#militerisme

Mbusak logika perang: apa ana perspektif perdamaian kanggo perang Rusia-Ukraina?

Pendidik perdamaian Werner Wintersteiner nggawa perspektif riset perdamaian kanggo mangerteni dinamika perang Rusia-Ukraina lan njelajah kemungkinan perdamaian. Enem pengamatan dheweke bisa dadi seri pitakon kanggo ndhukung dialog kritis babagan kahanan lan potensial kanggo resolusi lan / utawa transformasi.

Mbusak logika perang: apa ana perspektif perdamaian kanggo perang Rusia-Ukraina? Read More »

Perdamaian Liwat Ngalahake Triplet Gabungan Jahat

Kanggo mesthekake "revolusi nilai" sing diarani Dr. King, kaadilan lan kesetaraan kudu dilestarekake ing sistem anti-rasis anyar. Iki mbutuhake ngleksanani imajinasi kita, nandur modal ing pendidikan perdamaian, lan mikir maneh sistem ekonomi lan keamanan global. Mung banjur kita bakal ngalahake triplets ala, "shift saka masyarakat bab-oriented kanggo masyarakat-oriented," lan nuwuhake positif, tentrem sustainable.

Perdamaian Liwat Ngalahake Triplet Gabungan Jahat Read More »

Peacebuilders Need Concept of "Militarist-Sexist Symbiosis" Kanggo Ngganti Sistem Keamanan Militari

Esai anggitane Yuuka Kageyama iki nyinau konseptualisasi Betty Reardon babagan sistem perang kaya dene sesambungan simbiosis antarane militerisme lan seksisme. Pinunjul lan relevansi simbiosis iki nalika ngadhepi masalah perdamaian saiki yaiku kanthi pendekatan sistemik kanggo nganalisa sesambungan sebab-sebab lan proses macem-macem bentuk kekerasan ing sistem perang kanthi sakabehe.

Peacebuilders Need Concept of "Militarist-Sexist Symbiosis" Kanggo Ngganti Sistem Keamanan Militari Read More »

122 acciones fáciles (y diffíciles) kanggo saben wong / 122 tumindak gampang (lan angel) kanggo perdamaian

Buku iki, dening Cécile Barbeito Thonon, nerangake perdamaian kanthi cara sing sederhana lan ngundang tumindak. Iki ngusulake tumindak konkrit, wiwit gampang nganti kompleks, kanggo mbantu ngrampungake tantangan konkrit sing ana gandhengane karo konflik bersenjata lan kekerasan.

122 acciones fáciles (y diffíciles) kanggo saben wong / 122 tumindak gampang (lan angel) kanggo perdamaian Read More »

COVID-19 Normal Anyar: Militerisasi lan Agenda Anyar Wanita ing India

Ing Koneksi Corona iki, Asha Hans nggambarake tanggapan militeris marang COVID-19 ing India, nggambarake hubungan antara sawetara ketidakadilan "normal" pandemi iki wis katon, nuduhake manawa wujud saka sistem keamanan sing militer banget. Dheweke uga ngajak para pendhidhik kanggo miwiti mbayangake lan nyusun pedagogis kanggo masa depan sing disenengi.

COVID-19 Normal Anyar: Militerisasi lan Agenda Anyar Wanita ing India Read More »

Gulung menyang Top