# Kolombia

Kamentrian Pendidikan Kolombia ngunjungi El Salado: Apa perdamaian bisa diwulangake?

Workshop pendhidhikan perdamaian anyar Kamentrian Pendidikan ing El Salado nggambarake kemajuan sing ditindakake kanggo perdamaian ing Kolombia. Nanging, ing sangisore permukaan, pendhidhikan perdamaian lan perdamaian kurang sumber daya lan ora bisa nggayuh tujuane.

Kamentrian Pendidikan Kolombia ngunjungi El Salado: Apa perdamaian bisa diwulangake? Read More »

Mesa Técnica: El Recorrido de un Trabajo en Equipo por la Paz en la Ciudad de Ibague, Kolombia

La mesa técnica de construcción de paz y convivencia escolar es un esfuerzo de un trabajo en equipo liderado por docentes orientadores de la ciudad de Ibagué, Kolombia, mediante propuestas de proyectos en beneficio de las instituciones educativas la ciudad enfocado al fortal social. La mesa ha realizado en estos años de funcionamiento cartografía social, state del arte, aplicativo web for que los docentes implementen guías didácticas en sus asignaturas, un documento de lineamientos de politica pública y la recolección de historias de vida sobre ocurren de paz que en las instituciones educativas de la ciudad.

(Tabel Teknis: Perjalanan Kerja Tim kanggo Perdamaian ing Kutha Ibague, Kolombia) Tabel teknis kanggo mbangun perdamaian lan koeksistensi sekolah minangka upaya tim sing dipimpin dening guru bimbingan saka kutha Ibagué, Kolombia, liwat proposal proyek kanggo entuk manfaat saka institusi pendidikan fokus ing ngiyataken ibukutha sosial kutha. Ing taun-taun operasi kasebut, tabel kasebut wis nindakake kartografi sosial, negara canggih, aplikasi web kanggo para guru kanggo ngetrapake pandhuan piwulang ing mata pelajaran, dokumen pedoman kebijakan umum lan koleksi crita urip babagan gerakan perdamaian sing dumadi ing institusi pendidikan kutha.

Mesa Técnica: El Recorrido de un Trabajo en Equipo por la Paz en la Ciudad de Ibague, Kolombia Read More »

Proposal Kelayakan kanggo Nggawe Kamentrian Perdamaian kanggo Kolombia

Global Alliance for Ministries and Infrastructures for Peace Latin America and Caribbean Chapter (GAMIP LAC), nggawe sejarah internasional ing pambangunan Ministries of Peace kanthi menehi proposal kanggo nggawe institusi iki menyang Senat Kolombia. Proposal kasebut, sing ngutamakake kabutuhan pendidikan perdamaian, saiki kasedhiya kanggo diwaca.

Proposal Kelayakan kanggo Nggawe Kamentrian Perdamaian kanggo Kolombia Read More »

The School Embraces the Truth (Kolombia)

Ing tanggal 9 Juni, luwih saka 1,300 institusi pendidikan ing saindhenging Kolombia mengeti ulang tahun pertama kiriman Laporan Akhir Komisi Kebenaran. Ing perusahaan organisasi masyarakat sipil lan sekretariat pendidikan, sekolah-sekolah diatur kanggo manggon dina khusus karo komunitas pendhidhikan, mbukak dalan dialog lan bayangan babagan nilai bebener ing koeksistensi lan sajarah konflik bersenjata Kolombia.

The School Embraces the Truth (Kolombia) Read More »

"Kampus universitas Kolombia kudu dadi papan kanggo kawruh lan pambangunan perdamaian": Menteri Aurora Vergara Figueroa

"Ing Pamrentahan Nasional kita setya mbangun budaya tentrem, liwat latihan sing kudu ngundang kabeh masyarakat kanggo ngatasi siklus kekerasan sing nyebabake ciloko lan nyeri nganti pirang-pirang dekade. Kita bakal terus ngiringi Institusi Pendidikan Superior ing desain lan implementasine strategi, protokol lan rute perawatan lan pencegahan marang jinis kekerasan ing kampus ... "- Aurora Vergara Figueroa, Menteri Pendidikan

"Kampus universitas Kolombia kudu dadi papan kanggo kawruh lan pambangunan perdamaian": Menteri Aurora Vergara Figueroa Read More »

Buku anyar dening Angie Lederach - "Rasa Suket Tuwuh: Ekologi Perdamaian Slow ing Kolombia"

Nggambar babagan riset etnografi lan partisipatif saklawasé sepuluh taun, Angela Jill Lederach ngembangake teori "perdamaian sing alon." Lederach nuduhake carane campesino nelpon kanggo "slowness" recenters laku umbi tentrem, lemah ing perjuangan multigenerational kanggo mardika wilayah.

Buku anyar dening Angie Lederach - "Rasa Suket Tuwuh: Ekologi Perdamaian Slow ing Kolombia" Read More »

Dialog Pendidikan kanggo Perdamaian sing dianakake dening Kementerian Pendidikan Nasional ing Cartagena, Kolombia

"Jalan anyar sing bisa ditindakake" minangka motto Rapat Pendidikan kanggo Perdamaian, sawijining ruang sing tujuane kanggo miwiti dialog kanggo ngumpulake kawruh, pengalaman, tantangan lan usulan-usulan sing ngidini kemajuan ing implementasine pendidikan kanggo perdamaian, coexistence, lan rekonsiliasi ing Kolombia.

Dialog Pendidikan kanggo Perdamaian sing dianakake dening Kementerian Pendidikan Nasional ing Cartagena, Kolombia Read More »

Gulung menyang Top