Pendhidhikan Perdamaian: Damai lan Kekerasan saka Pandhangan Bocah

Siswa sekolah dhasar ngerteni konsep perdamaian biasane ing pangertene pribadi-individu lan dheweke langsung ngerteni konsep kekerasan minangka kekerasan sosial budaya.

(Dipunbabar saking: Jurnal Studi Pendidikan Internasional. 2018)

By Fatih Yilmaz

Yilmaz, F. (2018). Dalan kanggo pendhidhikan perdamaian: Tentrem lan panganiaya miturut pandangan bocah. Studi Pendidikan Internasional, 11 (8), kaca 141-152. DOI:10.5539 / ies.v11n8p141

Abstract

Penting kanggo nggunakake konsep perdamaian minangka budaya nalika hak asasi manungsa, demokrasi, koeksistensi lan keragaman dihormati ing level sosial. Utamane nalika isih enom, ngenalake konsep iki menyang saben wong bisa nyegah budaya kasar supaya ora entuk dhukungan sosial utawa individu. Ing pangertene iki, saben wong diarep arep nyebarake perdamaian liwat pendhidhikan lan ora kalebu kekerasan. Ing panliten iki, dicoba nuduhake kepiye siswa sekolah dhasar ngerti konsep perdamaian lan kekerasan sajrone urip saben dinane. Wis dicoba kanggo nemtokake kepiye siswa njlentrehake konsep kasebut ing gambar bergambar, ekspresi sastra lan lisan. Panliten iki dirancang minangka panliten kualitatif saka pendekatan panliten kualitatif. 68 siswa sekolah dhasar melu riset. Siswa wis ngidentifikasi papat tema utama babagan masalah perdamaian: "perdamaian universal / antar-komunal, perdamaian antar-kelompok / sosial, perdamaian antar-pribadi lan perdamaian individu." Rong puluh lima sub-tema sing ana gandhengane karo 4 tema utama iki wis digawe. Minangka kanggo panganiaya, papat tema utama wis muncul: "panganiaya sosial budaya, panganiaya langsung, panganiaya kelompok lan panganiaya ekologis". Nembelas sub tema wis ditulis, gumantung saka papat tema utama kasebut. Ditemokake manawa ing pangertene umum, dheweke ngerteni konsep perdamaian umume ing pangerten pribadi-individu lan dheweke langsung ngerteni konsep kekerasan minangka kekerasan sosial budaya.

klik ing kene kanggo ngakses artikel kasebut
cedhak
Gabung karo Kampanye & bantu kita #SpreadPeaceEd!
Mangga ngirim kula email:

Nggabungake diskusi ...

Gulung menyang Top