# memori memori

Kamentrian Pendidikan Kolombia ngunjungi El Salado: Apa perdamaian bisa diwulangake?

Workshop pendhidhikan perdamaian anyar Kamentrian Pendidikan ing El Salado nggambarake kemajuan sing ditindakake kanggo perdamaian ing Kolombia. Nanging, ing sangisore permukaan, pendhidhikan perdamaian lan perdamaian kurang sumber daya lan ora bisa nggayuh tujuane.

Kamentrian Pendidikan Kolombia ngunjungi El Salado: Apa perdamaian bisa diwulangake? Read More »

Pendhidhikan sejarah lan rekonsiliasi ing (post) masarakat konflik

Esai iki dening Jamie Wise nganggep peran pendhidhikan sejarah sajrone mbentuk memori kolektif lan hubungan antar kelompok ing (konflik) konteks konflik. Pendhidhikan sejarah gegayutan karo pendhidhikan perdamaian kanthi fokus kepiye narasi babagan kekerasan kepungkur ditindakake lan dibangun ing (post) setting pendhidhikan konflik.

Pendhidhikan sejarah lan rekonsiliasi ing (post) masarakat konflik Read More »

Obyek, Memori, lan Peacebuilding

Ora ana sejatine kasunyatan babagan jaman biyen. Nanging, minangka sarjana Yayasan Rei Dody Wibowo udur, kita kala-kala kena pengaruh lan njaluk pretyaya marang siji versi sejarah sing pasti. Nggunakake lensa pendhidhikan perdamaian, dheweke njaluk kita nimbang motif lan strategi musium sing dikelola pemerintah, lan menehi saran cara maju liwat praktik museum sing nyumbang kanggo pembangunan perdamaian.

Obyek, Memori, lan Peacebuilding Read More »

Gulung menyang Top