Mratelakake panemume

Ing mengeti Nagasaki, wektune kanggo mikir maneh strategi nuklir lan mungkasi perang ing Ukraina

Ing mengeti AS ngeculake bom atom ing Nagasaki (9 Agustus 1945) penting banget yen kita nliti kegagalan pencegahan nuklir minangka kabijakan keamanan. Oscar Arias lan Jonathan Granoff nyaranake senjata nuklir nduweni peran pencegahan minimal ing NATO lan menehi proposal sing wani kanggo nggawe persiapan kanggo mundur kabeh hulu ledak nuklir AS saka Eropa lan Turki minangka langkah awal kanggo mbukak rembugan karo Rusia.  [terus maca…]

Mratelakake panemume

Ora ana perang maneh lan larangan senjata nuklir

Yen ana apa-apa sing konstruktif teka saka bencana Ukraina, bisa uga ana volume sing njaluk pambusakan perang. Minangka Rafael de la Rubia mirsani, "konflik nyata antarane kakuwasan sing nggunakake wong lan negara dening manipulating, oppressing lan pitting wong-wong mau kanggo keuntungan lan gain ... mangsa bakal tanpa perang utawa ora ing kabeh." [terus maca…]

Tandha Tindakan

Pak Guterres tulung menyang Moskow lan Kyiv

Kita ngajak kabeh sing bisa digayuh ngirim panjaluke dhewe menyang Sekretaris Jenderal Guterres supaya pindhah menyang Moskow lan Kyiv kanggo nggawe gencatan senjata langsung lan nerusake diskusi perdamaian serius sing disponsori dening PBB, sing makili wong-wong ing donya sing pengin lan butuh perdamaian. [terus maca…]

Warta & Sorotan

Ukrania Pacifist Yurii Sheliazhenko babagan carane ndhukung sabab perdamaian

Yurii Sheliazhenko, sekretaris Eksekutif Gerakan Pacifist Ukraina, madhangi pentinge pendidikan perdamaian kanggo ngatasi rasa wedi lan gething, ngrampungake solusi tanpa kekerasan, lan ndhukung pangembangan budaya perdamaian ing Ukraina. Dheweke uga nliti masalah tatanan global militerisasi lan kepiye perspektif pamrentahan global tanpa kekerasan ing jagad sing bakal teka tanpa tentara lan wates bakal mbantu nyuda konflik Rusia-Ukraina lan Timur-Kulon sing ngancam apocalypse nuklir. [terus maca…]