Quotes

Daisaku Ikeda babagan pendhidhikan kanggo perdamaian

"Pendhidhikan kudu ngembangake kawicaksanan kanggo nolak lan nolak kekerasan ing kabeh bentuk. Sampeyan kudu nyengkuyung wong sing ngerti lan ngerti kanthi intuitif - ing pikirane, ing sajroning ati, kanthi kabeh makhluk - nilai manungsa sing ora bisa diganti lan alam. Aku percaya pendhidhikan kaya ngono kalebu perjuangan peradaban manungsa sing tanpa wates kanggo nggawe dalan sing tentrem tumrap perdamaian. ” - Daisaku Ikeda [terus maca…]

Quotes

MLK: Tujuan Pendidikan

“Fungsi pendhidhikan… yaiku mulang wong supaya mikir kanthi intensif lan mikir kritis. Nanging pendhidhikan sing mandheg kanthi efisiensi bisa uga mbebayani tumrap masarakat. Pidana sing paling mbebayani bisa uga wong sing duwe akal, nanging ora duwe moral. ” -Martin Luther King, Jr. [terus maca…]

Quotes

Pedagogi Transformatif kanggo Kehakiman Ras

"Ngupaya ngilangi ketidakseimbangan kekuwatan sing ngesahake tumindak kekerasan rasis, tanpa ngatasi praktik kelas lan hierarki rasis ing kurikulum kita, njaga rasisme sistemik. Mung pedagogi transformatif, sing didhasarake ing kaadilan ras, sing bakal ngidini kita nyadari cita-cita bhineka lan inklusifitas. ” - Tauheedah Baker [terus maca…]

Quotes

Pendhidhikan perdamaian: ngerteni kekerasan lan njelajah alternatif

"Sing dadi dhasar pendhidhikan perdamaian yaiku ngerti babagan kekerasan, lan nemokake alternatif kanggo panganiaya. Penting, kanggo elinga yen panganiaya ora diwatesi kanggo cilaka fisik nanging uga kalebu gawe piala psikologis, penyalahgunaan emosi, diskriminasi, ora kalebu, penolakan kesempatan, eksploitasi, kriminalisasi identitas, lan liya-liyane Kekerasan minangka bagean saka kasunyatan saben dinane. " - Chintan Girish Modi

[terus maca…]

Quotes

Paulo Freire: katresnan sing afirmatif ing pendhidhikan

"Kautaman pungkasan, yen bisa, yaiku kemampuan kanggo tresna marang siswa, sanajan ana kabeh perkara. Aku ora ateges jinis katresnan alus utawa manis, nanging kosok balene katresnan sing negesake banget, katresnan sing ditampa, katresnan kanggo siswa sing meksa kita ngluwihi, sing nggawe kita luwih tanggung jawab kanggo tugas iki. " -Paulo Freire [terus maca…]

Quotes

MLK: Tujuan Pendidikan

“Fungsi pendhidhikan… yaiku mulang wong supaya mikir kanthi intensif lan mikir kritis. Nanging pendhidhikan sing mandheg kanthi efisiensi bisa uga mbebayani tumrap masarakat. Pidana sing paling mbebayani bisa uga wong sing duwe akal, nanging ora duwe moral. ” -Martin Luther King, Jr. [terus maca…]