# panganiaya adhedhasar jender

Universitas sing melu pria kanggo mungkasi kekerasan tumrap wanita

Program pencegahan kekerasan pria (MVP) ngupayakake ngowahi kasepen pria lan ora aktif dadi sekutu lan pangowahan. Nanging, mesthine kudu jelas: MVP minangka pendekatan komplementer liyane kanggo tumindak kekerasan tumrap wanita (VAW). Intine ora kanggo pusat perhatian pria, nanging kanggo ndhukung aktivisme, riset, lan kepemimpinan wanita supaya bisa mungkasi VAW ing endi wae.

Apa sing bisa nyegah panganiaya bocah ing Afghanistan? Temokake intervensi pendidikan perdamaian adhedhasar sekolah ing Afghanistan

Makalah iki nyritakake asil evaluasi pendhidhikan perdamaian adhedhasar sekolah lan intervensi adhedhasar komunitas kanggo ngganti norma lan praktik sosial sing mbebayani sing ana gandhengane karo gender lan panggunaan kekerasan ing resolusi konflik, sing ditindakake ing Afghanistan kanthi tujuan nyuda kekerasan nglawan lan antarane bocah.

Bebungah Nobel Perdamaian 2018: wayahe sing bisa diwaca

Hadiah Nobel iki nyedhiyakake wektu sing bisa diwulangake. Kurang banget sing ngerti kepiye kekerasan integral tumrap wanita (VAW) kanggo perang lan konflik bersenjata. VAW bakal tetep ana sajrone ana perang. Ngilangi VAW dudu nggawe perang piye wae "luwih aman" utawa luwih "kamanungsan". Nyuda lan ngilangi VAW gumantung karo ngilangi perang. 

Pandhuan Global Ngatasi Kekerasan adhedhasar Gender sing Berbasis Sekolah

Pandhuan iki tujuane nyedhiyakake sumber sing lengkap lan mandheg babagan kekerasan adhedhasar jender adhedhasar sekolah (SRGBV), kalebu pandhuan operasional adhedhasar pengetahuan sing jelas, macem-macem studi kasus sing dijupuk saka conto praktik sing janjeni lan alat sing disaranake kanggo sektor pendidikan lan mitra kerja kanggo nyingkirake kekerasan adhedhasar jender.

Wawancara Inisiatif Wanita Nobel karo Cora Weiss

Inisiatif Wanita Nobel ngewawancarai Cora Weiss minangka bagean saka kampanye 16 Dina Aktivisme Menentang Kekerasan Jenis Kelamin. Salah sawijining inisiator Kampanye Global kanggo Pendidikan Perdamaian, Cora percaya yen upaya perdamaian iku holistik lan kudu ditindakake liwat pendhidhikan perdamaian.

Gulung menyang Top