#militerisasi

Virus "nasionalisme krisis"

Werner Wintersteiner negesake manawa krisis Corona ngandhakake manawa globalisasi saiki ndadekake saling ketergantungan tanpa solidaritas bebarengan. Virus iki nyebar kanthi global, lan mbebayani bakal mbutuhake upaya global, nanging negara-negara kasebut bereaksi karo visi trowongan nasional. Bentenipun, perspektif kewarganegaraan global bakal cocog karo krisis global.

Militarisme lan Muda: Ngumpulake Pemuda ing Kongres Disarmament ing Berlin

"Akeh cara ing donya sing kita lakoni ora adil lan ora manusiawi, utamane tumrap para mudha. Model sosial kita didegake ing pertumbuhan ekonomi tanpa wates, panggunaan sumber daya alam sing akeh, dominasi modal, struktur dominasi, patriarki, persaingan, kekerasan, konfrontasi, konflik lan perang. Kapitalisme lan militerisme nguatake awake dhewe, ngrusak rezeki kabeh makhluk. ” Mangkene rancangan Declaration for Demilitarization and Youth diwiwiti, sing digawe ing rapat persiyapan kanggo Gathering Youth of the Disarmament Congress sing diwiwiti ing Berlin pungkasan September 2016.

Nggabungake Perspektif Pendidikan menyang Kongres Dunia Biro Damai Internasional 2016

Kampanye Global kanggo Pendidikan Perdamaian kolaborasi karo International Institute on Peace Education (IIPE) lan kerja sama karo Biro Perdamaian Internasional (IPB) kanggo nggawe untaian pendhidhikan perdamaian khusus babagan belanja militer lan sosial ing Kongres Dunia IPB 2016. Tema kanggo Kongres iku "" Lucur senjata! Kanggo Iklim Perdamaian - Nggawe Agenda Tindakan. ” Tujuan saka Kongres World IPB 2016 yaiku nggawa masalah belanja militer, sing asring dianggep minangka pitakon teknis, menyang debat publik sing wiyar lan kanggo nguatake komunitas aktivisme global kita babagan disarmament lan demiliterisasi. Solusi kanggo tantangan global keluwen, lapangan kerja, lan perubahan iklim global bisa ditambah kanthi langkah-langkah pelucutan senjata - langkah-langkah sing kudu dirumusake kanthi jelas lan dilebokake ing kasunyatan politik.

Partisipasi IIPE & GCPE ditujokake kanggo nggabungake perspektif pendhidhikan, kalebu strategi pembelajaran formal lan non-formal, publik lan adhedhasar komunitas, menyang rekomendasi tumindak kebijakan & warga sing digawe ing Kongres. IIPE & GCPE uga nyengkuyung para pendhidhik kanggo melu ing Kongres kanggo sinau saka pengalaman lan perspektif mitra aktivis lan pembuat kebijakan.

Ngomong karo Siswa Sekolah Menengah Sejatine Perang Nulungi Aku Ngatasi Trauma saka Dadi Prajurit

Rory Fanning, sawijining veteran militer, ngomong karo bocah-bocah sekolah menengah babagan kasunyatan perang. Yen bocah enom arep mlebu kanggo mateni lan mati amarga ana sebab utawa malah janji bakal urip sing luwih apik, mula sing paling ora kudu ngerti yaiku babagan sing ala, ala lan ala tumrap pakaryan kasebut. Fanning uga nyathet manawa ing jagad sing ora ana rancangan, pipa sekolah-menyang-militer JROTC minangka jalur perang perang permanen Washington ing Timur Tengah lan bagean-bagean ing Afrika. Konflik sing ora ana enteke mung bisa ditindakake amarga bocah-bocah kaya sing diajak ing sawetara kelas sing dikunjungi terus dadi sukarelawan. Politisi lan dewan sekolah, bola-bali ngaku sistem sekolahe rusak. Ora entuk dhuwit kanggo buku, gaji guru lan pensiun, mangan sehat. Nanging, ing 2015, pamrentah AS mbuwang $ 598 milyar kanggo militer, luwih saka setengah saka total anggaran budi bicara, lan meh 10 kali nggunakake kanggo pendhidhikan.

Radio Dhiskusi: Seth Kershner ing Kampanye kanggo Mergerisasi Sekolah-sekolah US

Seth Kershner minangka panulis lan peneliti sing karyane wis ditampilake ing toko kayata In This Times, Sojourners, lan Rethinking Schools. Dheweke dadi panulis (karo Scott Harding) saka "Kontra-Rekrutmen lan Kampanye kanggo Demilasi Sekolah Umum". Iki minangka buku pisanan sing nganalisa gerakan rekrutmen counter-root sing wis luwih saka patang puluh taun kepungkur. Dheweke bubar nggunakake Undhang-undhang Kebebasan Informasi kanggo entuk pangerten sing luwih apik babagan ombone militerisme ing sekolah-sekolah AS, kanggo entuk atusan kaca dokumen ing proses kasebut. Pungkasan pungkasan, dheweke lan Scott Harding nuduhake sawetara temuan kasebut ing Op-ed kanggo Minggu Pendidikan.

Ing kemah alas, pemberontak Kolombia njupuk pelajaran perdamaian

Ing kemah alas rahasia, pemberontak Marxis Kolombia biyen sinau cara gelut. Saiki pimpinane nyoba ngajari supaya ora. Dheweke isih nggawa bedhil lan parang sing digunakake sajrone setengah abad nalika perang nglawan pamrentah Kolombia. Nanging saiki pasukan Angkatan Bersenjata Revolusioner Kolombia (FARC) lungguh ing kelas babagan kepiye urip sawise nyandhet gamane.
Ewonan ewu mil ing diskusi sing dianakake Kuba, komandan negosiasi negesake perjanjian perdamaian sing diarep-arep mlebu karo Bogota ing wulan Maret. Kangge, ing alas iki, prajurit FARC, Tomas, 37, tumindak dadi instruktur, nerangake karo kanca-kanca sing direkrut apa sing dadi saham.

Cara Ngitung Rekrutmen lan Sekolah-Militarize

Para perekrut militer AS mulang ing kelas sekolah umum, nggawe presentasi nalika karier sekolah, mengkoordinasi karo unit JROTC ing sekolah menengah lan sekolah menengah lan umume ngupayakake apa sing diarani "total penetrasi pasar" lan "kepemilikan sekolah." Nanging para rekrutator ing saindenging Amerika Serikat nggawe presentasi dhewe ing sekolah, nyebarke informasi dhewe, njupuk stasiun rekrutmen, lan ngupayakake pengadilan lan legislatif kanggo nyuda akses militer menyang siswa lan kanggo nyegah tes militer utawa nuduhake asil tes karo militer tanpa ijin siswa. Perjuangan kanggo pikiran lan pikiran iki wis sukses banget lan bisa nyebar yen luwih akeh ngetutake tuladhane para rekrutmen.

Napa Kindergartner Kula Disedhiyakake kanggo Militer ing Sekolah?

Artikel iki dening Sarah Gray, diterbitake ing Truthout, negesake manawa upaya rekrutmen militer, manawa sosial utawa disponsori langsung dening militer AS, tekan bocah-bocah sing isih cilik sadurunge prasekolah, mula dheweke mikir babagan perang lan adol asri lan nyenengake, tanpa ana diskusi trauma lan pati sing ditindakake.

Resistance Civil to Militarization: A Glimpse Okinawa's Nonviolent, Courageous and Tenacious Perjuangan kanggo Kebijakan Keamanan Demokratik

Laporan iki, dening Betty Reardon, ditulis kanggo nyengkuyung pangurangan lan penarikan pangkalan lan dadi solidaritas karo wong Okinawa sing wani kanthi perlawanan tanpa kekerasan tumrap militerisasi sing nyuda keamanan lan nyuda kualitas urip saben dinane. Pengalaman Okinawa nyedhiyakake kasus sing migunani kanggo sinau sawetara kekhasan sing jelas saka tumindak masarakat sipil lokal minangka wilayah sing nggunakake kewarganegaraan global. Tumindak sing padha ditindakake ing lokasi liya sing ana militer AS jangka panjang. Sinau babagan gerakan anti-basa internasional bisa madhangi konsekuensi sing ngrusak sistem keamanan global militer saiki kanggo kesejahteraan komunitas tuan rumah, sing ngrusak keamanan manungsa saka populasi lokal. Luwih, lan luwih penting kanggo dimensi normatif lan etika pendhidhikan perdamaian, tumindak masarakat sipil kasebut minangka conto nyata saka penolakan komunitas dhasar kanggo nampa kekuwatan sing ditindakake para produsen kebijakan keamanan nalika njupuk keputusan sing ora nggatekake kekarepan lan kesejahteraan masarakat. warga sing paling kena pengaruh.

Nolak Pilih Antarane Martin lan Malcolm: Ferguson, Urip Ireng, lan Revolusi Non-Kekerasan Anyar

(Matt Meyer, Natalie Jeffers & David Ragland) 2015 dudu mung taun wedi, kekejeman lan ketidakadilan, yaiku taun resistensi terus-terusan sing ora mung ngurmati politik radikal Ireng nasional sing kuat, nanging uga mbantu ngasilake gerakan internasional sing maju lan tanpa kekerasan kanggo Black Liberation. Nalika mlebu ing 2016, Gerakan kanggo Urip Ireng kudu navigasi ing wilayah sing durung dipetakan lan papan sing mbebayani, nanging disertai karo ilmu babagan diri sing akeh, komunitas para aktivis lan penyelenggara sing duwe komitmen lan ngerti yen butuh prinsip pandhuan lan nggawe platform kabijakan nasional Radikal Ireng. Pendidik pembebasan Paulo Freire nyathet yen "panganiaya minangka alat master," lan pujangga feminis Audre Lorde ngelingake yen "Sampeyan ora bisa mbongkar Omah Master kanthi Piranti Master" Dadi, ayo padha mbayangake cara anyar kanggo nggawe masyarakat ing endi wong kulit Ireng bisa urip kanthi bebas lan ngimpi, lan ayo goleki, kaya panjaluk Barbara Deming, "keseimbangan" ing proses revolusioner.

Ngganti Masyarakat Militer liwat Pendidikan Perdamaian Sensitif Gender

Makalah iki dening Loreta Navarro-Castro, sing ditampilake ing konferensi babagan "Jenis Kelamin lan Militarisme" sing diselenggarakake karo Program Perdamaian Wanita (Walanda) lan Pusat Pendidikan Perdamaian Universitas Miriam, 7-8 Desember 2015, nggawe konsep pendhidhikan perdamaian minangka pendhidhikan sing ngowahi pola pikir, sikap lan nilai uga prilaku sing nyebabake lan / utawa nambah konflik kekerasan. Mula, pendidikan sing nyengkuyung non-kekerasan lan resolusi konflik non-kekerasan saka tingkat pribadi nganti nasional nganti global uga ningkatake kesejahteraan manungsa lan ekologis, sing kalebu struktur lan sesambungan ing macem-macem level. Tampilan pendhidhikan perdamaian iki diwiwiti saka pemahaman perdamaian amarga ora ana panganiaya lan ora ana keadilan. Amarga fokus sakabehe kanggo ngowahi pola pikir, nilai lan tingkah laku, pendhidhikan perdamaian dingerteni minangka pendhidhikan menyang budaya perdamaian.

Bocah-bocah ora duwe papan kanggo tentara Inggris

Pasukan bersenjata Inggris terus nganggo kebijakan nargetake kunjungan sing ora proporsional menyang sekolah ing wilayah sing kekurangan lan bocah-bocah saka kulawarga berpenghasilan rendah, Departemen Pendidikan ora nggatekake rekomendasi PBB supaya sawetara bentuk pendhidhikan perdamaian kudu dadi bagean saka kurikulum ing sekolah-sekolah negara Inggris. , lan ndhukung inisiatif sing nyengkuyung etos militer.

Gulung menyang Top