#busak nuklir

"Era Nuklir Anyar" minangka seri kiriman seminggu (Juni 2022) sing dimaksudake minangka introduksi pendhidhikan babagan penghapusan senjata nuklir, lan kanggo menehi inspirasi para pendidik perdamaian kanggo ngatasi urgensi gerakan masyarakat sipil sing dianyari kanggo penghapusan senjata nuklir. Seri kasebut mengeti lan nggambarake 40th mengeti manifestasi anti-perang lan senjata tunggal paling gedhe ing sajarah gerakan perdamaian abad kaping-20, 1 yuta wong march kanggo penghapusan senjata nuklir sing ditindakake ing Central Park ing New York City tanggal 12 Juni 1982.

Disaranake mriksa kiriman kanthi urut amarga disusun minangka urutan sinau:

  1. Taun Liyane, Dolar Liyane: Refleksi Awal tanggal 12 Juni lan Penghapusan Nuklir
  2. Era Nuklir Anyar: Imperatif Pendidikan Perdamaian kanggo Gerakan Masyarakat Sipil
  3. Senjata Nuklir Ilegal: Perjanjian 2017
  4. Senjata Nuklir lan Perang Ukraina: Pranyatan Keprihatinan
  5. Realitas Nuklir Anyar"
  6. "Ngowahi Wedi dadi Tumindak": Obrolan karo Cora Weiss
  7. Pengetan lan Komitmen: Dokumentasi 12 Juni 1982 minangka Festival kanggo Urip

Saliyane ing seri "The New Nuclear Era", sampeyan uga bakal nemokake ing ngisor iki arsip lengkap kiriman babagan penghapusan nuklir sing cocog kanggo diadopsi kanggo tujuan peacelearning.

Apa Aku Ngerti Babagan Urip Manungsa minangka Downwinder Nuklir

Mary Dickson minangka slamet saka uji coba senjata nuklir. Swara dekade wiwit tes pisanan ing situs tes Nevada, korban tes nuklir wis nandhang pati, umur sing winates, lan urip lara lan cacat fisik. Dickson ngupaya akuntabilitas lan ganti rugi kanggo para korban liyane, faktor sing kudu ditimbang kanggo ngevaluasi etika kebijakan nuklir.

Ancaman nuklir, keamanan umum lan perlucutan senjata (Selandia Baru)

Ing taun 1986, pamrentah Selandia Baru ngetrapake pedoman Studi Perdamaian kanggo ngenalake pendidikan perdamaian menyang kurikulum sekolah. Taun candhake, parlemen ngadopsi undang-undang sing nglarang senjata nuklir - nguatake kabijakan minangka owah-owahan menyang kebijakan luar negeri adhedhasar keamanan umum. Ing artikel iki, Alyn Ware mengeti ulang tahun 35th saka undang-undang bebas nuklir, nyoroti hubungan antara pendidikan perdamaian lan owah-owahan ing kabijakan keamanan, lan nyaranake tumindak luwih lanjut kanggo pamrentah lan warga Selandia Baru kanggo mbantu ngilangi senjata nuklir sacara global.

Penimbunan Nuklir Dilarang dening Traktat Larangan Nuklir

Pendidik perdamaian sing ngurusi masalah perlucutan senjata kudu ngerti karo Institut Riset Perdamaian Stockholm (SIPRI) lan karya sing dianggep banget babagan macem-macem masalah sing ana gandhengane karo senjata lan persenjataan. Wong-wong sing ngatasi masalah senjata nuklir lan gerakan kanggo ngilangi bakal nemokake riset SIPRI babagan stockpiling sing dipasang ing kene materi sinau sing migunani.

Mengenang 12 Juni 1982: Simposium Global

Mangga gabung karo Aksi Perdamaian Negara Bagian New York lan koalisi organisasi perdamaian nalika mengeti ulang tahun kaping 40 saka pawai perdamaian paling gedhe ing sejarah AS: Maret & Rally Anti-Nuklir tanggal 12 Juni 1982.
Ndaftar saiki kanggo melu simposium virtual dina Minggu iki, 12 Juni, jam 12-4.

Pengetan lan Komitmen: Dokumentasi 12 Juni 1982 minangka Festival kanggo Urip

"In Our Hands," film dening Robert Richter, nyathet kabungahan lan kesadaran sing dadi ciri 12 Juni 1982 Maret kanggo penghapusan nuklir; kabungahan sing ditimbulake dening energi positif sing gedhe-gedhe sing dipamerake para pemain, lan kesadaran babagan kasunyatan sing nyata kaya sing diucapake dening akeh sing diwawancarai dening pembuat film. Film iki ditampilake ing kene kanggo ndhukung peacelearning lan refleksi kanggo ndhukung aksi kanggo masa depan gerakan penghapusan nuklir.

"Ngowahi Wedi dadi Tumindak": Obrolan karo Cora Weiss

Mobilisasi 12 Juni 1982 kanggo penghapusan senjata nuklir minangka latihan kanggo ngowahi rasa wedi dadi tumindak. Obrolan iki karo Cora Weiss, Robert Richter, lan Jim Anderson ngunjungi maneh pawai NYC lan rapat umum 1 yuta wong lan nylidiki apa sing bisa ditindakake mobilisasi lan pituduh arah gerakan penghapusan nuklir.

"Realitas Nuklir Anyar"

Robin Wright ngandhani "Realitas Nuklir Anyar" kanthi nyebutake kabutuhan "nyipta arsitektur keamanan anyar utawa luwih stabil-kanthi perjanjian, alat verifikasi, pengawasan, lan penegakan-kanggo ngganti model eroding sing diadegake sawise perang gedhe pungkasan ing Eropa rampung. , pitung puluh pitu taun kepungkur.”

Senjata Nuklir lan Perang Ukraina: Pranyatan Keprihatinan

Yayasan Perdamaian Umur Nuklir ndhukung panggilan kanggo gerakan masyarakat sipil skala luas kanggo penghapusan nuklir lan ngusulake proposal kanggo nganakake pengadilan masyarakat sipil kanggo ngatasi pelanggaran hukum internasional sing dilanggar dening negara sing duwe nuklir. Kita nyengkuyung para pendidik perdamaian maca deklarasi kanggo ndhukung penyelidikan babagan potensial pengadilan masyarakat sipil.

Senjata Nuklir Ilegal: Perjanjian 2017

Masyarakat sipil global kudu mobilisasi supaya pamrentah kita tundhuk karo Prajanjian Larangan Senjata Nuklir, cara sing paling efektif kanggo nyegah bencana nuklir. Liwat pendhidhikan perdamaian, perjanjian kasebut bisa dingerteni babagan jumlah warga jagad sing digerakake kanggo tujuan kasebut.

Gulung menyang Top