Antidote Epidemi Nasional Bullying Kita: Pendidikan Aman sing Aman

Lisa Worth Huber, PhD

Direktur Akademik, Master of Arts ing Konflik Transformasi ing The Grgraduate Institute, CT
(Artikel sing ditampilake: Masalah # 99 November 2012)

anti bullyingSekretaris Jenderal PBB Ban Ki-moon nyediakake solusi ringkes babagan cara nggawe Budaya Perdamaian: "Aku duwe wangsulan sing mung siji tembung," ujare: "pendidikan."

Kanggo mbantu ngatasi kebutuhan sing kurang apik iki, ing Dina Damai Internasional, 21 September 2012, Akademi Perdamaian Nasional ngluncurake online gratis, lengkap, kurikulum pendidikan perdamaian dirancang dening Tony lan Tiffany Jenkins. Penawaran iki nyedhiyakake program kanggo kabeh wong - bocah nganti wong diwasa – lan bisa adaptasi karo kabeh lingkungan – sekolah, komunitas lan bisnis. Iki tepat wektu amarga wulan Oktober minangka wulan Kesadaran Anti-Bullying Nasional ing AS, sing nderek tahunan ketiga Departemen Pendidikan AS Mitra Federal ing KTT Pencegahan Bullying ing wulan Agustus KTT kasebut nuduhake proporsi bullying bullying lan terus ngupayakake ngenali lan ngatasi kompleksitas prilaku bullying kanthi ngembangake program pendhidhikan kanggo nyuda, lan suwe-suwe bisa ngatasi masalah sing ana, sing asring ngancam nyawa. Kemajuan sajrone telung taun kepungkur kabukten ing pangerten sing luwih lengkap babagan struktural bentuk bullying: prilaku kasebut nyebar ora mung ing sekolah, nanging uga ing pamrentah, komunitas lan ing papan kerja. Pengetahuan iki negesake nilai kurikulum Akademi Perdamaian Nasional, sing nawakake pedagogi perdamaian kanggo saben bidang: pribadi, sosial, politik, kelembagaan lan ekologis.

Informasi statistik babagan keruwetan masalah iki ing sekolah kita - sing pengaruh luwih saka telulas yuta bocah - kasedhiya ing lembaga sing mentas dileksanakake Kaukus Anti-Bullying Kongres situs web Situs iki negesake apa sing dikatutake saka riset bullying: Salah sawijining tugas sing paling tantangan kanggo nggawe budaya sekolah sing peduli lan positif yaiku nggawe program sing bisa ngowahi tumindak kekerasan sing luwih pasif sing dituduhake ing prilaku bullying.

Mohandas Karamchand Gandhi ngerti bakal cilaka tumindak sing ora digatekake lan didhelikake lan mbedakake tumindak kekerasan aktif lan pasif. Tampilan sing luwih jembar iki nyedhiyakake pangerten sing luwih lengkap babagan kabeh bentuk tumindak agresif, lan nolak proklamasi kanggo ngerteni tumindak kekerasan pasif minangka tindakan liya tinimbang tumindak kasar. Kecenderungan ora nglirwakake tumindak kekerasan pasif, ing bagean, tanggung jawab kanggo ora gelem sawetara wong tuwa, pendhidhik lan wong diwasa kanggo ngerti kanthi lengkap babagan agresi sing biasane ana ing bullying. Tumindak kekerasan pasif yaiku tumindak ora kalebu, ngilangi lan nggawe bisu. Jenis tindak tanduk iki agresif pasif lan angel diidentifikasi; bisa uga ora nglarani awak, nanging dheweke nyuda jiwa. Kaya Arun Gandhi, putune Gandhi, nerangake, umume kita nolak kekerasan awake dhewe amarga "kita kahanan ora mung tumindak kekerasan mung ing wujud fisik, perang, perang, pembunuhan, pemukul, perkosaan, nalika nggunakake kekuwatan fisik. Nanging, kita ora nganggep penindasan ing kabeh wujud – nyebut-nyebut, nggoda ngina, tumindak ora sopan – minangka bentuk kekerasan pasif ” sing bakal dakambahake cyber bullying, shaming lan kabeh jinis isolasi.

Penting kanggo ngerteni lintasan alami sing kedadeyan kekerasan yaiku mangertos apa sing kedadeyan nalika tumindak panganiaya pasif nyebabake bentuk kekerasan aktif, ngetokake asil sing ngrusak kanthi fisik, emosional, lan psikologis. Nalika wong dibungkem kanthi tumindak kekerasan pasif, ora ana alangan liyane kajaba bisa nresep nesu lan lara, sing asring nyebabake depresi lan bisa bunuh diri; utawa, kanggo nyebut nesu iki kanthi cara sing kasar banget. Kanggo nerangake hubungan antarane tumindak kekerasan pasif lan aktif, Arun Gandhi padha karo hubungane kaya bensin lan geni. Tumindak kekerasan pasif asring nesu marang korban, sing ngobong kekerasan fisik.

Ngerti iki, apa sing bisa ditindakake kita minangka wong diwasa kuwatir kanggo ngowahi kahanan sing ngrusak iki? Kepiye cara ngatasi jinis-jinis kekerasan pasif sing ndhelik sing ora ana guru lan wong tuwa? Kepiye cara ngowahi kekejeman pasif sing mbanting siswa ing Internet lan ngremuk liwat bisikan sing lara ing lorong? Kepiye cara ngobati para bulus tanpa isin lan ngilangi? Kepiye carane menehi inspirasi kanggo tumindak sing apik lan mikir? Kita nindakake kanthi cara Sekretaris Jenderal PBB Ban Ki-moon ujar: Kita ndhidhik perdamaian.

Kanggo luwih ndhukung kabutuhan pendhidhikan perdamaian minangka integral saka gerakan nasional lan global kanggo ngobati bullying ing sekolah lan komunitas, aku pengin menehi gambaran babagan panelitian anyar babagan strategi anti-bullying efektif ing sekolah menengah lan sekolah menengah. (Ing wektu iki bisa uga bener yen bullying ora dibahas sacara wiyar ing njaba AS, nanging keprihatinan bullying global lan riset terus diterbitake babagan masalah sistemik bullying ing saindenging jagad.)

Tujuane ing wiwitan riset yaiku nggawe khasiat saka program bullying sing ora ana gandhengane sing digawa menyang sekolah kanthi cepet (sedina nganti rong minggu). Kanggo nglumpukake data sing dibutuhake, aku nindakake telung prekara. Kaping pisanan, aku nganakake program nalika para siswa melu; sabanjure, aku nganakake survey sawise wulan sawise program; pungkasane, aku nindakake survey kaping pindho patang wulan sawise program kanggo nyathet tingkat pangowahan sing mantep ing saben siswa uga komunitas sekolah. Asile ora nggumunake. Wiwitane, minggu lan wulan kapisan, umume siswa ngakoni ana perubahan positif marang tumindake wong liya lan polah tingkahe. Nanging patang wulan metu, luwih saka setengah siswa sing disurvei nyritakake penurunan tingkat kabecikan lan kohesi komunitas, lan siswa sing ngakoni target utawa bystander ngrasakake samubarang durung apik banget. 

UN-loncengPenting, dicathet yen ana program luar biasa kanggo bullying: Ngadhepi Sejarah lan awake dhewe Bullying: Kasus ing Ostracism lan usil; Mulang Toleransi Bullied: Siswa, Sekolah lan Kasus sing Nggawe Sejarah; Dina Tantangan; Liga Anti-Fitnah ' Jeneng Bisa Nyengsarakke Kita; Pusat Pencegahan Bullying Nasional PacerDina Kesatuan; lan ROOT saka empati, kanggo ngenali sampling cilik. Sanajan iki minangka tambahan sing apik kanggo upaya anti-bullying, tantangane tetep ana - kepiye sekolah njamin terobosan anti-bullying ing pangerten lan prilaku terus lan berkembang? Kajaba sekolah njaga kurikulum anti-bullying sing isih ana, kelingan saya suda, sing, kaya sing ditegesi dening riset, bakal dadi halangan serius kanggo entuk manfaat saka program kasebut. Tanggepan narasi ing survey patang wulan ngandhakake manawa mayoritas siswa isih bisa ngandharake tema sakabehe program bullying, nanging, sedhih banget, sawetara wong sing bisa ngelingi langkah-langkah tartamtu lan prosedur sing dipelajari ing program kasebut kanggo nurun. cara sing migunani sing bakal menehi pangowahan sing tetep ing urip lan sekolah.

Temuan sing nggawe kuciwo iki nyebabake aku takon: "Kepiye yen program-program kasebut diimplementasikake ing sekolah kanthi kurikulum pendhidhikan perdamaian sing wis ditindakake? Apa ana asil sing beda-beda ing iklim sekolah lan keprihatinan bullying ing lingkungan pendidikan kasebut? " Kanggo nerusake investigasi iki, aku nemokake sekolah menengah pertama kanthi program perdamaian lan keadilan sosial sing aman lan kanthi idin diwenehake idin kanggo nganakake survey sing refleksi ing pungkasan kelas ing Minggu Akhir. Kanggo miwiti, para siswa dijaluk pitakon: "Apa sampeyan mikir duwe kelas tentrem lan keadilan sosial ing kabeh sekolah menengah bisa mbantu ngatasi lan ngobati kedadeyan bullying lan kekerasan sekolah ing kalangan remaja? ”

84% banget ujar, "Ya"; nalika 8% ujar "Ora"; 6% "Ora yakin," lan 1%, "Iku gumantung karo sekolah."

Nanging sing paling obah, minangka wangsulan tambahan sing ditulis saben siswa babagan pangerten babagan keuntungan gawan ing pendhidhikan perdamaian kanggo kabeh sekolah minangka metode kanggo nyuda kekerasan lan bullying. Mangkene sawetara tanggepan:

“Ya, ajari wiwit TK nganti SMU. Miwiti mulang katentreman nalika isih enom. ”

"Pancen, aku sinau babagan akeh masalah kaadilan sosial sing durung nate ngerti. Duwe piwulang keadilan sosial ing saben sekolah bakal nyebar kesadaran lan ningkatake tumindak ing antarane para remaja [sic] sing bakal dadi pimpinan kita ing mbesuk. ”

"Yen para remaja nulungi wong liya, dheweke ora bakal nglarani wong liya."

"Yen sampeyan ndeleng gambar sing luwih gedhe, sampeyan bakal bisa ngrampungake perkara sing luwih cilik. Iki uga ngidini masarakat dadi siji, amarga kita kabeh pengin katentreman. ”

 "Sampeyan mung bisa ngilangi siklus bullying lan panganiaya yen kabeh gelem ngilangi."

"Aku ngira bakal mbantu akeh, utamane ing sekolah umum sing beda-beda. Aku mikir bakal mbantu siswa supaya bisa ngrembug babagan ketidakadilan, lan bakal nggawe dheweke mikir babagan tumindak kasebut. Dheweke uga bakal mikir babagan kepiye carane bisa ngrewangi jagad iki lan ora nguciwani wong liya. "

"Kursus iki pancen wis mulang aku supaya duwe pandangan global lan mikir tenan ing njaba kothak. Aku wis sinau akeh babagan aku liwat kursus iki, lan aku bakal bisa nggawa akeh sing bakal mbantu aku sajrone aku isih urip. Apathy saka wong diwasa enom minangka masalah gedhe, dadi bisa uga langkah pertama kanggo ngobati bullying yaiku reaksi inti / keprigelan wong liya lan nuwuhake rasa hormat marang drajate saben wong. ”

Tembung inspirasi saka generasi pamimpin sing bakal teka. Lan dadi luwih apik. Panliten kasebut nerangake manawa entuk manfaat tambahan saka pendidikan perdamaian sing aman. Bayangake iki, ora mung pendhidhikan perdamaian nasional lan global sing bakal nggawe iklim sekolah sing welas asih, nanging uga bakal nggedhekake prilaku pro-sosial menyang jagad iki. Kepiye aku ngerti? Nalika siswa sing padha ditakoni: "Apa sampeyan mikir bakal terus ngupayakake keadilan lan perdamaian sawise lulus?" 88% ujar, "Ya."

Tanggepan siji siswa narik kawigatene kanca sakelas: "Aku pengin DO pangowahan sing diomongake kabeh." 

Pendhidhikan perdamaian ora mung ngatasi epidemi bullying nasional lan internasional, nanging uga nggawe generasi literasi kanthi cara hubungan sing bener, melu tumindak sosial lan nandur modhal ing pandangan dunya sing welas asih sing dipercaya bisa digayuh lan lestari.

Colloday, Michael & Gardner, Jason (2002). Arsitek Perdamaian: Visi Pangarep-arep ing Tembung lan Gambar. Perpustakaan Dunia Anyar, Novato, CA: (39).

Lisa Worth Huber, Ph.D. minangka Direktur Akademik ing Master Seni ing Transformasi Konflik ing Institut Pascasarjana. Dheweke dadi pendidik perdamaian, seniman guru, juru crita lan peneliti tumindak partisipatif kanthi fokus ing pangembangan empati. Saiki, Lisa dadi anggota Direksi Akademi Perdamaian Nasional lan Tim Peluncuran kanggo Fellowship Keberlanjutan Global program.

 

cedhak

Gabung karo Kampanye & bantu kita #SpreadPeaceEd!

Dadi pisanan komentar

Nggabungake diskusi ...