#jinis keadilan

Konferensi Musim Panas Internasional Georg Arnhold 2023: Keadilan Pendidikan lan Perdamaian Lestari

Institut Leibniz kanggo Media Pendidikan | Institut Georg Eckert seneng ngumumake telpon kanggo makalah kanggo Konferensi Musim Panas Internasional Georg Arnhold taun iki, sing bakal ditindakake ing Institut Media Pendidikan Leibniz ing Braunschweig, Jerman, wiwit tanggal 26 nganti 29 Juni 2023.

Konferensi Musim Panas Internasional Georg Arnhold 2023: Keadilan Pendidikan lan Perdamaian Lestari Read More »

COP27 Gagal Wanita & Bocah-bocah wadon - Wektu Dhuwur kanggo Netepake Multilateralisme (Bagian 1 saka 3)

Salah sawijining ciri patriarki sing paling insidious yaiku nggawe wanita ora katon ing ranah umum. Ditemtokake manawa sawetara, yen ana, bakal ana ing musyawarah politik, lan dianggep manawa perspektif kasebut ora relevan. Ora ana sing luwih jelas utawa mbebayani tinimbang ing fungsi sistem antar negara bagian sing dikarepake masyarakat donya kanggo ngatasi ancaman kanggo kaslametan global, sing paling lengkap lan cedhak yaiku bencana iklim sing bakal teka. Duta Besar Anwarul Chowdhury kanthi jelas nggambarake masalah ketimpangan jender babagan kekuwatan negara (lan kekuwatan perusahaan) ing telung artikel sing didokumentasikake kanthi apik babagan COP27 sing dikirim maneh ing kene (iki minangka kiriman 1 saka 3). Dheweke wis nindakake layanan gedhe kanggo pangerten kita babagan pentinge kesetaraan jender kanggo kaslametane planet.

COP27 Gagal Wanita & Bocah-bocah wadon - Wektu Dhuwur kanggo Netepake Multilateralisme (Bagian 1 saka 3) Read More »

COP27 Gagal Wanita & Bocah-bocah wadon - Wektu Dhuwur kanggo Netepake Multilateralisme (Bagian 2 saka 3)

Salah sawijining ciri patriarki sing paling insidious yaiku nggawe wanita ora katon ing ranah umum. Ditemtokake manawa sawetara, yen ana, bakal ana ing musyawarah politik, lan dianggep manawa perspektif kasebut ora relevan. Ora ana sing luwih jelas utawa mbebayani tinimbang ing fungsi sistem antar negara bagian sing dikarepake masyarakat donya kanggo ngatasi ancaman kanggo kaslametan global, sing paling lengkap lan cedhak yaiku bencana iklim sing bakal teka. Duta Besar Anwarul Chowdhury kanthi jelas nggambarake masalah ketimpangan jender babagan kekuwatan negara (lan kekuwatan perusahaan) ing telung artikel sing didokumentasikake kanthi apik babagan COP27 sing dikirim maneh ing kene (iki minangka kiriman 2 saka 3). Dheweke wis nindakake layanan gedhe kanggo pangerten kita babagan pentinge kesetaraan jender kanggo kaslametane planet.

COP27 Gagal Wanita & Bocah-bocah wadon - Wektu Dhuwur kanggo Netepake Multilateralisme (Bagian 2 saka 3) Read More »

Masyarakat Sipil sebagai Ranah Perjuangan Wanita Menuju Kesetaraan

Ing saindenging jagad, hak-hak wanita ditindhes amarga muncule ideologi otoriter. Wanita Afghan sajrone taun kepungkur wis ngadhepi bentuk sing abot banget saka patriarki patriarki babagan kesetaraan manungsa wanita. Kaya sing dituduhake ing rong item sing dikirim ing kene, dheweke nuduhake keberanian khusus lan inisiatif warga kanggo njaluk hak-hak kasebut minangka integral kanggo masa depan sing positif kanggo negarane.

Masyarakat Sipil sebagai Ranah Perjuangan Wanita Menuju Kesetaraan Read More »

Dina Bumi Khusus njaluk kontribusi kanggo volume sing nemtokake keamanan global saka perspektif feminis

Definisi ulang keamanan sing ditindakake ing volume iki bakal dadi pusat ing Bumi ing eksplorasi konseptual lan kontekstual ing ancaman eksistensial krisis iklim. Asumsi sing ndasari saka eksplorasi yaiku yen kita kudu ngganti pikiran kita, babagan kabeh aspek keamanan; pisanan lan paling penting, babagan planet kita lan kepiye hubungane spesies manungsa. Proposal dijadwalake tanggal 1 Juni.

Dina Bumi Khusus njaluk kontribusi kanggo volume sing nemtokake keamanan global saka perspektif feminis Read More »

Nelpon Kontribusi kanggo Keamanan Redefining Volume, "Perspektif Feminis babagan Keamanan Global: Ngadepi Krisis Eksistensi Konvergen"

Koleksi iki bakal njelajah perspektif keamanan feminis lan strategi potensial pangowahan kanggo ngowahi sistem keamanan global saka konflik/krisis endemik dadi keamanan manungsa sing stabil adhedhasar kesehatan ekologis lan lembaga lan tanggung jawab manungsa. Proposal dijadwalake tanggal 15 Mei.

Nelpon Kontribusi kanggo Keamanan Redefining Volume, "Perspektif Feminis babagan Keamanan Global: Ngadepi Krisis Eksistensi Konvergen" Read More »

WAR: HerStory - Refleksi kanggo Dina Wanita Internasional

8 Maret minangka Hari Wanita Internasional, acara sing penting kanggo nggambarake kemungkinan nyepetake kesetaraan jender saka lokal menyang global. Kampanye Global kanggo Pendhidhikan Perdamaian nyengkuyung penyelidikan lan tumindak kanggo mriksa pengaruh perang marang wanita lan bocah-bocah wadon, uga nggambarake struktur sing kudu diowahi kanggo nggayuh kesetaraan lan keamanan manungsa.

WAR: HerStory - Refleksi kanggo Dina Wanita Internasional Read More »

Wanita Afghanistan Nelpon Wanita Amerika kanggo Solidaritas

Surat terbuka saka wanita profesional liyane, administrator universitas Afghanistan kudu nantang kabeh wanita Amerika kanggo ngadhepi konsekuensi saka ditinggalake wong-wong sing paling siyap nuntun Afghanistan menyang anggota konstruktif ing komunitas donya: wanita sing duwe pendidikan lan mandhiri sing tanggung jawab kanggo entuk bathi kesetaraan sosial saiki diinjak-injak karo Taliban. Kanthi pitulung saka Kantor Gedung Putih sing ditanggepi masalah jender, surat asli sing ora diatasi sing ditujukan kanggo Wakil Presiden Kamala Harris wis dikirim menyang kantor Wakil Presiden. Muga-muga uga bakal diwaca lan dibahas ing kursus studi perdamaian lan pendhidhikan perdamaian kanggo menehi swara kanggo wanita sing ora bisa ditemokake ing Afghanistan kanthi kahanan sing padha karo panulis, sawetara sing dikarepake bisa nemokake papan ing kampus lan universitas.

Wanita Afghanistan Nelpon Wanita Amerika kanggo Solidaritas Read More »

Gulung menyang Top