#Ajar Ukraina

Ukrania Pacifist Yurii Sheliazhenko babagan carane ndhukung sabab perdamaian

Yurii Sheliazhenko, sekretaris Eksekutif Gerakan Pacifist Ukraina, madhangi pentinge pendidikan perdamaian kanggo ngatasi rasa wedi lan gething, ngrampungake solusi tanpa kekerasan, lan ndhukung pangembangan budaya perdamaian ing Ukraina. Dheweke uga nliti masalah tatanan global militerisasi lan kepiye perspektif pamrentahan global tanpa kekerasan ing jagad sing bakal teka tanpa tentara lan wates bakal mbantu nyuda konflik Rusia-Ukraina lan Timur-Kulon sing ngancam apocalypse nuklir.

Mungkasi perang, mbangun perdamaian

Ray Acheson mbantah manawa kanggo ngadhepi krisis ing Ukraina, perang lan profiteering perang kudu diakhiri, senjata nuklir kudu dibuwang, lan kita kudu ngadhepi jagad perang sing sengaja dibangun kanthi biaya perdamaian, keadilan, lan kaslametan.

Sepuluh poin ing Ukraina saka perspektif kabijakan perdamaian

Werner Wintersteiner ujar manawa sawise serangan Rusia, perdamaian minangka pilihan mung ing Ukraina. Mbangun analisis kasebut, GCPE ngajak para pamaca kanggo nimbang perspektif riset perdamaian, kanggo njelajah apa sing ilang saka wacana saiki, lan kanggo mikirake owah-owahan sistem kasebut bisa uga dibutuhake supaya bisa nggayuh pemukiman perdamaian sing adil.

Gulung menyang Top