pangembangan sing tetep lestari

Forum Perdamaian Nanjing 2023 "Perdamaian, Keamanan, lan Pembangunan: Pemuda ing Tindakan" dianakake ing Jiangsu, China.

Tanggal 19-20 September 2023, Forum Perdamaian Nanjing kaping telu kanthi tema "Perdamaian, Keamanan, lan Pembangunan: Pemuda Bertindak" kasil dianakake ing Jiangsu Expo Garden. Forum kasebut fokus ing "Peace and Sustainable Development."

Forum Perdamaian Nanjing 2023 "Perdamaian, Keamanan, lan Pembangunan: Pemuda ing Tindakan" dianakake ing Jiangsu, China. Read More »

Perdamaian ing Pembangunan Sustainable: Nyelarasake Agenda 2030 karo Wanita, Perdamaian lan Keamanan (Ringkesan Kebijakan)

Agenda 2030 kanggo Pembangunan Sustainable ngakoni perdamaian minangka prasyarat kanggo pembangunan lestari nanging ora bisa ngerteni persimpangan jender lan perdamaian. Dadi, Jaringan Global Wanita Peacebuilders nyiapake ringkesan kabijakan iki kanggo nliti hubungan antarane Wanita, Perdamaian lan Keamanan (WPS) lan Agenda 2030 lan menehi rekomendasi praktis kanggo implementasine sinergis.

Perdamaian ing Pembangunan Sustainable: Nyelarasake Agenda 2030 karo Wanita, Perdamaian lan Keamanan (Ringkesan Kebijakan) Read More »

Dina kanggo Refleksi Pendidikan Perdamaian lan Krisis Bumi

Lingkungan, bebarengan karo senjata nuklir, saiki dadi ancaman eksistensial kanggo kaslametane manungsa. Muga-muga para pendidik perdamaian bakal mirsani Dina Lingkungan Hidup Sedunia kanthi nggambarake kepiye masalah iki ana gandhengane lan mengaruhi kurikulum lan pedagogi saka pendekatan masing-masing kanggo pendidikan perdamaian.

Dina kanggo Refleksi Pendidikan Perdamaian lan Krisis Bumi Read More »

Pesen kanggo kabeh Negara Anggota PBB lan Pimpinan Perserikatan Bangsa-Bangsa (Ukraina)

"Perang ing Ukraina ngancam ora mung pembangunan sustainable, nanging kaslametané manungsa. Kita nyuwun marang kabeh negara, sing makarya miturut Piagam PBB, kanggo ngetrapake diplomasi kanggo layanan manungsa kanthi mungkasi perang liwat negosiasi sadurunge perang mungkasi kita kabeh. – Jaringan Solusi Pembangunan Sustainable

Pesen kanggo kabeh Negara Anggota PBB lan Pimpinan Perserikatan Bangsa-Bangsa (Ukraina) Read More »

Olahraga: Akselerator perdamaian global lan pembangunan berkelanjutan kanggo kabeh

Olahraga lan kegiatan fisik bisa mbantu nyuda pengaruh pandemi COVID-19 tumrap kesehatan lan kesejahteraan masarakat. Investasi ing program lan kabijakan olahraga bisa nggawe ketahanan global kanggo ngatasi kejut global ing mangsa ngarep. Laporan anyar saka Sekretaris Jenderal Perserikatan Bangsa-Bangsa rinci babagan carane.

Olahraga: Akselerator perdamaian global lan pembangunan berkelanjutan kanggo kabeh Read More »

Manifesto kanggo Normalitas Anyar

Ing Koneksi Corona iki, kita ngenalake Manifesto kanggo Normalitas Anyar, kampanye dening Dewan Penelitian Perdamaian Amerika Latin (CLAIP), sing tujuane ngasilake aliran opini kritis babagan normal sadurunge pandemi. Kampanye iki uga bertujuan kanggo stimulasi komitmen warga kanggo pambangun partisipatif normalitas sing adil lan prelu liwat kesadharan lan refleksi kolektif.

Manifesto kanggo Normalitas Anyar Read More »

Gulung menyang Top