#wadaya katenangan & keamanan

Saka Foxes and Chicken Coops * - Refleksi babagan "Kegagalan Agenda Wanita, Perdamaian lan Keamanan"

Negara-negara anggota PBB gagal netepi kewajiban UNSCR 1325, kanthi rak-rak virtual saka rencana tumindak sing akeh diwartani. Nanging, jelas manawa kegagalan kasebut ora ana ing Agenda Wanita, Perdamaian lan Keamanan, utawa ing resolusi Dewan Keamanan sing nyebabake, nanging ing antarane negara-negara anggota sing wis stonewalled tinimbang ngetrapake Rencana Aksi Nasional. “Wonten endi?” pamicara ing Dewan Keamanan bubar takon. Minangka Betty Reardon mirsani, wanita ing lemah, makarya ing tumindak langsung kanggo nepaki agenda.

WAR: HerStory - Refleksi kanggo Dina Wanita Internasional

8 Maret minangka Hari Wanita Internasional, acara sing penting kanggo nggambarake kemungkinan nyepetake kesetaraan jender saka lokal menyang global. Kampanye Global kanggo Pendhidhikan Perdamaian nyengkuyung penyelidikan lan tumindak kanggo mriksa pengaruh perang marang wanita lan bocah-bocah wadon, uga nggambarake struktur sing kudu diowahi kanggo nggayuh kesetaraan lan keamanan manungsa.

GCPE mlebu Compact on Women, Peace, lan Keamanan lan Tindakan Kemanusiaan. Mangga gabung karo kita!

Minangka Kampanye Global kanggo Pendidikan Perdamaian mlebu ing Kompak "Wanita, Perdamaian & Keamanan lan Tindakan Kemanusiaan (WPS-HA)," kita nuduhake tanggung jawab kita minangka peserta ing masyarakat sipil global, asal saka sawetara norma internasional sing paling penting sing nelpon. GCPE ndhesek para pamiarsa & anggota supaya njaluk kabeh organisasi masyarakat sipil sing digunakake kanggo mlebu lan gabung karo Compact.

Breathing Life menyang UNSCR 1325 - Kelompok wanita njaluk pasukan perdamaian PBB ing Afghanistan

Resolusi Dewan Keamanan PBB 1325 babagan Wanita, Perdamaian, lan Keamanan meksa negara-negara anggota menehi perlindungan kanggo para wanita ing kahanan konflik. Kaya kabeh norma lan standar hukum, gunane ana ing aplikasi kanggo kahanan nyata. Masyarakat sipil saiki makarya kanggo mindhah negara-negara anggota PBB kanggo ngetrapake prinsip ing Afghanistan. Pranata perlindungan kasebut uga nyedhiyakake landasan PBB kanggo nyebarake perdamaian.

Petisi penyebaran pasukan perdamaian menyang Afghanistan kanggo nyedhiyakake keamanan kanggo wong sing paling rentan lan mbantu mulihake tatanan sipil

Sawetara minggu kepungkur, akeh sing mlebu negesake surat 14 Mei marang Presiden Biden sing njaluk bantuan kemanusiaan lan perlindungan kanggo wanita lan bocah-bocah wadon Afghanistan sing keamanane wis bahaya dening penarikan pasukan AS lan NATO. Saiki kita njaluk dhukungan kanggo nguatake panggilan penyebaran pasukan perdamaian kanggo nyedhiyakake keamanan para wong sing rentan lan nggawe gencatan senjata kanggo mbantu mulihake tatanan sipil supaya pemukiman politik sing inklusif lan stabil bisa ditindakake.

Swara Wanita Afghanistan

Laporan babagan masalah sing ana gandhengane karo mundur saka pasukan AS lan NATO saka Afghanistan ora cukup nyakup pengalaman lan perspektif masarakat Afghanistan, lan uga kurang kanggo kabutuhan lan perspektif khusus wanita. Pandhangan wanita Afghanistan dadi sing paling jelas lan bisa uga konstruktif. Kampanye Global kanggo Pendhidhikan Perdamaian menehi sampeyan pinemu saka rong wong sing wis kanthi semangat nindakake kanggo nyiyapake warga negara kanggo partisipasi kanggo nemtokake masa depan negarane.

Gulung menyang Top