait sawetara, kita ora kudu lan ora bisa nyerah rekonsiliasi yen pengin tentrem," ujare.

Acara kasebut dipromosekake dening Komite Rekonsiliasi sing diadegake dening Keuskupan Agung Seoul ing taun 1995 miturut Uskup Agung Card Stephen Kim Sou-hwan. Tema taun iki yaiku "Cara Menuju Rekonsiliasi lan Perdamaian ing Semenanjung Korea".

Sajrone pirang-pirang taun, Komite wis nindakake macem-macem inisiatif kayata bantuan kamanungsan kanggo wong-wong ing Lor, bantuan kanggo para pengungsi Korea Utara sing manggon ing Korea Selatan, lan pendhidhikan perdamaian bebarengan karo nggoleki perdamaian.

Ing pambuka ing Forum, Direktur Hong Yong-Pyo, profesor ilmu politik ing Universitas Hanyang, negesake istilah rekonsiliasi minangka tembung kunci kanggo perdamaian. "Sanadyan skeptisisme pait sawetara, kita ora kudu lan ora bisa nyerah rekonsiliasi yen pengin tentrem," ujare.

Ngutip berkah Paus Francis ing mengeti 70th saka persetujuan gencatan senjata sing mungkasi Perang Korea, Prof Hong mratelakake pangarep-arep yen forum kasebut bisa menehi kontribusi sing paling cilik kanggo "cara kanggo rekonsiliasi lan perdamaian."

Ing pidato kasebut, Uskup Agung Peter Soon-taick Chung saka Seoul, sing uga administrator apostolik Pyongyang, nyathet "peran dhasar Gréja Katulik minangka mediator lan rekonsiliasi kanggo rekonsiliasi lan perdamaian ing Semenanjung Korea" ing tengah-tengah "masalah sing ora ditanggulangi kanggo 70". taun wiwit Perjanjian Gencatan Senjata kayata kulawarga sing kapisah, konfrontasi politik lan militer".

Dr Kim Sun-pil, peneliti senior ing Institut Teologi Universitas Sogang, nandheske kemajuan sing ditindakake dening gerakan rekonsiliasi nasional Gréja Korea, sing dipromosikan kanggo saling ngapura lan rekonsiliasi antarane sedulur ing Korea Lor lan Korea Selatan.

"Gréja Korea wis musuhan kanggo Korea Lor sawise Perang Korea nanging sawise kunjungan Paus Yohanes Paulus II menyang Korea Selatan [. . .] Gréja Korea ngadegake Komite Misionaris Korea Utara, sing banjur dadi Komite Rekonsiliasi Nasional, "ujare Prof Kim. Ing taun 1980-an, Paus Yohanes Paulus II nduduhké minat sing gedhé marang Gréja ing Korea Lor.

Ing pidato penutup, Uskup Agung Peter Chung ujar manawa "sayang ora ana peserta nom-noman," nanging nambahake manawa dheweke bakal "nggolek cara kanggo melu para pemuda kita wiwit wektu ngrancang lan ngrancang forum taun ngarep, sing pancen apik banget. penting babagan pendidikan perdamaian kanggo dheweke.

Prelatus kasebut nambahake manawa dheweke percaya yen karya misionaris ing Korea Lor minangka panggilane, ora mung minangka administrator apostolik Pyongyang nanging uga minangka warga negara.

Ing pungkasan, dheweke negesake maneh yen dheweke bakal nindakake prasetya kanggo misi Korea Lor, kalebu dhukungan kanggo para pengungsi Korea Utara.-Asia News

Gabung karo Kampanye & bantu kita #SpreadPeaceEd!
Mangga ngirim kula email:

Ninggalake Komentar

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani *

Gulung menyang Top