Sudan Kidul ngluncurake 'Pedoman Deklarasi Sekolah Aman' kanthi dhukungan saka Save the Children kanggo nglindhungi sekolah saka panggunaan militer

25 Oktober 2021, Juba - Direktur Negara Save the Children, Rama Hansraj, (tengah) kasil nyerahake "Pedoman Deklarasi Sekolah Aman" marang panguwasa pemerintah Sudan Kidul. HE Vice President of Service Cluster, Hussein Abdelbagi Akol (kiwa maju) lan Hon. Menteri Pendidikan Umum lan Instruksi Hon. Awut Deng Achuil nampa pedoman supaya panguwasa njaga sekolah ing Sudan Kidul. (Foto: Ezibon Saadalla/Save the Children)

Direktur Negara Save the Children njaluk nambah "pendanaan kanggo pendhidhikan perdamaian lan implementasine pedoman Deklarasi Sekolah Aman."

(Dipunbabar saking: Simpen Anak. 26 Oktober 2021)

"Kanggo nylametake pendhidhikan, kita kudu ngendhegake kekerasan, nyedhiyakake anggaran sing cukup kanggo pendhidhikan, nyedhiyakake materi sinau gratis, nggedhekake pendhidhikan diwasa lan ngidini kabeh bocah ngrampungake paling ora pendidikan dhasar lan menengah gratis."

Iki minangka pesen sing dikirim menyang pamrentah lan kelompok bersenjata dening bocah-bocah sekolah nalika diluncurake resmi pedoman 'Deklarasi Sekolah Aman' ing Juba, Senin 25, 2021. Pedoman kasebut dimaksudake kanggo nglindhungi sekolah saka panggunaan militer sajrone lan sawise konflik bersenjata.

Krisis ing Sudan Kidul nyebabake pendidikan kanggo umume bocah-bocah ing negara kasebut. Sekolah ing saindenging negara asring ditutup amarga gelut lan ancaman kekerasan, lan atusan sekolah lan aset sipil liyane dijarah lan dirusak.

Dikira 72% bocah ora sekolah ing tingkat SD lan 76% bocah wadon ora sekolah - tingkat paling dhuwur ing saindenging jagad. Ing tingkat menengah ngisor, dilapurake yen 60% bocah ora entuk akses menyang pendhidhikan sing dadi tingkat paling dhuwur nomer loro ing Donya.

Wiwit wiwitan konflik nganti saiki, 293 insiden serangan ing sekolah utawa wong sing dilindhungi utawa panggunaan sekolah militer dilaporake ing saindenging negara. Kedadeyan iki sacara kumulatif kena pengaruh luwih saka 90,000 bocah.

Konsep Sekolah Aman

Pranyatan Sekolah Aman, mula, minangka prasetya politik antar-pemerintah sing menehi negara kesempatan kanggo nyatakake dhukungan kanggo nglindhungi siswa, guru, sekolah, lan universitas saka serangan nalika konflik bersenjata; pentinge nerusake pendidikan sajrone konflik bersenjata; lan implementasine langkah-langkah konkrit kanggo nyegah panggunaan militer sekolah.

Kamentrian Pendidikan Umum lan Instruksi, lan Yayasan Amal lan Pemberdayaan (CEF), kanthi dhukungan saka Save the Children International ngembangake pedoman kanggo nggampangake panyebaran pedoman Deklarasi sing digabung menyang kode Pasukan Pertahanan Rakyat Sudan Kidul (SSPDF) tumindak

Badan Kerjasama Pembangunan Norwegia (NORAD) nyedhiyakake pendanaan.

pedoman

Pedoman sing dicithak menehi arah babagan langkah konkrit sing bisa ditindakake dening angkatan bersenjata lan aktor non-negara kanggo ngindhari panggunaan fasilitas pendidikan militer, kanggo nyuda risiko serangan, lan kanggo nyuda dampak serangan lan panggunaan militer nalika kedadeyan.

Yayasan Amal lan Pemberdayaan kanthi dhukungan saka Save the Children ngundang para pemangku kepentingan kanggo peluncuran resmi 'Pedoman Deklarasi Sekolah Aman' kanggo Sudan Kidul, Senin.

Acara kasebut dirawuhi dening Wakil Presiden Penanggung Jawab Kluster Pelayanan, Abdelbagi Ayii lan Menteri Pendidikan lan Pembinaan Umum, Awut Deng.

Uga dirawuhi dening Wakil Sekretaris Kementerian Pertahanan, Wakil Inspektur Jenderal Polisi, mahasiswa lan wakil saka badan PBB, lan liya-liyane.

"Kita ing kene kanggo ngumumake komitmen kanggo nindakake deklarasi sekolah sing aman," ujare Wakil Presiden Ayii sawise nyerahake salinan pedoman kasebut.

Buklet kasebut dipasrahake marang Wakil Sekretaris Kementerian Pertahanan, Mayor Jenderal Chol Diar Ngang lan Wakil Inspektur Jenderal Polisi Letnan Jenderal James Pui Yak Yiel. Salinan uga diwenehake marang Kementerian Kehakiman.

"Penting kanggo ngevakuasi papan lan institusi sinau sing dikuwasani dening kelompok bersenjata supaya dievakuasi saiki lan ora sesuk," ujare Yang Mulia Ayii.

Pranyatan kasebut uga bakal nglindhungi para siswa, guru, sekolah, lan institusi sinau liyane saka sawetara efek paling awon saka konflik bersenjata.

"Iki minangka tonggak sejarah kanggo njaga anak sekolah lan institusi sinau. Ngidini sinau lan nglindhungi bocah-bocah sajrone sinau ing Sudan Kidul iku [paling penting], "ujare VP Ayii.

Wakil Présidhèn luwih nyengkuyung para pemangku kepentingan kanggo miwiti kampanye kesadaran lan aksi kanggo ningkatake pangayoman sekolah lan institusi pembelajaran liyane ing Sudan Kidul.

Penyerahan kasebut uga diresmikake dening Menteri Awut Deng lan Direktur Negara Save the Children, Rama Hansraj.

Sanajan Sudan Kidul nyetujoni Deklarasi Sekolah Aman ing taun 2015, nanging ora bisa ngetrapake pedoman kasebut kanthi lengkap lan nindakake penilaian amarga kekurangan dana. Nanging, para pemangku kepentingan kalebu wakil pemerintah wis diwenehi pengarahan. Sudan Kidul nganakake konferensi pisanan babagan Deklarasi Sekolah Aman (rapat co-convenience)

Sajrone lokakarya validasi pedoman Deklarasi Aman, wakil saka angkatan bersenjata lan warga sipil diidentifikasi minangka penghuni sekolah ing Sudan Kidul.

Menteri Pendidikan Umum lan Instruksi, Awut Deng Achuil negesake maneh komitmen kanggo nglindhungi sekolah lan nglindhungi bocah-bocah.

Dheweke njaluk kolaborasi sing luwih akeh ing antarane para aktor kanggo nggawe lingkungan sing kondusif kanggo sinau ing Sudan Kidul.

"Kanggo mesthekake apa sing ana ing buku kasebut dimangerteni lan dileksanakake kanggo anak-anak kita, individu sing darmabakti kudu ditugasake nyebarake pedoman kasebut [lan] komunitas kudu kalebu ing kampanye sekolah sing aman amarga, nalika banjir, sekolah-sekolah asring dikuwasani dening komunitas sing kena pengaruh, "dheweke negesake.

Miturut Global Koalisi kanggo Nglindhungi Pendidikan saka serangan, pamindahan populasi, terus nyulik bocah & wanita, Watesan COVID-19 lan penutupan wajib sekolah sajrone patbelas (14) wulan wis ngancam pendidikan ing Sudan Kidul. Nanging pambukaan maneh sekolah ing saindenging negara ing Mei 2021 minangka kesempatan kanggo ngamanake masa depan bocah-bocah ing Sudan Kidul.

Deklarasi Sekolah Aman wis dikembangake kanthi bentuk Sekolah minangka "Zona Damai."

Salajengipun, kerangka kabijakan Kamentrian Pendidikan Sudan Kidul wis dikembangake lan saiki sadurunge kabinèt kanggo disetujoni. Dokumen iki kalebu pendidikan perdamaian, katrampilan urip, kewarganegaraan ing kurikulum.

Ing pangandikane, Direktur Negara Save the Children, Rama Hansraj ujar manawa perlu partisipasi kuat saka pamrentah kanggo ngetrapake dokumen kasebut.

Dheweke mbatesi kegiatan sing bakal nyuda gangguan sinau sajrone konflik bersenjata kayata "pemetaan risiko, rencana pengurangan risiko, pambentukan lan pelatihan klub bocah-bocah, jangkauan komunitas, lan tinjauan hukum."

Amarga umume sing manggon ing sekolah kasebut minangka angkatan bersenjata, Kamentrian Pertahanan minangka pemangku kepentingan utama disaranake supaya bisa ngetrapake dokumen kasebut.

Tanggal 21 April 2021, Save the Children kanthi kolaborasi karo mitra nasional CEF melobi Kementerian Pertahanan lan Urusan Veteran supaya "nyatakake komitmen politik kanggo ngetrapake prinsip deklarasi sekolah sing aman kanthi nglarang militer tanpa syarat ngenggoni sekolah.

"Ana perlu kanggo nggawe Deklarasi Sekolah Aman," ujare Rama. "Iki mbutuhake proses inklusif - sawise kabeh, ketimpangan pendidikan adhedhasar jender, budaya, sumber daya sing ora adil minangka panyebab konflik."

Sajrone peluncuran pedoman kasebut, Undersecretary - Kementerian Pertahanan lan Urusan Veteran maca komitmen kanggo dokumen kasebut kaya sing ditulis dening Menteri Pertahanan, Angelina Teny.

"Kita bakal mesthekake unit sing prihatin ing Kementerian Pertahanan diarahake kanggo miwiti proses mirsani pedoman sekolah sing aman," ujare Mayor Jenderal Chol Diar Ngang.

Dheweke uga ngakoni pentinge ngawasi lan nglaporake pelanggaran serius marang bocah-bocah ing konflik bersenjata miturut resolusi Dewan Keamanan PBB.

Resolusi Dewan Keamanan PBB

Ing taun 2005, Dewan Keamanan netepake a Mekanisme Pemantauan lan Pelaporan (MRM) kanggo ngawasi, nyathet lan laporan kanthi sistematis babagan pelanggaran sing ditindakake marang bocah-bocah ing kahanan prihatin ing saindenging jagad.

Tanggal 1 September 2021, Menteri Pertahanan lan Urusan Veteran, Angelina Teny - kanggo nanggepi surat sing ditulis kanggo dheweke dening Save the Children lan CEF - mrentahake kabeh personel militer lan kelompok bersenjata liyane supaya ngosongake kabeh sekolah lan institusi pembelajaran liyane kanthi tentrem. ing pendhudhukan kanggo ngidini lingkungan learning aman kanggo anak.

“Mlaku-mlaku sekolah kuwi wis dadi jaman biyen. Kabeh anggota militer tanpa syarat dilarang manggoni sekolah, ngganggu, utawa ngganggu kelas utawa kegiatan sekolah, utawa nggunakake fasilitas sekolah kanggo maksud apa wae, "ujare Angelina ing arahane.

Mayor Jenderal Chol Diar ngumumake ing fungsi dina iki yen pesenan kasebut wis ditanggepi kanggo sekolah sing bubar dikuwasani dening kelompok bersenjata - utamane ing negara Equatoria Kulon dikosongake lan pasukan diatur.

"Ana prentah supaya kabeh sekolah sing isih dikuwasani kelompok bersenjata kudu langsung dikosongake."

Kanggo luwih ngawasi, nyegah, lan mungkasi serangan kasebut, Dewan Keamanan Perserikatan Bangsa-Bangsa wis dikenali lan dikutuk enem pelanggaran serius marang bocah-bocah nalika perang: Mateni lan mateni bocah-bocah; rekrutmen utawa nggunakake bocah-bocah ing angkatan bersenjata lan kelompok bersenjata; serangan ing sekolah utawa rumah sakit; rudo pekso utawa kekerasan seksual liyane; nyulik bocah; lan nolak akses kamanungsan kanggo bocah-bocah.

Wakil Inspektur Jenderal Polisi Sudan Kidul, sing uga makili Menteri Dalam Negeri nalika ngluncurake dokumen kasebut minangka "dokumen sing apik yen ditindakake."

"Penting kanggo kita pasukan sing diatur kanggo nyebarake buklet kasebut," ujare Letnan Jenderal James Pui Yak Yiel.

Dheweke nambahake yen "kita setya nyebarake dokumen iki lan ngetrapake ing angkatan bersenjata amarga kita uga penegak hukum."

Perwakilan UNICEF nggambarake peluncuran kasebut minangka "dina sing apik kanggo inisiatif advokasi global kanggo njamin papan sing aman kanggo sinau sing aman."

Cara maju

Nylametake Anak, mitra lan Menteri Pertahanan lan Urusan Veteran nyatakake prasetya kanggo njaga sekolah kanthi aman lan ngajak kabeh pihak kanggo "konflik bersenjata supaya ora tumindak sing ngalangi akses anak menyang pendidikan".

Kanggo maju kanthi luwih apik, Save the Children lan mitra mesthekake kesempatan sing padha kanggo para siswa amarga watesan COVID-19 santai lan normalitas diterusake kalebu pemulihan COVID-19 kanggo bocah-bocah, sinau kanthi aman ing pusat pendhidhikan, nambah lan adaptasi pembiayaan sing mbutuhake "pengisian cepet." saka kesenjangan [pembiayaan] pendidikan," lan fokus ing ekuitas lan partisipasi bocah.

“Assessment bebarengan kanggo bocah-bocah sing ora sekolah kudu ditindakake kanthi nglibatake kabeh stakeholder kalebu masyarakat sipil. Iki kudu nggawe rencana sing kuat kanggo mesthekake kabeh bocah nampa pendidikan sing berkualitas, "ujare Rama Hansraj.

Sementara, Direktur Eksekutif CEF, Chol Gai ngapresiasi Kementerian Pertahanan, Dalam Negeri lan mitra kanggo nindakake dokumen kasebut. Dheweke uga muji Save the Children amarga kerja sama karo organisasi lokal kanggo mesthekake lokasi sing paling angel diakses. Dheweke ujar manawa kemitraan kasebut "ngurangi birokrasi lan ningkatake pangiriman layanan."

"Tugas kita yaiku menehi informasi marang wong-wong babagan bebaya nguwasani fasilitas sipil," ujare Gai.

Kesimpulane, Direktur Negara Save the Children njaluk nambah "pendanaan kanggo pendidikan perdamaian lan implementasine pedoman Deklarasi Sekolah Aman."

1 Trackback / Pingback

  1. Pendhidhikan Damai: Setaun ing Review & Refleksi (2021) - Kampanye Global kanggo Pendhidhikan Damai

Nggabungake diskusi ...