pangembangan #curricula

Sukses pasinaon perdamaian sawise konflik gumantung karo guru wulangan

Ing taun-taun pungkasan, wis dadi praktik umum ing negara-negara pasca konflik kanggo ngenalake pendhidhikan perdamaian utawa kursus hak asasi manungsa ing kurikulum sekolah. Sayange para guru ing kahanan pasca konflik bisa uga nduwe bekas psikologis lan prasangka. Kajaba dheweke diwenehi dhukungan sing dibutuhake kanggo ngatasi masalah kasebut, mula ora bakal efektif ngetrapake kursus pendhidhikan perdamaian.

Sukses pasinaon perdamaian sawise konflik gumantung karo guru wulangan Read More »

Rwanda: Napa Studi Ideologi Genosida Dadi Kunci kanggo Nggawe Perdamaian

Laporan Monitoring Global for All Global Monitoring 2010 nerangake manawa sejarah sing diwulangake ing tingkat dhasar lan sekunder nyebarake versi jaman biyen adhedhasar stereotipe kolonial lan interpretasi sejarah Rwandan, sing ndhukung ideologi politik sajrone periode kasebut lan nggawe konflik sing subur. lan pembantaian. Apa sing diwulangake kanggo siswa duwe pengaruh ing salawas-lawase lan nemtokake, umume, pemahaman babagan urip lan keputusan mbesuk. Iki sejatine sing menehi informasi babagan panelitian ideologi genosida terintegrasi saengga generasi anyar 'pikiran bersih' diciptakake kanggo nggoleki Rwanda sing ora ana ideologi genosida.

Rwanda: Napa Studi Ideologi Genosida Dadi Kunci kanggo Nggawe Perdamaian Read More »

Gulung menyang Top