#Betty Reardon

Wanita Nggawe Keamanan Manungsa ing Tengah-tengah Perang: Acara Paralel CSW kanggo ngurmati Dr. Betty Reardon

Nalika perang saya mundhak ing saindenging jagad, kemiskinan saya mundhak lan iklim saya mundhak. Ing lingkungan iki, militerisasi lan rakus perusahaan ngrusak jagad iki. Diskusi virtual iki bakal nggawa aktivis wanita lan sarjana saka sawetara negara kanggo nywarakake karya sing asring ora dibayar kanggo nggayuh keamanan manungsa ing kahanan patriarki. Kanggo sesi virtual 18 Maret iki, kita nyorot karya wanita akar umbi sing wis ngrumusake agenda Wanita, Perdamaian lan Keamanan global kanggo nyorot karya perdamaian sing terus-terusan kanggo ndhukung sing ana ing lapangan.

Wanita Nggawe Keamanan Manungsa ing Tengah-tengah Perang: Acara Paralel CSW kanggo ngurmati Dr. Betty Reardon Read More »

IPRA-PEC ing 50: Nggawe Paling Kadewasan

Matt Meyer, Sekretaris Jenderal Asosiasi Riset Perdamaian Internasional (IPRA), lan Candice Carter, panyelenggara Komisi Pendidikan Perdamaian (PEC) IPRA, nanggapi refleksi Magnus Haavlesrud lan Betty Reardon ing ulang tahun kaping 50 PEC. Matt menehi pitakon tambahan kanggo refleksi ing mangsa ngarep lan Candice nuduhake wawasan babagan peran penting lan dinamis sing dimainake PEC ing IPRA lan bidang pendidikan perdamaian.

IPRA-PEC ing 50: Nggawe Paling Kadewasan Read More »

Dialog Perdamaian minangka Anane Keadilan: Penalaran Etis minangka Tujuan Pembelajaran Penting Pendidikan Perdamaian (Bagian 3 saka 3)

Iki minangka nomer telu ing dialog seri telung bagean antarane Betty Reardon lan Dale Snauwaert babagan "Dialog Perdamaian minangka Kehakiman." Penulis ngajak para pendidik perdamaian ing endi wae kanggo mriksa lan netepake dialog lan tantangan sing digarisake, lan melu dialog lan koloki sing padha karo kolega sing duwe tujuan umum kanggo nggawe pendidikan minangka instrumen perdamaian sing efektif.

Dialog Perdamaian minangka Anane Keadilan: Penalaran Etis minangka Tujuan Pembelajaran Penting Pendidikan Perdamaian (Bagian 3 saka 3) Read More »

Dialog Perdamaian minangka Anane Keadilan: Penalaran Etis minangka Tujuan Pembelajaran Penting Pendidikan Perdamaian (Bagian 2 saka 3)

Iki minangka kaloro ing dialog seri telung bagean antarane Betty Reardon lan Dale Snauwaert babagan "Dialog Perdamaian minangka Kehakiman." Penulis ngajak para pendidik perdamaian ing endi wae kanggo mriksa lan netepake dialog lan tantangan sing digarisake, lan melu dialog lan koloki sing padha karo kolega sing duwe tujuan umum kanggo nggawe pendidikan minangka instrumen perdamaian sing efektif.

Dialog Perdamaian minangka Anane Keadilan: Penalaran Etis minangka Tujuan Pembelajaran Penting Pendidikan Perdamaian (Bagian 2 saka 3) Read More »

Dialog Perdamaian minangka Anane Keadilan: Penalaran Etis minangka Tujuan Pembelajaran Penting Pendidikan Perdamaian (Bagian 1 saka 3)

Iki minangka sing pertama ing dialog seri telung bagean antarane Betty Reardon lan Dale Snauwaert babagan "Dialog Perdamaian minangka Kehakiman." Penulis ngajak para pendidik perdamaian ing endi wae kanggo mriksa lan netepake dialog lan tantangan sing digarisake, lan melu dialog lan koloki sing padha karo kolega sing duwe tujuan umum kanggo nggawe pendidikan minangka instrumen perdamaian sing efektif.

Dialog Perdamaian minangka Anane Keadilan: Penalaran Etis minangka Tujuan Pembelajaran Penting Pendidikan Perdamaian (Bagian 1 saka 3) Read More »

IPRA-PEC - Proyeksi Tahap Sabanjure: Refleksi babagan Oyod, Proses lan Tujuane

Ing pengamatan ulang tahun 50th saka Komisi Pendidikan Perdamaian (PEC) saka Asosiasi Riset Perdamaian Internasional, loro anggota pendiri kasebut nggambarake asal-usule nalika ndeleng masa depan. Magnus Haavlesrud lan Betty Reardon (uga dadi anggota Kampanye Global kanggo Pendhidhikan Perdamaian) ngajak anggota saiki kanggo nggambarake saiki lan ancaman eksistensial kanggo kaslametan manungsa lan planet sing saiki nantang pendhidhikan perdamaian kanggo nggambarake masa depan sing direvisi kanthi signifikan kanggo PEC lan perane. ing njupuk tantangan…

IPRA-PEC - Proyeksi Tahap Sabanjure: Refleksi babagan Oyod, Proses lan Tujuane Read More »

Saka Foxes and Chicken Coops * - Refleksi babagan "Kegagalan Agenda Wanita, Perdamaian lan Keamanan"

Negara-negara anggota PBB gagal netepi kewajiban UNSCR 1325, kanthi rak-rak virtual saka rencana tumindak sing akeh diwartani. Nanging, jelas manawa kegagalan kasebut ora ana ing Agenda Wanita, Perdamaian lan Keamanan, utawa ing resolusi Dewan Keamanan sing nyebabake, nanging ing antarane negara-negara anggota sing wis stonewalled tinimbang ngetrapake Rencana Aksi Nasional. “Wonten endi?” pamicara ing Dewan Keamanan bubar takon. Minangka Betty Reardon mirsani, wanita ing lemah, makarya ing tumindak langsung kanggo nepaki agenda.

Saka Foxes and Chicken Coops * - Refleksi babagan "Kegagalan Agenda Wanita, Perdamaian lan Keamanan" Read More »

Pengetan lan Komitmen: Dokumentasi 12 Juni 1982 minangka Festival kanggo Urip

"In Our Hands," film dening Robert Richter, nyathet kabungahan lan kesadaran sing dadi ciri 12 Juni 1982 Maret kanggo penghapusan nuklir; kabungahan sing ditimbulake dening energi positif sing gedhe-gedhe sing dipamerake para pemain, lan kesadaran babagan kasunyatan sing nyata kaya sing diucapake dening akeh sing diwawancarai dening pembuat film. Film iki ditampilake ing kene kanggo ndhukung peacelearning lan refleksi kanggo ndhukung aksi kanggo masa depan gerakan penghapusan nuklir.

Pengetan lan Komitmen: Dokumentasi 12 Juni 1982 minangka Festival kanggo Urip Read More »

Gulung menyang Top