#Afghanistan

Afghanistan: Siji Taun Aturan Taliban

Nalika pengetan setaun saka pamrentahan Taliban ing Afghanistan nyedhaki, sampeyan diundang kanggo gabung karo Unfreeze Afghanistan kanggo diskusi virtual tanggal 11 Agustus ing 12pm ET ing dalan maju kanggo wong Afghan.

Masyarakat Sipil sebagai Ranah Perjuangan Wanita Menuju Kesetaraan

Ing saindenging jagad, hak-hak wanita ditindhes amarga muncule ideologi otoriter. Wanita Afghan sajrone taun kepungkur wis ngadhepi bentuk sing abot banget saka patriarki patriarki babagan kesetaraan manungsa wanita. Kaya sing dituduhake ing rong item sing dikirim ing kene, dheweke nuduhake keberanian khusus lan inisiatif warga kanggo njaluk hak-hak kasebut minangka integral kanggo masa depan sing positif kanggo negarane.

Ditinggal, Lan Isih Ngenteni

Nalika AS mundur saka Afghanistan, ewonan mitra Afghan ditinggal amarga dendam Taliban - akeh profesor lan peneliti universitas. Kita nyengkuyung tumindak masyarakat sipil sing terus-terusan njaluk dhukungan administrasi lan kongres kanggo proses sing adil lan cepet saka aplikasi sarjana sing beresiko kanggo visa J1.

Surat Terbuka Kapindho kanggo Sekretaris Negara njaluk proses adil kanggo visa kanggo sarjana lan siswa Afghanistan sing beresiko

Iki minangka surat terbuka kaping pindho saka akademisi Amerika menyang Sekretaris Negara sing njaluk langkah-langkah langsung kanggo ngatasi alangan saiki ing proses visa sing ndadekake akeh sarjana Afghan sing beresiko saka universitas AS sing wis diundang. Matur nuwun kanggo sapa wae lan kabeh sing njupuk langkah-langkah kanggo njaluk tumindak kanggo ngatasi masalah kasebut.

Surat mbukak kanggo Anthony Blinken njaluk proses visa sing adil lan efisien kanggo akademisi Afghan sing beresiko

Panjaluk iki saka akademisi Amerika menyang Sekretaris Negara njaluk tumindak kanggo mbusak alangan sing ngalangi proses visa sing efisien lan adil kanggo akademisi Afghan sing beresiko. Kita ngajak kabeh supaya nyebarake surat kasebut liwat jaringan masing-masing lan nyengkuyung wong Amerika supaya ngirim menyang Senator lan Perwakilan.

Administrasi Nglindhungi Afghan saka Bali menyang Bebaya

Advokat kanggo Ulama lan Profesional Wanita Afghan, ing antarane akeh klompok sing ngupayakake supaya warga Afghan sing beresiko aman, nampani langkah maju iki kanthi persetujuan Departemen Negara lan Keamanan Tanah Air babagan Undhang-undhang Penyesuaian Afghan sing dilaporake ing kene dening Human Rights First.

Laporan saka Afghan Civil Society

Afghans for Tomorrow bubar ngetokake pratelan babagan kahanan donor saiki ing Afghanistan lan pengaruhe marang organisasi masyarakat sipil, pendidikan lan wanita. Antarane saran kanggo ngatasi krisis iki yaiku nyedhiyakake lan prioritas pendidikan lan kesempatan kerja kanggo bocah-bocah wadon lan wanita.

Proses Visa Ora Adil Diadhepi dening Warga Afganistan Berisiko Pungkasan

Nilai-nilai tanggung jawab sipil minangka tujuan sinau pendhidhikan perdamaian dimaksudake kanggo mimpin warga supaya nuntut lan ngusulake tumindak sing ngetrapake institusi pemerintah lan sumber daya kanggo njamin keadilan sing kalebu keadilan minangka pondasi perdamaian. Ketidakadilan saiki, sing ndadekake masyarakat sipil tumindak kanggo nggayuh owah-owahan kebijakan, yaiku penundaan lan penolakan visa AS kanggo warga Afghan sing beresiko. ACLU lan sekelompok Senator nanggapi masyarakat sipil kanthi tumindak konstruktif sing ditampilake ing rong teks ing kirim iki. 

Gulung menyang Top