Dina Bumi Khusus njaluk kontribusi kanggo volume sing nemtokake keamanan global saka perspektif feminis

"...kita kudu ngerti yen kita ora mung manggon ing bumi, nanging uga saka bumi."
Menuju Ekologi Manungsa Integral, Maryknoll Society, 14th Bab Umum, kaya sing dikutip ing Majalah Maryknoll, Spring 2022

Definisi ulang keamanan sing ditindakake ing volume iki bakal dadi pusat ing Bumi ing eksplorasi konseptual lan kontekstual ing ancaman eksistensial krisis iklim. Asumsi sing ndasari saka eksplorasi yaiku yen kita kudu ngganti pikiran kita, babagan kabeh aspek keamanan; pisanan lan paling penting, babagan planet kita lan kepiye hubungane spesies manungsa. Penyunting ngarep-arep manawa para feminis sing saiki lagi nyelidiki, nggambarake lan tumindak babagan hubungan Bumi-manungsa bakal nimbang ngusulake kontribusi kanggo volume iki..

Koleksi iki bakal njelajah konsep keamanan ing kerangka feminis keamanan manungsa. Iki bakal ngatasi tantangan keamanan sing paling penting saiki saka perspektif feminis, nimbang strategi potensial kanggo ngowahi sistem keamanan global saka konflik/krisis endemik dadi keamanan manungsa sing stabil sing ditondoi dening ekologi planet sing lestari, lembaga manungsa, lan kewarganegaraan global sing tanggung jawab. Proposal dijadwalake tanggal 1 Juni.

Telpon kanggo Kontribusi menyang Keamanan Redefining Volume:
"Perspektif Feminis babagan Keamanan Global: Ngadhepi Krisis Eksistensial Konvergen"

Editors: Betty A. Reardon, Asha Hans, Soumita Basu lan Yuuka Kagayma
Penerbit: Peace Knowledge Press

Owah-owahan geopolitik saka krisis global konvergen sing durung nate nantang struktur kekuwatan jagad iki nyebabake panyiapan keamanan mbebayani. Ana akeh pangenalan yen paradigma keamanan negara sing dominan ora bisa digunakake. A widening saka wacana keamanan presents kemungkinan kanggo serius pertimbangan alternatif. Perspektif keamanan feminis ngupaya kanggo madhangi krisis global, supaya bisa menehi inspirasi cara mikir babagan keamanan global sing luwih kondusif kanggo kaslametane manungsa lan planet kita. Koleksi iki dimaksudake kanggo njelajah sawetara cara mikir lan strategi potensial kanggo ngganti sistem keamanan global saka konflik/krisis endemik dadi keamanan manungsa sing stabil adhedhasar kesehatan ekologis lan lembaga lan tanggung jawab manungsa.

Pitakonan utama saka koleksi kasebut yaiku, "Kepiye telung krisis global eksistensial sing paling penting lan diakoni lan sesambungan sistemik mengaruhi pengalaman lan kemungkinan kanggo keamanan manungsa, saiki lan ing abad kaping rongpuluh?"

Penyelidikan sing ditindakake liwat lensa feminis-futuris bakal njelajah masalah sing komprehensif sing dumadi saka interaksi antarane lan antarane: darurat iklim (antar alia, akibat saka objectification saka alam donya, lan fallacy manungsa saka "teknologi fix"); perang lan gegaman (iku nganalisa sifat lan tujuan institusi perang lan "budaya senjata"); lan apartheid gender (iku disempowerment sistemik wanita minangka oyod otoritarianisme patriarki sing ditondoi dening ketimpangan lan ketidakadilan struktur ekonomi global, kolonialisme lan macem-macem bentuk penindasan ras, agama lan etnis).

Disajikake ing perspektif konvergensi telung krisis lan kabutuhan kanggo ngatasi masalah kasebut sajrone kerangka hubungan sistemik, karya kasebut bakal kalebu telung bagean: 1) introduksi framing editor, 2) telung bagean substantif saka bab sing disumbang, saben bagean. kang mungguh bakal fokus pitakonan menyang salah siji saka telung krisis analisa ing syarat-syarat interlinkages kanggo loro liyane, lan 3) kesimpulan editors ', nggabungaken analisis masalah lan ngringkes pituduh sing disaranake kanggo tumindak kanggo ngatasi masalah ing umum. strategi kanggo owah-owahan ing framework saka holistik-organik, feminis-futurist pamikiran, minangka alternatif kanggo pikiran keamanan dominan saka rasionalis-reduksionis, saiki-pusat paradigma patriarki.

Kontribusi kanggo Bagean 2 dijaluk kanggo esai sing asale saka riset feminis babagan pengalaman keamanan wanita, ngupayakake sistem keamanan alternatif, lan usulan feminis kanggo resolusi telung krisis minangka langkah kanggo nggayuh sistem keamanan manungsa global.

Bab-bab kasebut bakal nuduhake manawa krisis kasebut duwe efek sing saling nguatake, amarga ibukutha global gabung karo pola pikir militeristik, sing ora bisa dipisahake karo ketimpangan apartheid jender lan eksploitasi kasar ing planet. Kita nggolek esai sing njelajah macem-macem sesambungan ing antarane krisis lan kudu nganalisa ing konteks konvergensi kasebut. Penyunting bakal nemokake saben bab ing kerangka komprehensif sing digarisake ing Bagean 1, lan miwiti wacana babagan pentinge kanggo nggayuh keamanan manungsa kanthi menehi pitakon kirim bab, pitakon sing bakal diringkes minangka basis strategi kanggo tumindak praktis. diandharake ing bagean 3.

Krisis Iklim: Planet ing Risk

Darurat iklim amarga gagal nyuda emisi karbon, nyuda keanekaragaman hayati amarga pangembangan sing salah lan teknologi sing ngrusak lingkungan nyebar lan nambah rong krisis liyane. Iki minangka ancaman sing paling jelas lan penting kanggo keamanan manungsa. Ing umur nalika masyarakat donya wis sarujuk kanggo standar tanggung jawab ekologis, negara nanggapi karo langkah-langkah kanggo short term mitigasi tinimbang long-range owah-owahan kanggo ngatasi ketidakadilan ekonomi lan bumi ngrusak konsumsi, lan sumber senjata. Tanggung jawab ekologis njaluk demilitarisasi keamanan minangka kabutuhan kanggo nylametake planet.

Kontribusi sing kudu dianggep: Kanggo bagean iki, kita nggolek esai sing nduduhake lan nyathet hubungan integral antarane darurat iklim lan krisis sistem keamanan militer sing disfungsional, utawa ngatasi kekurangan partisipasi wanita lan perspektif feminis ing pendekatan negara menyang krisis iklim. Artikel sing fokus ing Global South, ing ngendi komunitas ngalami kemiskinan sing gegandhengan karo iklim lan nambah kekurangan, nawakake analisis feminis utawa njelajah cara kanggo ngadhepi darurat sing kondusif kanggo kaslametane manungsa lan planet kita bakal disambut.

Krisis Perang lan Senjata: Imperatif Ganti Sistem Keamanan

Sistem keamanan global sing dipusatake negara wis disibuki dening persepsi ancaman sing kabeh syarat liyane dibuwang dening mode respon ancaman militeris, supaya perang tetep dadi fitur sistem politik sing tetep. Dikuatake maneh dening sikap sosial-budaya, perang minangka kahanan manungsa. Akibate, framing sempit babagan wanita, perdamaian, lan wacana keamanan luwih sibuk karo masalah partisipasi wanita lan nyegah kekerasan jender tinimbang ing dalan kanggo ngilangi perang. Diskusi feminis babagan sesambungan lingkungan-pembangunan jarang ngatasi hubungan antarane militerisme, degradasi lingkungan sing nambah ketimpangan jender. A evaluasi holistik saka masalah dhasar perang mbutuhake pertimbangan saka macem-macem interrelationships iki sing kalebu sistem perang. Esai bakal menehi penilaian minangka dhasar kanggo usulan feminis kanggo alternatif perang.

Kontribusi sing kudu dianggep: Kanggo bagean iki, kita ngupaya esai kanggo madhangi interrelationships antarane urgensi saka darurat iklim lan keamanan militer lan hasil sing bakal digawe kanggo pindhah menyang keamanan manungsa nyata dening redefining keamanan manungsa lan ngusulake alternatif kanggo perang lan konflik bersenjata sing bakal, uga, nambah keamanan bumi.

Apartheid Gender: Krisis Paradigma Patriarki

Tembung "apartheid jender" digunakake kanggo nunjukake sistem umum pemisahan oppressive kanthi efek negatif marang wong sing ditindhes lan oppressor saka pemisahan jender patriarki. Patriarki minangka susunan kekuwatan sing luwih jembar tinimbang pemisahan peran seks. Iki minangka paradigma politik kanggo umume institusi manungsa, hirarki sing meh kabeh wanita nandhang defisit kekuwatan lan ora duwe partisipasi ing pirang-pirang wilayah kabijakan umum sing nggegirisi ing macem-macem defisit sing dialami kabeh, lanang lan wadon, sing ora kalebu ing ndhuwur. hirarki. Iku ndasari inequalities saka sistem politik lan ekonomi global.

Panyebaran bencana lingkungan, perjuangan bersenjata, lan konflik ideologi wis nyebabake pemisahan sing luwih abot, katon amarga luwih akeh negara sing kena pengaruh otoritarianisme fundamentalis saka macem-macem ideologi lan agama. Pangurangan tambah ing keamanan manungsa wanita kanthi jelas nuduhake defisit keamanan sing signifikan ing sistem keamanan sing ana, lan imperatif corollary kanggo nggoleki alternatif mung jender.

Kontribusi sing kudu dianggep: Kanggo bagean iki, kita ngajak esai sing nampilake analisis feminis babagan sistem keamanan militer, nuduhake keuntungan partisipasi wanita ing pembuatan kebijakan iklim lan keamanan, studi kasus sing nggambarake aksi iklim efektif wanita utawa eksperimen karo politik keamanan manungsa, lan / utawa ngusulake alternatif feminis. kanggo nampilake kabijakan lan sistem iklim lan keamanan.

Ngirim Kontribusi Bisa

Kirimake esai, draf, utawa abstrak kanggo dipikirake [email dilindhungi] lan [email dilindhungi] dening 1 Juni 2022, Matur nuwun.

 

cedhak

Gabung karo Kampanye & bantu kita #SpreadPeaceEd!

Dadi pisanan komentar

Nggabungake diskusi ...