Keluwen Taliban - utawa masarakat Afghanistan?

(Foto: Institut Pembelajaran Afghanistan / Nggawe Pengarepan Internasional)

"Ngendi Warga Afghanistan"

Pirang-pirang taun kepungkur, nalika pendhidhik enom duwe kesempatan gedhe kanggo ngowahi struktur sekolah lan kurikulum supaya bisa luwih selaras karo kasunyatan jagad lan panguripane para remaja, akeh pendhidhik sing ninggalake sekolah kanggo golek cara liya kanggo mulang. Nalika aku takon marang salah sawijining guru sing setya banget lan dheweke ora seneng banget karo “sistem” kenapa dheweke terus mulang ing sekolah umum, wangsulane langsung maju lan ngandhani. Wangsulane, "Amarga ing kana dununge bocah-bocah." Nyritakake apa sing dadi pikiranku minangka faktor penting komitmen kanggo tujuan, perawatan lan keprigelan kanggo wong-wong sing ana gandhengane.

Pendidik perdamaian sing ngerti babagan tindak pidana lan kahanan Medea Benjamin lan Ariel Gold ing pratelan sing dikirim ing ngisor iki bakal takon uga pitakonan sing padha. Ngadhepi kahanan kasebut, kenapa urusan karo Taliban? Wangsulan sing diwenehake ing argumen sing wis diartikulasikake kanthi apik sawise telpon sing sadurunge dikirim mbayar guru lan tenaga kesehatan Afghanistan jelas lan asli kaya sing diucapake dening guru kasebut, "Amarga ing kana dununge masarakat Afghanistan." Urip saiki - kita ora ndedonga supaya suwe - ing sangisore kontrol Taliban sing brutal. Kita sing peduli babagan kaslametane, supaya tetep bisa urip supaya bisa dadi negara sing luwih apik, uga bakal golek cara kanggo sesambungan karo Taliban sing nggawe kaslametan bisa uga nyegah penganiayaan, lan bisa uga golek cara kanggo nyuda hak asasi manungsa. pelanggaran sing kita sadhar banget.

Kaya sadurunge, kita ngajak pendhidhikan perdamaian supaya nyedhaki kabeh pihak sing njupuk keputusan sing relevan, ndhesek supaya bisa ngupayakake supaya bisa nyegah bencana kamanungsan, supaya bisa nyedhaki Taliban kanthi cara mbujuk supaya bisa njupuk langkah kanggo kesejahteraan wong Afghanistan. (BAR, 10/19/2021)

Keluwen Taliban - utawa masarakat Afghanistan?

By  lan 

(Dipunbabar saking: Statecraft tanggung jawab. 18 Oktober 2021)

Dadi pisanan komentar

Nggabungake diskusi ...