Siswa Ngomong babagan Ukraina lan Afghanistan

(Foto liwat pixabay)
"Tim A," diarani amarga dheweke dadi Advokat kanggo Afghanistan, lan luwih penting, sing paling apik ing apa sing ditindakake, yaiku telung sukarelawan mahasiswa lulusan Teachers College Columbia sing dadi magang sing ndhukung karya Betty Reardon karo Advocates for Afghan. Wanita Cendekiawan lan Profesional. Ing pirang-pirang kasus, hubungan iki saiki katon ing pambalikan peran dhukungan. Telu wanita iki, Stella Hwang, Ye Huang, lan Jessica Terbrueggen, wis njupuk macem-macem inisiatif ing ngendi Betty, lan liwat dheweke, Kampanye Global kanggo Pendidikan Perdamaian (GCPE), minangka panyengkuyung. Telung inisiatif sing dikirim ing kene.

Paling saiki, ing syarat-syarat apa uppermost ing wektu iki ing pikirane jaringan GCPE, iku sing statement ing Kadurjanan marang Ukraina, lan podho saka akibat kanggo sing nandhang dening Afghanistan sawise dekade perang. Iku presages sawetara saka apa sing bakal enggal digawa menyang Kampanye Global ing postingan liyane ing Ukraina. Pernyataan iki ditanggepi nalika tim kasebut banget melu upaya kanggo lobi Kongres atas jenenge Undhang-undhang Penyesuaian Afghan, lan njaluk dana ing tagihan belanja 2022 sing bakal teka supaya para sarjana sing beresiko bisa nampa undangan menyang universitas AS, kanthi dhukungan dana. kanggo karya ing universitas kasebut. (Kampanye Airlift Akademik Afghan yaiku mbayar lelungan menyang universitas sing isih butuh dana ekstra anggaran kanggo dadi tuan rumah.)

Ing kene dikirim, uga, pesen email sing dikirim tim menyang anggota Kongres ing Komite Keamanan Tanah Air sing ngawasi Undhang-undhang Penyesuaian Afghan lan kanggo Komite Alokasi sing ngurusi tagihan belanja. Email kasebut nyatakake inti saka pesen sing dikirim liwat telpon menyang kantor Kongres dening tim lan sukarelawan liyane sing setya kerja kanggo gawe uwong yakin agensi pemerintah AS sing relevan kanggo nepaki janji marang wong Afghan sing kerja ing jejere wong Amerika sajrone rong puluh taun ana ing AS. Tim kasebut terus-terusan nggawe kontak telpon karo sawetara kantor, lan nampa luwih saka balesan surat menyang email. Saben dina padha manggon nganti jeneng "A tim." (BAR, 3/1/2022)

Pranyatan ing Ukraina/Afghanistan

“We Are One Humanity”

Kita, Tim Advokasi Afghan TCCU, kanthi solidaritas karo rakyat Ukraina, negesake manawa krisis kamanungsan sing nyerang wong siji nyerang kabeh wong. Nalika kita ngupayakake kanggo ngadhepi bencana sing wis ditekani perang pirang-pirang dekade ing wong Afghanistan, kita nangisi bencana manungsa sing saiki nandhang ing Ukraina lan nyalahake agresi sing ditindakake.

Ing jeneng kamanungsan umum sing kita bareng karo kabeh wong, kita nyuwun marang para pemimpin nasional supaya nggunakake kabeh cara sing mbukak kanggo mungkasi permusuhan lan negosiasi perdamaian sing adil lan sregep. Kita nggusah Perserikatan Bangsa-Bangsa kanggo ngadhepi mudhun alangan saiki kanggo mungkasi panganiaya ing Ukraina, njupuk langkah kanggo njamin sing kabeh pranata charter cocog kanggo pamukiman tentrem dijaluk. Kita nyuwun marang kabeh masyarakat sipil global, kanggo netepi tanggung jawab kita minangka warga donya kanggo ndhukung iki lan langkah-langkah liyane menyang perdamaian, gabung ing upaya kanggo ngredhakaké krisis kamanungsan ing Ukraina lan Afghanistan lan kabeh krisis sing saiki dialami dening mayuta-yuta kulawarga manungsa. .

RE: Undhang-undhang pangaturan AFGHAN

Dear Perwakilan (Jeneng)

Kita sing ditandatangani ing ngisor iki minangka klompok mahasiswa pascasarjana internasional, prihatin babagan kahanan saiki wong Afghan lan pengungsi Afghanistan saiki ing AS. Kita tekan sampeyan kanthi kapasitas minangka anggota Komite DPR AS babagan Keamanan Tanah Air.

We are dipuntampi ing Teachers College Columbia University, nggayuh gelar majeng, nyiapake kita kanggo Profesi saka keterlibatan langsung aktif ing nepaki tanggung jawab saka kewarganegaraan global sing kita terus ing umum, dadi kita saka New York City, bagean liyane ing Amerika Serikat utawa negara liyane. . Wong-wong sing dudu warga AS ngerti banget yen urip kita kena pengaruh banget karo kabijakan AS. Kita milih United Stares kanggo karya lulusan, amarga kualitas pendhidhikan sing bakal kita tampa ing lingkungan politik sing nyengkuyung penyelidikan terbuka lan sinau sing dibutuhake kanggo mbangun jagad sing ngurmati hak asasi manungsa sing kita alami ing kene bakal dadi umum. saka kabeh bangsa ing donya.

Ing konteks iki, kita ngajak sampeyan menehi pertimbangan lengkap babagan sponsor, presentasi lan wacana Undhang-undhang Penyesuaian Afghan sing kita deleng minangka instrumen kanggo ngrampungake hak asasi manungsa Pengungsi Afghanistan saiki ing kemah AS. Umume duwe visa HP, mung sah kanggo rong taun, banget mbatesi masa depan sing dipikolehi ing layanan lan dhukungan sing diwenehake sajrone 20 taun operasi AS ing Afghanistan. Kita njaluk upaya kanggo nggawe undang-undang AAA, supaya bisa nggayuh pendhudhuk permanen lan bisa uga kewarganegaraan AS sing dikarepake akeh.

Mangga makarya kanggo fasilitasi Komite Keamanan Tanah kelairan proses sing bakal mimpin kanggo wacana saka Afghan Adjustment Act, lan pangujan kewajiban kanggo pengungsi sing nduduhake nilai padha karo sing motivasi panjalukan kita.

Kanthi apresiasi layanan sampeyan kanggo negara iki lan kanggo masyarakat donya liwat wacana iki tumindak lan pangujan janji digawe.

Sincerely,

Multiple signers mahasiswa

Re: Pendanaan kanggo USAID kanggo nggawa sarjana lan mahasiswa Afghan sing beresiko menyang Universitas Amerika

Dear Perwakilan utawa Senator (Jeneng)

Kita, sing ditandatangani ing ngisor iki, minangka klompok mahasiswa pascasarjana internasional, prihatin babagan kahanan saiki wong Afghan. Dadi, kita duwe keprihatinan khusus karo kanca-kanca Afghan, akeh sing duwe risiko ekstrem wiwit AS / NATO mundur saka negarane. Amerika lan siswa internasional, kita percaya yen Amerika Serikat duwe tanggung jawab kanggo nggampangake nggawa dheweke metu saka kahanan sing ngancam nyawane saiki. Sajarah dawa bantuan pendhidhikan negara iki kanggo Afghanistan, wis pirang-pirang dekade kepungkur ngluwihi krisis saiki, akeh sing disedhiyakake dening universitas kita dhewe, ndadékaké kita bisa nyedhaki sampeyan kanthi kapasitas minangka anggota Komite Appropriations saka DPR AS. / Senat. Kita ngajak sampeyan nimbang tanggung jawab lan preseden saiki sing wis disetel ing dekade kepungkur, nalika sampeyan nggawe tagihan belanja 2022.

Khusus, kita ngajak sampeyan nyedhiyakake alokasi dana menyang Badan Pembangunan Internasional AS supaya lembaga kasebut ndhukung para sarjana lan siswa kasebut kanggo nampa undangan menyang universitas AS. Salajengipun, kita njaluk supaya penundaan pendanaan kanggo program Fulbright sing wis suwe lan sukses banget kanggo Afghanistan dibatalake.

Para penandatangan layang iki didaftarkan ing Teachers College Columbia University, nggayuh gelar sing luwih maju, nyiapake kita kanggo profesi sing aktif, keterlibatan langsung ing nepaki tanggung jawab kewarganegaraan global sing kita padha nyekel, dadi kita saka New York City, bagean liya saka Amerika Serikat utawa negara liyane. Wong-wong sing dudu warga AS ngerti banget yen urip kita kena pengaruh banget karo kabijakan AS. Kita milih Amerika Serikat kanggo karya lulusan, amarga kualitas pendidikan sing bakal kita tampa ing lingkungan politik sing nyengkuyung penyelidikan terbuka lan sinau sing dibutuhake kanggo mbangun jagad sing ngurmati hak asasi manungsa sing kita alami ing kene bakal dadi umum. saka kabeh bangsa ing donya.

Muga-muga para sarjana lan siswa Afghan sing beresiko duwe kesempatan sing padha. Mulane, kita njaluk supaya tagihan mbuwang 2022 sing ndadekake dheweke bisa nampa undhangan sing ditampa kanggo nindakake riset, mulang lan ngrampungake gelar ing universitas AS.

Kanthi apresiasi layanan sampeyan kanggo negara iki, kanggo Afghanistan lan masyarakat donya supaya bisa nambah para sarjana sing beresiko iki menyang klompok aktor produktif ing upaya pendidikan sing penting kanggo mbangun maneh masyarakat Afghan sing adil lan lestari, minangka kontribusi kanggo masa depan sing luwih apik kanggo jagad sing dienggo bareng.

Sincerely,

Multiple signers mahasiswa

cedhak

Gabung karo Kampanye & bantu kita #SpreadPeaceEd!

Dadi pisanan komentar

Nggabungake diskusi ...