#militerisasi

Navigasi Perang ing Gaza

Briefing iki, sing disiapake dening mitra kita ing Inisiatif Pencegahan Perang, ditujokake kanggo wong-wong sing pengin nyengkuyung solusi damai lan non-militer kanggo perang ing Gaza. Briefing kasebut uga relevan banget kanggo para pendidik perdamaian amarga nggawe sawetara pitakon, dibingkai minangka "masalah," ing ngendi pembelajaran kritis bisa dibangun kanggo nliti wacana perang saiki.

Navigasi Perang ing Gaza Read More »

Virus "nasionalisme krisis"

Werner Wintersteiner negesake manawa krisis Corona ngandhakake manawa globalisasi saiki ndadekake saling ketergantungan tanpa solidaritas bebarengan. Virus iki nyebar kanthi global, lan mbebayani bakal mbutuhake upaya global, nanging negara-negara kasebut bereaksi karo visi trowongan nasional. Bentenipun, perspektif kewarganegaraan global bakal cocog karo krisis global.

Virus "nasionalisme krisis" Read More »

Militarisme lan Muda: Ngumpulake Pemuda ing Kongres Disarmament ing Berlin

"Akeh cara ing donya sing kita lakoni ora adil lan ora manusiawi, utamane tumrap para mudha. Model sosial kita didegake ing pertumbuhan ekonomi tanpa wates, panggunaan sumber daya alam sing akeh, dominasi modal, struktur dominasi, patriarki, persaingan, kekerasan, konfrontasi, konflik lan perang. Kapitalisme lan militerisme nguatake awake dhewe, ngrusak rezeki kabeh makhluk. ” Mangkene rancangan Declaration for Demilitarization and Youth diwiwiti, sing digawe ing rapat persiyapan kanggo Gathering Youth of the Disarmament Congress sing diwiwiti ing Berlin pungkasan September 2016.

Militarisme lan Muda: Ngumpulake Pemuda ing Kongres Disarmament ing Berlin Read More »

Nggabungake Perspektif Pendidikan menyang Kongres Dunia Biro Damai Internasional 2016

Kampanye Global kanggo Pendidikan Perdamaian kolaborasi karo International Institute on Peace Education (IIPE) lan kerja sama karo Biro Perdamaian Internasional (IPB) kanggo nggawe untaian pendhidhikan perdamaian khusus babagan belanja militer lan sosial ing Kongres Dunia IPB 2016. Tema kanggo Kongres iku "" Lucur senjata! Kanggo Iklim Perdamaian - Nggawe Agenda Tindakan. ” Tujuan saka Kongres World IPB 2016 yaiku nggawa masalah belanja militer, sing asring dianggep minangka pitakon teknis, menyang debat publik sing wiyar lan kanggo nguatake komunitas aktivisme global kita babagan disarmament lan demiliterisasi. Solusi kanggo tantangan global keluwen, lapangan kerja, lan perubahan iklim global bisa ditambah kanthi langkah-langkah pelucutan senjata - langkah-langkah sing kudu dirumusake kanthi jelas lan dilebokake ing kasunyatan politik.

Partisipasi IIPE & GCPE ditujokake kanggo nggabungake perspektif pendhidhikan, kalebu strategi pembelajaran formal lan non-formal, publik lan adhedhasar komunitas, menyang rekomendasi tumindak kebijakan & warga sing digawe ing Kongres. IIPE & GCPE uga nyengkuyung para pendhidhik kanggo melu ing Kongres kanggo sinau saka pengalaman lan perspektif mitra aktivis lan pembuat kebijakan.

Nggabungake Perspektif Pendidikan menyang Kongres Dunia Biro Damai Internasional 2016 Read More »

Ngomong karo Siswa Sekolah Menengah Sejatine Perang Nulungi Aku Ngatasi Trauma saka Dadi Prajurit

Rory Fanning, sawijining veteran militer, ngomong karo bocah-bocah sekolah menengah babagan kasunyatan perang. Yen bocah enom arep mlebu kanggo mateni lan mati amarga ana sebab utawa malah janji bakal urip sing luwih apik, mula sing paling ora kudu ngerti yaiku babagan sing ala, ala lan ala tumrap pakaryan kasebut. Fanning uga nyathet manawa ing jagad sing ora ana rancangan, pipa sekolah-menyang-militer JROTC minangka jalur perang perang permanen Washington ing Timur Tengah lan bagean-bagean ing Afrika. Konflik sing ora ana enteke mung bisa ditindakake amarga bocah-bocah kaya sing diajak ing sawetara kelas sing dikunjungi terus dadi sukarelawan. Politisi lan dewan sekolah, bola-bali ngaku sistem sekolahe rusak. Ora entuk dhuwit kanggo buku, gaji guru lan pensiun, mangan sehat. Nanging, ing 2015, pamrentah AS mbuwang $ 598 milyar kanggo militer, luwih saka setengah saka total anggaran budi bicara, lan meh 10 kali nggunakake kanggo pendhidhikan.

Ngomong karo Siswa Sekolah Menengah Sejatine Perang Nulungi Aku Ngatasi Trauma saka Dadi Prajurit Read More »

Radio Dhiskusi: Seth Kershner ing Kampanye kanggo Mergerisasi Sekolah-sekolah US

Seth Kershner minangka panulis lan peneliti sing karyane wis muncul ing toko kaya In These Times, Sojourners, lan Rethinking Schools. Dheweke dadi co-penulis (karo Scott Harding) saka "Recruitment Kontra lan Kampanye kanggo Demilitarize Sekolah Umum". Iki minangka buku pisanan kanggo nganalisis gerakan kontra-rekrutmen akar umbi sing wis ana luwih saka patang puluh taun. Dheweke bubar nggunakake Undhang-undhang Kebebasan Informasi kanggo ngerteni luwih akeh babagan militerisme ing sekolah-sekolah AS, entuk atusan kaca dokumen ing proses kasebut. Musim gugur pungkasan dheweke lan Scott Harding nuduhake sawetara temuan kasebut ing op-ed kanggo Minggu Pendidikan.

Radio Dhiskusi: Seth Kershner ing Kampanye kanggo Mergerisasi Sekolah-sekolah US Read More »

Ing kemah alas, pemberontak Kolombia njupuk pelajaran perdamaian

Ing kemah-kemah ing alas rahasia, para pemberontak Marxis Kolombia sinau babagan perang. Saiki para pemimpine nyoba ngajari supaya ora. Dheweke isih nggawa bedhil lan parang sing wis digunakake setengah abad ing perang nglawan pamrentah Kolombia. Nanging saiki pasukan Angkatan Bersenjata Revolusioner Kolombia (FARC) lagi lungguh kanggo kelas babagan kepiye urip sawise nyelehake senjata.
Ewonan mil ing rembugan sing dianakake dening Kuba, para komandhane lagi negosiasi perjanjian perdamaian sing dikarepake bakal ditandatangani karo Bogota ing wulan Maret. Sauntara kuwi, ing alas iki, prajurit FARC Tomas, 37 taun, tumindak minangka instruktur, nerangake marang kanca-kancane sing direkrut.

Ing kemah alas, pemberontak Kolombia njupuk pelajaran perdamaian Read More »

Cara Ngitung Rekrutmen lan Sekolah-Militarize

Perekrut militer AS mulang ing kelas sekolah umum, nggawe presentasi ing dina karir sekolah, koordinasi karo unit JROTC ing sekolah menengah lan sekolah menengah lan umume ngupayakake apa sing diarani "penetrasi pasar total" lan "kepemilikan sekolah." Nanging counter-recruiter ing saindenging Amerika Serikat nggawe presentasi dhewe ing sekolah, nyebarake informasi dhewe, stasiun perekrutan piket, lan makarya liwat pengadilan lan legislatif kanggo nyuda akses militer menyang siswa lan kanggo nyegah tes militer utawa nuduhake asil tes. militer tanpa idin mahasiswa. Perjuangan kanggo ati lan pikiran iki wis sukses gedhe lan bisa nyebar yen luwih akeh nuruti conto counter-recruiter.

Cara Ngitung Rekrutmen lan Sekolah-Militarize Read More »

Napa Kindergartner Kula Disedhiyakake kanggo Militer ing Sekolah?

Artikel iki dening Sarah Gray, diterbitake ing Truthout, negesake manawa upaya rekrutmen militer, manawa sosial utawa disponsori langsung dening militer AS, tekan bocah-bocah sing isih cilik sadurunge prasekolah, mula dheweke mikir babagan perang lan adol asri lan nyenengake, tanpa ana diskusi trauma lan pati sing ditindakake.

Napa Kindergartner Kula Disedhiyakake kanggo Militer ing Sekolah? Read More »

Gulung menyang Top