"Seksisme lan Sistem Perang": Pengetan lan Terjemahan

Pambuka Editors

Iki kirim kaping telu ing seri cekak babagan "Nganyari babagan Wanita, Perdamaian, lan Keamanan, "Ngenalake Epilog terjemahan Korea anyar" Sexisme lan Sistem Perang "sing diterbitake dening Betty Reardon (bisa diunduh liwat link ing ngisor iki). Iki minangka sing pertama saka rong kiriman sing ngrayakake terjemahan publikasi tengara iki.

Download Epilog menyang terjemahan Korea saka "Sexisme lan Sistem Perang" [ing basa Inggris]

Rasionalisasi sing padha [urutan biner hierarkis binari] njejegake rasisme, kolonialisme, heteroseksisme, antropomorfisme sing ngrusak planet iki, lan kabeh manifestasi patriarki pandangan dunia hirarkis wis diwiwiti. Iki diwujudake ing: pratelan kayata kaunggulan putih lan panganiaya "mursid" sing ditindakake kanggo mulihake; ing penghinaan lan penganiayaan marang pimpinan politik wanita lan aktivis hak asasi manungsa; nalika nolak krisis iklim lan bali menyang teror nuklir. Imperatif gender wis dadi Imperatif Bumi. Taruhan kaslametané ora ana sing luwih dhuwur, ora ana kebutuhan sing luwih padha babagan kesetaraan jender, lan pentinge tanggepan lengkap babagan kaslametan manungsa lan planet ora bisa kabukten luwih cetha.

Patriarki minangka nyata ing wiwitan dasawarsa kaping telu taun 21st Abad bisa uga katon luwih rumit tinimbang sing dingerteni ing taun 1985. Feminisme saiki nduweni pinunjul sing padha karo restorasi lingkungan kaya dene mungkasi perang lan nggayuh kesetaraan gender, lan sawetara saiki nganggep prentah Bumi minangka gegayutan integral karo penghapusan sistem perang kaya kesetaraan gender. Kerangka kerja feminis saiki paham kabeh penganiayaan manungsa sing asale saka patriarki. Rasisme, kolonialisme, heteroseksisme, antropomorfisme, kabeh "isme" sing misuwur sing ngetrapake kerentanan struktural lan sistemik ing kategori makhluk urip tartamtu, kalebu wates keprihatinan feminis, amarga penindasan kasebut luwih ditrapake kanthi kuat dening elit patriarki kanggo ngupayakake netepake lan ngontrol jagad "nyata".

-Betty A. Reardon. (Saka Epilog terjemahan Korea saka "Seksisme lan Sistem Perang.")

Seksisme lan Sistem Perang: Pengetan lan Terjemahan

Antarane pengetan mengeti ing panel video sing ngluncurake seri iki ing "Nganyari babagan Wanita, Perdamaian, lan Keamanan, "Telu utamane cocog karo postingan iki saka Epilog kanggo sing mentas diterbitake Terjemahan Korea saka Seksisme lan Sistem Perang diterbitake ing Seoul dening Wood Pencil tanggal 35th pengetan terbitan kaping pisanan dening Teacher College PressMesthi ana 20 sing disebutaketh mengeti saka UNSCR 1325 lan 25th saka Konferensi Dunia Wanita kaping papat. Nanging ana uga telung prastawa sing relevan sing kurang digatekake: 70th mengeti wiwitane Perang Korea, nalika panel kasebut direkam tanggal 24 Junith; sing 20th mengeti dina Pengadilan "Nyaman Wanita" sing netepake moral yen ora tanggung jawab legal kanggo perbudakan seksual wanita ing negara-negara sing dikuwasani militer Jepang nalika Perang Dunia II; lan 5th ambal warsa prabawa pertama feminis internasional kanggo nggawe Perang Korea menyang pejabat ditutup kanthi kesimpulan lan mlebu perjanjian, "Women Cross DMZ, ”Paneliti video Kozue Akibayashi melu. Saben rong pungkasan ing dhaptar acara kasebut nuduhake kemajuan sing signifikan, yen winates banget, menyang tujuan feminis ing jagad sing luwih adil lan kurang kasar.

Sampul kanggo terjemahan Korea 2020 (kiwa) lan sampul asli "Sexisme lan Sistem Perang."

Kanthi tujuan kasebut, lan owah-owahan mikir lan nggawe kabijakan kudu maju, aku seneng banget yen maca, "Kiri Ngundhuh maneh Politik, ”Ing kaca panemu The New York Times, (Amna A. Akbar, 12 Juli 2020, hal. 2). Minangka panyengkuyung nggawe politik maneh, aku cenderung mundur saka istilah "kiwa", "nengen" lan "tengah", amarga aku percaya asal-usule ing mode mikir politik sing dominan sing dakwujudake antitesis kanggo perspektif lan tujuan pemikiran feminis babagan perdamaian lan keamanan, cenderung matesi macem-macem cara mikir yen mbuwang politik bakal dibutuhake. Nanging, istilah kasebut, kiwa, deskriptor utama kanggo aktor politik nindakake macem-macem masalah keadilan, dijaluk penulis kanggo ngrameke konvergensi gerakan masarakat sipil Amerika sing bisa transformatif, dikatalisis karo mobilisasi kanggo nyalahake lan mbasmi rasisme sistemik, saiki dadi pancen ora bisa ditolak ing bukti visual lan umum babagan kekerasan polisi marang wong sing duwe warna. Dadi aku seneng ndeleng potongan kasebut ing koran "pendirian" iki. Esai kasebut kanthi jelas ngandharake pangarep-arep sing dakwujudake sajrone demonstrasi dalan gedhe ing macem-macem budaya, multigenerasional, multi sektoral, terus saben dina, uga kaya politik saiki, ndadekake kita luwih cedhak lan cedhak karo jurang potensial sing bakal dakwaca ing "Epilog . " Pendapat Amna A. Akbar kanthi jelas nerangake manawa konvergensi iki minangka asil saka mbayangake kemungkinan alternatif alternatif, lan ngakoni lan nggawe faktor tuntutan lan strategi para aktivis, hubungan fungsional ing antarane pirang-pirang masalah kekerasan lan ketidakadilan sing diwakili para peserta mobilisasi . Dheweke nindakake janji sing diandharake pirang-pirang taun kepungkur ing Konferensi Rio babagan lingkungan, sing metu saka strategi praktis kanggo nggayuh visi sing komprehensif, "Jagad liyane bisa uga." Yaiku janji sing bakal disinau ing seri iki nalika nggoleki sawetara keprihatinan lan kemungkinan sing ora ana gandhengane karo masalah perdamaian feminis.

Ing NYTimes potongan pendapat uga nduduhake kepiye kanthi cepet lan jero konteks politik masalah sing wis owah, sanajan taun wiwit Epilog iki ditulis. Pancen, tujuan epilog kasebut yaiku kanggo nggambarake pangembangan penting kanggo gerakan perdamaian liwat partisipasi politik wanita sing wis diwiwiti wiwit diterbitake 10 taun Seksisme lan Sistem Perang dening Syracuse University Press, 25 taun kepungkur.

Muga-muga para pamiarsa ing kiriman iki bakal mbayangake pangembangan sing dijabarake ing Epilog iki, lan cara-cara supaya kemungkinan positif ing antarane bisa dadi kemungkinan praktis yen konvergensi lan kerja sama saiki ing antarane para aktivis lan "Tuntutan [sing] kuat nggawe alasan kanggo gerakan massa [lan multi masalah] multiracial, kita mung ngarep-arep supaya mbesuk. ”

-BARU, 7/13/20

Gabung karo Kampanye & bantu kita #SpreadPeaceEd!
Mangga ngirim kula email:

Ninggalake Komentar

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani *

Gulung menyang Top