# perdamaian pasca konflik

Pendhidhikan sejarah lan rekonsiliasi ing (post) masarakat konflik

Esai iki dening Jamie Wise nganggep peran pendhidhikan sejarah sajrone mbentuk memori kolektif lan hubungan antar kelompok ing (konflik) konteks konflik. Pendhidhikan sejarah gegayutan karo pendhidhikan perdamaian kanthi fokus kepiye narasi babagan kekerasan kepungkur ditindakake lan dibangun ing (post) setting pendhidhikan konflik.

Pendhidhikan sejarah lan rekonsiliasi ing (post) masarakat konflik Read More »

Sukses pasinaon perdamaian sawise konflik gumantung karo guru wulangan

Ing taun-taun pungkasan, wis dadi praktik umum ing negara-negara pasca konflik kanggo ngenalake pendhidhikan perdamaian utawa kursus hak asasi manungsa ing kurikulum sekolah. Sayange para guru ing kahanan pasca konflik bisa uga nduwe bekas psikologis lan prasangka. Kajaba dheweke diwenehi dhukungan sing dibutuhake kanggo ngatasi masalah kasebut, mula ora bakal efektif ngetrapake kursus pendhidhikan perdamaian.

Sukses pasinaon perdamaian sawise konflik gumantung karo guru wulangan Read More »

Apa perdamaian ing Kolombia tegese kemajuan kanggo universitas?

Sawetara program anyar nyoba nggawe Kolombia dadi kompetitif global ing pendidikan sing luwih dhuwur. Antarane program kasebut yaiku sekolah-sekolah musim panas internasional anyar sing nglumpukake udakara 300 akademisi Kolombia lan siswa kanthi ahli internasional, kalebu para prizewinner Nobel, kanggo ngatasi salah sawijining telung pilar utama - ekuitas, pendhidhikan lan perdamaian - sing ana ing Rencana Pembangunan Nasional presiden. .

Tekane perdamaian disambut kanthi alami, nanging universitas katon ngati-ati ing optimisme babagan apa sing bakal ditrapake kanggo dheweke. Roa Universidad del Norte ngarepake "investasi ekonomi gedhe kanggo transisi pasca konflik" nanging ora ana bukti yen dana sing bakal ditambahake bakal didhidhik menyang pendidikan tinggi.

Apa perdamaian ing Kolombia tegese kemajuan kanggo universitas? Read More »

Telpon kanggo Makalah: Masalah Khusus In Factis Pax babagan Bangunan Perdamaian ing Konteks Pasca Konflik

Ing Factis Pax ngundang makalah kanggo ngirim Isu Khusus babagan Bangunan Perdamaian ing Konteks Pasca-Konflik sing diilhami dening pangembangan lapangan ing Kolombia kanggo mungkasi perang sèket taun, lan upaya masarakat sipil ing pendhidhikan perdamaian lan pembangunan perdamaian tumuju ngowahi masarakat lan budaya.

Telpon kanggo Makalah: Masalah Khusus In Factis Pax babagan Bangunan Perdamaian ing Konteks Pasca Konflik Read More »

Recap Dina Kaloro: Kolomium Pendidikan Perdamaian Aegis, Peringatan Genosida Kigali

Dina kapindho koloniquel Pendhidhikan Perdamaian telung dina Aegis Trust diwiwiti karo panel babagan macem-macem alat kanggo ngirim konten pendhidhikan perdamaian ing Rwanda. Pitakon utama kanggo diskusi yaiku carane ngenali alat pengajaran lan pembelajaran sing bener kanggo konteks sing pas.

Recap Dina Kaloro: Kolomium Pendidikan Perdamaian Aegis, Peringatan Genosida Kigali Read More »

Gulung menyang Top