# pasulayan pasulayan

Antarane Idealisme lan Realisme: Pendhidhikan Perdamaian Kritik ing Konteks Konflik sing Dipisahake

Panyengkuyung Pendhidhikan Perdamaian Kritik ngupayakake menehi kekuwatan marang individu, supaya bisa swara lan nambah partisipasi lan agensi sing dipinggirkan. Dheweke ningkatake perspektif liyane lan ngakoni narasi sejarah liyane minangka syarat penting kanggo ngembangake kesadaran kritis para siswa, supaya bisa nemokake kontradiksi ing bidang sosial, politik lan ekonomi, lan nyiapake supaya bisa tumindak kontradiksi kasebut.

Antarane Idealisme lan Realisme: Pendhidhikan Perdamaian Kritik ing Konteks Konflik sing Dipisahake Read More »

Pendhidhikan perdamaian didorong minangka penangkal ekstremisme (Filipina)

Dr. Nagasura T. Madale, ahli antropologis budaya, ujar manawa penting kanggo ngiyatake pendhidhikan perdamaian lan miwiti ing antarane para bocah enom kanggo nyegah, ing jangka panjang, tuwuh ekstremisme kekerasan, utamane ing wilayah-wilayah negara sing rentan mlebu negara Islam. militan sing ana gandhengane.

Pendhidhikan perdamaian didorong minangka penangkal ekstremisme (Filipina) Read More »

Sukses pasinaon perdamaian sawise konflik gumantung karo guru wulangan

Ing taun-taun pungkasan, wis dadi praktik umum ing negara-negara pasca konflik kanggo ngenalake pendhidhikan perdamaian utawa kursus hak asasi manungsa ing kurikulum sekolah. Sayange para guru ing kahanan pasca konflik bisa uga nduwe bekas psikologis lan prasangka. Kajaba dheweke diwenehi dhukungan sing dibutuhake kanggo ngatasi masalah kasebut, mula ora bakal efektif ngetrapake kursus pendhidhikan perdamaian.

Sukses pasinaon perdamaian sawise konflik gumantung karo guru wulangan Read More »

Pasca konflik ing Kolombia: Saka Havana menyang kelas

Rembugan antarane negara lan Angkatan Bersenjata Revolusi Kolombia (FARC), lan kemungkinan mlebu perjanjian - lan, kanthi mangkono, kanggo mbukak jaman pasca konflik - nggawe kita akeh ing Kolombia ngimpi negara anyar. Kanggo nggayuh impen iki, pangarep-arep sing asring ditindakake ing pendhidhikan. Nanging nalika menehi usul dalan sing jelas kanggo pendhidhikan ing jaman pasulayan, luwih akeh pitakon tinimbang wangsulan. Kepiye pendidikan bisa menehi kontribusi kanggo ngrampungake konflik lan entuk perdamaian sing stabil lan tahan lama ing Kolombia?

Pasca konflik ing Kolombia: Saka Havana menyang kelas Read More »

Gulung menyang Top