Pernyataan Ukraina saka Kelompok Kerja Pendidikan Perdamaian saka Kemitraan Global kanggo Nyegah Konflik Bersenjata

Foto dening Victor Katikov liwat pexels.

Telpon kanggo Tumindak - Mungkasi perang ing Ukraina!

Sawise perang iki rampung, kudu mungkasi kanggo kabeh, pendidikan kanggo perdamaian bakal dadi penting. Wong kudu sinau urip bebarengan maneh, carane ngatasi trauma perang lan karusakan lan mulihake katentreman ing komunitas.

(Dipunbabar saking: Kemitraan Global kanggo Nyegah Konflik Bersenjata. 5 April 2022)

Kita, anggota Kemitraan Global kanggo Nyegah Konflik Bersenjata (GPPAC) - Kelompok Kerja Pendidikan Perdamaian (PEWG) sing kadhaptar minangka penandatangan ing ngisor iki, nelpon Putin lan pamrentah Federasi Rusia kanggo mungkasi perang ing Ukraina. Ora ana sing menang ing perang iki. Kehancuran, pati, lan kekejeman sing terus-terusan, sing nyebabake jutaan pengungsi lan Internally Displaced People (IDP), ora bisa dibenerake. Para pengungsi umume wanita lan bocah-bocah sing urip saiki kebak rasa wedi, kasangsaran, lan trauma. Perang ora tau dadi jawaban kanggo konflik apa wae lan mesthi duwe akibat negatif ing manungsa, materi, lan lingkungan.

Kita njaluk Dewan Keamanan Perserikatan Bangsa-Bangsa, kanggo netepi mandat lan tanggung jawab utama sing ana ing Piagam PBB, kanggo "pangopènan perdamaian lan keamanan internasional" (Pasal 24). Kahanan saiki ngancam perdamaian global lan mengaruhi jutaan wong ing pirang-pirang negara.

Kita ngajak kabeh pimpinan negara, utamane sing isih duwe pengaruh marang pamrentah Federasi Rusia, supaya nggunakake pengaruh kasebut kanggo mungkasi permusuhan, kanggo kepentingan rakyat Ukraina sing paling akeh kena pengaruh, kanggo kamanungsan, lan safety sakabèhé saka planet kita. Kita njaluk sampeyan nggunakake kabeh cara diplomatik sing kasedhiya kanggo tujuan iki.

Kita njaluk agensi kamanungsan kanggo nyedhiyakake kabutuhan dhasar lan dhukungan psikososial kanggo para pengungsi lan IDP, utamane kanggo para pengungsi. dhukungan psikososial kanggo bocah-bocah ing sekolah.

Minangka pendidik perdamaian sing kerja ing saindenging jagad, kita ngerti wiji-wiji kebencian sing dikembangake lan dikuatake, asring ing sekolah-sekolah, nalika kedadeyan lan akibat saka permusuhan bersenjata. Iki bisa njupuk generasi kanggo waras.

Minangka pendidik perdamaian sing kerja ing saindenging jagad, kita ngerti wiji-wiji kebencian sing dikembangake lan dikuatake, asring ing sekolah-sekolah, nalika kedadeyan lan akibat saka permusuhan bersenjata. Iki bisa njupuk generasi kanggo waras. Kita nelpon pimpinan institusi pendidikan, universitas lan sekolah kanggo ngatasi apa wae kampanye misinformation lan propaganda dipakani konflik iki. Minangka pendidik sejati, kita kudu nyiapake para siswa supaya bisa dadi pemikir kritis lan bisa nantang retorika perpecahan lan sengit kanggo mbantu nggayuh katentreman global. saiki lan mbesuk.

Sawise perang iki rampung, iku kudu mungkasi kanggo kabeh, pendidikan kanggo tentrem bakal wigati. Wong kudu sinau urip bebarengan maneh, carane ngatasi trauma perang lan karusakan lan mulihake katentreman ing komunitas.

Ngatur konflik tanpa kekerasan diwiwiti kanthi njupuk oyod ing ati lan pikiran lan banjur dituduhake ing tumindak kita. Kita weruh kepiye ketergantungan ing pasukan militer kanggo keuntungan politik utawa wilayah ora dadi solusi lan nggawe konflik dadi luwih elek. Tekad kita kanggo ngajari perdamaian lan alternatif tanpa kekerasan wis saya tambah akeh supaya kabeh wong bisa urip kanthi aman lan lengkap ing endi wae ing jagad iki.

Sincerely,

  • Gary Shaw, Ketua, Kelompok Kerja Pendidikan Perdamaian, GPPAC (Australia, Pasifik)
  • Jennifer Batton, Co-Chair, Peace Education Working Group, GPPAC (AS, Amerika Utara); Dosen, Universitas Negeri Cleveland
  • Jorge Baxter, Anggota, Kelompok Kerja Pendidikan Perdamaian, GPPAC (Kolombia, Amerika Selatan); Associate Professor, Universitas Andes
  • Loreta N. Castro, Anggota, Kelompok Kerja Pendidikan Perdamaian, GPPAC (Filipina, Asia Tenggara); Pusat Pendidikan Perdamaian, Miriam College & Pax Christi Filipina
  • Gail Reyes Galang, Anggota, Kelompok Kerja Pendidikan Perdamaian, GPPAC (Filipina, Asia Tenggara); Ketua Program Studi Keluarga; Direktur Associate, Pusat Pendidikan Perdamaian; Associate Professor, Departemen Psikologi; President, Maryknoll/Miriam College Alumni Association
  • Tony Jenkins, Anggota, Kelompok Kerja Pendidikan Perdamaian, GPPAC (AS, Amerika Utara); Koordinator, Kampanye Global kanggo Pendidikan Perdamaian; Direktur, International Institute on Peace Education; Dosen, Universitas Georgetown
  • Ketei Matsui, Anggota, Kelompok Kerja Pendidikan Perdamaian, GPPAC (Jepang, Asia Timur Laut); Profesor, Departemen Studi Kewarganegaraan Global, Universitas Seisen; Kampanye Global kanggo Pendidikan Perdamaian, Jepang; Agama kanggo Perdamaian, Komite Jepang; Asosiasi Internasional kanggo Wanita Religius Liberal.
  • Jose F. Mejia, Anggota, Kelompok Kerja Pendidikan Perdamaian, GPPAC (Kolombia, Amerika Selatan); Direktur Eksekutif, Aulas en Paz
  • Kazuya Asakawa, Anggota, Kelompok Kerja Pendidikan Perdamaian, GPPAC (Jepang, Asia Timur Laut); Research Fellow, PRIME, International Peace Research Institute, Universitas Meiji Gakuin
  • Gohar Markosyan, Anggota, Kelompok Kerja Peace Education, GPPAC (Armenia);Women for Development, LSM
  • Jae Young Lee, Anggota, Kelompok Kerja Pendidikan Perdamaian, GPPAC (Korea Kidul, Asia Timur Laut); Direktur, Korea Peacebuilding Institute & Asosiasi Korea kanggo Keadilan Restoratif
  • Edita Zovko, Anggota, Kelompok Kerja Pendidikan Perdamaian, GPPAC (Bosnia & Herzegovina, Balkan); Pusat Dialog Nansen Mostar
cedhak

Gabung karo Kampanye & bantu kita #SpreadPeaceEd!

1 Komentar

  1. Saran kanggo nyegah Konflik Bersenjata…Kontrol Senjata, Produksi Senjata lan Perdagangan bakal nyegah Konflik Bersenjata...Kemakmuran liwat .Bisnis mesin mateni sing ora adil.getih manungsa sing ora salah..

Nggabungake diskusi ...