# keamanan manungsa

"Realitas Nuklir Anyar"

Robin Wright ngandhani "Realitas Nuklir Anyar" kanthi nyebutake kabutuhan "nyipta arsitektur keamanan anyar utawa luwih stabil-kanthi perjanjian, alat verifikasi, pengawasan, lan penegakan-kanggo ngganti model eroding sing diadegake sawise perang gedhe pungkasan ing Eropa rampung. , pitung puluh pitu taun kepungkur.”

Dina Bumi Khusus njaluk kontribusi kanggo volume sing nemtokake keamanan global saka perspektif feminis

Definisi ulang keamanan sing ditindakake ing volume iki bakal dadi pusat ing Bumi ing eksplorasi konseptual lan kontekstual ing ancaman eksistensial krisis iklim. Asumsi sing ndasari saka eksplorasi yaiku yen kita kudu ngganti pikiran kita, babagan kabeh aspek keamanan; pisanan lan paling penting, babagan planet kita lan kepiye hubungane spesies manungsa. Proposal dijadwalake tanggal 1 Juni.

Mungkasi perang, mbangun perdamaian

Ray Acheson mbantah manawa kanggo ngadhepi krisis ing Ukraina, perang lan profiteering perang kudu diakhiri, senjata nuklir kudu dibuwang, lan kita kudu ngadhepi jagad perang sing sengaja dibangun kanthi biaya perdamaian, keadilan, lan kaslametan.

Sepuluh poin ing Ukraina saka perspektif kabijakan perdamaian

Werner Wintersteiner ujar manawa sawise serangan Rusia, perdamaian minangka pilihan mung ing Ukraina. Mbangun analisis kasebut, GCPE ngajak para pamaca kanggo nimbang perspektif riset perdamaian, kanggo njelajah apa sing ilang saka wacana saiki, lan kanggo mikirake owah-owahan sistem kasebut bisa uga dibutuhake supaya bisa nggayuh pemukiman perdamaian sing adil.

Masyarakat Sipil Terus Nelpon Komunitas Donya kanggo Tumindak ing Afghanistan

Nalika nasib Afghanistan dadi kuwat saka Taliban, Masyarakat Sipil Internasional terus njaluk tindakan kanggo nyuda kasusahan manungsa lan tetep urip supaya tentrem. Kita ngajak kabeh anggota GCPE supaya golek tumindak utawa tumindak kanggo njaluk pamrentah dhewe lan perwakilan PBB supaya bisa ngupayakake hak asasi manungsa lan perdamaian ing Afghanistan.

Undhangan kanggo para pemuda kanggo melu Survei Perdamaian lan Keamanan Sekolah Siswa AS

Peneliti Cheryl Lynn Duckworth nggoleki siswa sekolah umum AS (umur 14-20) sing pengin nuduhake pandangane babagan kabijakan perdamaian lan keamanan sekolah kanggo survey nasional sing nyumbang kanggo panelitian sing nggunakake lensa keamanan manungsa kanggo ngerti lan ngatasi konflik lan kekerasan ing sekolah. Iki kalebu kabijakan kayata latihan penembake aktif, panggunaan petugas sumber daya sekolah (polisi) ing sekolah, guru senjata, program anti-bullying lan mediasi / konsultasi peer.  

Ngupaya Keamanan Manungsa Nalika Mungkasi Perang Selawase

Kampanye Global kanggo Pendidikan Perdamaian ndhesek komunitas pendhidhikan perdamaian kanggo takon babagan syarat-syarat penarikan pasukan saka Afghanistan sing bisa dadi etis lan konstruktif. Kita ndeleng priksaan kasebut minangka langkah pertama babagan desain strategi transisi sing komprehensif lan efektif saka sistem militer menyang militer.

Keamanan nyata - piwulang saka pandemi iki

Gabung karo Kampanye Penyucian Senjata Nuklir kanggo konferensi umum kanggo njelajah apa sing diwulangake pandemi babagan makna keamanan. Acara iki bakal dianakake online tanggal 18 Oktober.

Gaman utawa Kesejahteraan

Jaringan Global Wanita Peacebuilders ngluncurake kampanye kanggo nyuda pengeluaran senjata: "Menyang Keamanan Manungsa; Ngalih Fokus Keamanan Nasional saka Negara Menyang Rakyat. ” Proposal kasebut njaluk ngalihake pengeluaran militer menyang agenda Wanita, Perdamaian, lan Keamanan.

Gulung menyang Top