kabijakan #didik

kabijakan pendidikan & pembelaan

Ngowahi visi humanistik anyar babagan pendidikan global dadi kasunyatan (video webinar saiki kasedhiya)

Ing Mei 20, 2024, webinar virtual babagan "Ngowahi visi humanistik anyar babagan pendidikan global dadi kasunyatan" dianakake bebarengan karo Kampanye Global kanggo Pendidikan Perdamaian lan NISSEM. Webinar kasebut ngrampungake potensial kanggo ngetrapake Rekomendasi 2023 babagan Pendidikan kanggo Perdamaian, Hak Asasi Manungsa lan Pembangunan Lestari sing diadopsi dening kabeh Negara Anggota UNESCO ing Nopember 2023.

Ngowahi visi humanistik anyar babagan pendidikan global dadi kasunyatan (video webinar saiki kasedhiya) Read More »

Pendidikan perdamaian ing abad kaping 21: strategi penting kanggo mbangun perdamaian sing langgeng

Laporan UNESCO iki madhangi peran penting pendhidhikan kanggo njaga institusi, norma lan standar sing mbantu ngatur konflik lan nyegah kekerasan, lan njaga perdamaian. Nalika pendhidhikan kanggo perdamaian nduweni sejarah sing dawa minangka alat lan strategi kanggo nyegah lan ngowahi konflik kekerasan, ringkesan iki ngupaya ngunggahake pentinge minangka alat penting ing kerangka PBB, uga karo negara bangsa, lan aktor non-negara.

Pendidikan perdamaian ing abad kaping 21: strategi penting kanggo mbangun perdamaian sing langgeng Read More »

Mesa Técnica: El Recorrido de un Trabajo en Equipo por la Paz en la Ciudad de Ibague, Kolombia

La mesa técnica de construcción de paz y convivencia escolar es un esfuerzo de un trabajo en equipo liderado por docentes orientadores de la ciudad de Ibagué, Kolombia, mediante propuestas de proyectos en beneficio de las instituciones educativas la ciudad enfocado al fortal social. La mesa ha realizado en estos años de funcionamiento cartografía social, state del arte, aplicativo web for que los docentes implementen guías didácticas en sus asignaturas, un documento de lineamientos de politica pública y la recolección de historias de vida sobre ocurren de paz que en las instituciones educativas de la ciudad.

(Tabel Teknis: Perjalanan Kerja Tim kanggo Perdamaian ing Kutha Ibague, Kolombia) Tabel teknis kanggo mbangun perdamaian lan koeksistensi sekolah minangka upaya tim sing dipimpin dening guru bimbingan saka kutha Ibagué, Kolombia, liwat proposal proyek kanggo entuk manfaat saka institusi pendidikan fokus ing ngiyataken ibukutha sosial kutha. Ing taun-taun operasi kasebut, tabel kasebut wis nindakake kartografi sosial, negara canggih, aplikasi web kanggo para guru kanggo ngetrapake pandhuan piwulang ing mata pelajaran, dokumen pedoman kebijakan umum lan koleksi crita urip babagan gerakan perdamaian sing dumadi ing institusi pendidikan kutha.

Mesa Técnica: El Recorrido de un Trabajo en Equipo por la Paz en la Ciudad de Ibague, Kolombia Read More »

Dina Pendidikan Internasional 2024: Sinau kanggo Perdamaian Awet

Dina Pendidikan Internasional kaping enem bakal dirayakake tanggal 24 Januari 2024 kanthi tema "sinau kanggo perdamaian sing langgeng". Komitmen aktif kanggo perdamaian saiki luwih penting tinimbang saiki lan pendhidhikan minangka pusat kanggo upaya iki. Sinau kanggo perdamaian kudu transformatif, lan mbantu nguatake para siswa kanthi kawruh, nilai, sikap lan katrampilan lan prilaku sing dibutuhake kanggo dadi agen perdamaian ing komunitas.

Dina Pendidikan Internasional 2024: Sinau kanggo Perdamaian Awet Read More »

Mbukak Wirang Amerika: Ngrampungake Pendhidhikan Damai ing Tengah Perang Sekolah

Undang-undang anyar wis nyebabake konflik ing institusi pendidikan, nyuda diskusi babagan keragaman lan ningkatake kekerasan budaya lan struktural. Ngatasi masalah kasebut liwat pendhidhikan perdamaian bisa ngowahi sekolah dadi ruang pencerahan, pangerten, lan perdamaian, negesake rasa hormat lan kolaborasi antarane budaya.

Mbukak Wirang Amerika: Ngrampungake Pendhidhikan Damai ing Tengah Perang Sekolah Read More »

Revisi Rekomendasi 1974: Negara Anggota UNESCO nggayuh konsensus

Tanggal 12 Juli, Negara Anggota UNESCO sarujuk marang teks revisi Rekomendasi 1974 babagan pendhidhikan kanggo pangerten internasional, kerjasama lan perdamaian lan pendidikan sing ana hubungane karo hak asasi manungsa lan kebebasan dhasar. Dokumen internasional iki nyedhiyakake peta dalan sing jelas babagan carane pendidikan kudu berkembang ing abad kaping XNUMX kanggo menehi kontribusi nalika ngadhepi ancaman lan tantangan kontemporer.  

Revisi Rekomendasi 1974: Negara Anggota UNESCO nggayuh konsensus Read More »

Apa sing bisa ditindakake pendhidhikan kanthi konkrit (lan realistis) kanggo nyuda ancaman kontemporer lan nuwuhake perdamaian sing langgeng?

Kertas putih iki diwenehake dening Kampanye Global kanggo Pendidikan Perdamaian nyedhiyakake ringkesan babagan peran lan potensial pendidikan perdamaian kanggo ngatasi ancaman lan tantangan global kontemporer lan muncul kanggo perdamaian. Kanthi mengkono, menehi ringkesan ancaman kontemporer; negesake dhasar saka pendekatan transformatif efektif kanggo pendidikan; mriksa bukti efektifitas pendekatan kasebut; lan njelajah kepiye wawasan lan bukti kasebut bisa mbentuk masa depan bidang pendidikan perdamaian.

Apa sing bisa ditindakake pendhidhikan kanthi konkrit (lan realistis) kanggo nyuda ancaman kontemporer lan nuwuhake perdamaian sing langgeng? Read More »

Gulung menyang Top