Reviewing Pedagogi Kita ing Lumampah ing Path menyang Normalitas Anyar

Waca Bagéyan I: Nganyari Priksa Reflektif  Waca Bagian II: Reviewing Pedagogi Nalika Mlaku ing dalan Anyar

Pambuka Redaksi. iki Sambungan Corona minangka kanca pedagogis saka posting CLAIP sadurunge "Manifesto kanggo Normalitas Anyar. " Fokus karo visi jagad sing owah sing menehi informasi babagan Manifesto, Betty Reardon nyengkuyung kajian lan revisi praktik pendhidhikan perdamaian, saengga lapangan kasebut bisa luwih nyiyapake warga kanggo tumindak ing kesempatan sing luar biasa iki.

Nyemak salah sawijining aspek utama saka praktike dhewe, pitakon reflektif sing sadurunge dianggep cukup kanggo kabeh masalah pendidikan perdamaian sing bermasalah, dheweke nemokake manawa ora cukup karo kabutuhane sinau babagan kemungkinan saiki. Ing kontribusi Corona Connection rong bagean, dheweke nawakake ing bagean kapisan, alesan kanggo revisi lan menehi saran supaya konsp konsimen reflektif bisa disaranake. Ing kaloro, dheweke menehi conto kurikulum adhedhasar bentuk normatif / standar sing anyar, strategi / perencanaan, lan penyelidikan refleksi konseptual / spekulatif. Tujuane yaiku supaya para kolega mriksa lan ngrancang ulang conto iki lan pedagogie dhewe supaya bisa adaptasi karo krisis lan janji sing durung pernah ana sadurunge.

 

Bagean I: Nganyarake Priksaan Reflektif 

Ora Bali Mbiyen

Punapa mawon proses pamulihan pasca pandemi ngasilake minangka cara urip sing normal, kanggo wong-wong sing tuwuh ing level ndhuwur tangga teparo lan kesejahteraan, ora bakal bisa lan ora bisa "urip kaya sing wis dingerteni" sadurunge mandheg ing trek konsumenis sing puas karo COVID-19. Dadi, kudu normal apa sing biasane? Salah sawijining tanggepan lengkap yaiku Manifesto kanggo Normalitas Anyar, dikirim ing Koneksi Corona paling anyar.

Minangka pendhidhikan perdamaian, aku nampani manifesto sepuluh poin iki, nyatakake paradigma kanggo jagad anyar sing nilai-nilai perdamaian mendasar dadi kriteria kanggo entuk tatanan global sing luwih disenengi pasca pandemi. Iki nawakake visi kanggo ngandhani tumindak lan nggawe kebijakan kanggo sawetara owah-owahan normatif lan struktural sing integral karo pesenan kasebut. Sing paling penting, nyedhiyakake kesempatan kanggo nggedhekake praktik pedagogi perdamaian. Tantangan kanggo kita nimbang pangowahan lan tambahan kepiye saiki kita mlaku ing jalur pendhidhikan perdamaian.

Pedagogi sing Diperbarui kanggo Pemikiran sing Dianyari sing relevan karo Tantangan lan Kesempatan Saiki

The Seri Koneksi Corona, panjaluk supaya "mikir anyar kanggo jagad anyar," ngundang para pendhidhikan perdamaian kanggo nyemak praktik pedagogis sing arep nyiyapake warga kanggo nganyari jagad. Panjaluk supaya revisi cara saiki lan nggawe sing anyar sing luwih relevan karo masalah sing dicethakake lan kemungkinan sing dituduhake COVID-19.

Kanggoku, tegese review babagan mode penyelidikan reflektif sing wis suwe dadi pedagogi sing dakwartakake lan dipraktekke, utamane kaya sing diandharake ing "Meditasi babagan Barikade, "Esai sing nanggepi alangan ideologis sing beda kanggo wacana umum sing dakkira minangka alangan serius tumrap perdamaian, lan perdamaian. Pedagogi perdamaian kudu dijupuk saka kasunyatan sing nyebabake alangan tartamtu sing diadhepi sawayah-wayah.  Efektivitas politik nuntut supaya kita sinau mikir cara liyane menyang perspektif liyane lan ndeleng babagan masalah langsung.  Nanging, malah perspektif sing nganyari babagan masalah lan kemungkinan sing nembe muncul, kudu ditrapake ing konteks target perdamaian sing luwih dawa lan luwih jembar sing ana ing kabeh jaman lan kahanan nganti bisa ditindakake. Mungkasi perubahan iklim, ngilangi kerentanan struktural, nyadari martabat manungsa universal, lan entuk gegaman umum lan lengkap tetep dadi tujuan utama pendhidhikan perdamaian. Kabeh mbutuhake pangowahan transformasi. Ing prekara iki, umume tujuane diarani "normalitas" sing owah, pangowahan sing jero ing masarakat manungsa sing ngasilake transformasi ing kabeh tahapan "normal" saben dinane, struktural, sistemik, interpersonal, lan pribadi.

Antarane alangan sing kudu diadhepi saiki, sajrone, lan sawise pandemi iki, Manifesto negesake yaiku "konsumsi sing ora tanggung jawab" lan "nurani anestesi." Nalika nyathet alangan kasebut, manifesto kasebut menehi tanggung jawab sipil kanggo kabeh warga negara kanggo ngakoni manawa kita melu-melu tumindak ora adil kanggo wong normal sing ditampa lan melu transformasi. Refleksi babagan makna lan implikasi sosial politik saka alangan kasebut minangka titik wiwitan kanggo panelitian Manifesto sing berorientasi pendidikan perdamaian. Apa sing dibutuhake kanggo "kelas sing ngonsumsi" kanggo tanggung jawab kanggo komplotan ing ketidakadilan normal; lan kanthi sengaja nyiapake kanggo ngilangi dheweke? Sinau kanggo tanggung jawab lan kanthi siyap nyiapake tumindak transformatif saiki, mbutuhake macem-macem jinis pedagogi sing khusus kanggo ngundang lan nyetel praktik sing biasa, kaya sing dakkarepake kanggo nindakake iki Sambungan Corona.

ing "Meditasi…"Aku njlentrehake telung bentuk penyelidikan sing reflektif sing ana gandhengane sing dakwujudake dadi dhasar penting saka jinis pamikiran sing bisa mbebasake wacana kabijakan saka kejiret ideologi sing ora fungsional lan stalemat politik bipolar sing nyebabake: kritis / analitis, moral / etika, lan kontemplatif / ruminatif. Kaya dene kabeh pamikir, bentuk kasebut ora bisa dipisahake siji lan sijine, nanging bisa uga tumpang tindih lan intertwine. Nanging, priksaan kasebut bisa uga fokus lan dipandu dening pitakon sing diajokake kanggo nuntun refleksi. Mesthi, telung wujud kasebut duwe papan ing pasinaon "Normalitas Anyar." Iki bisa adaptasi kanggo panelitian substansial babagan isi Manifesto, proposisi, lan dakwaan "normalitas" saiki. Nanging, ora ana siji-sijine sing khusus relevan, utawa ora cukup kanggo nyepetake wektu sing saiki dibutuhake, nalika ana kesempatan, kanggo nyipta lan ngembangake "normalitas anyar;" lan, yen wis praktis, pilih kanggo nggunakake kabijakan lan njupuk tindakan kanggo nggayuh.

Tantangan pedagogi ing wayahe iki bisa diwujudake kanthi wujud sing wiwitane dakkenalake minangka mode penyelidikan reflektif, nanging mbutuhake pangembangan lan spesifikasi luwih dhisik tumrap pamikiran berorientasi tumindak sing praktis, diinfisi eling nurani motivasi menyang tanggung jawab konsumsi. Awakening lan motivasi kaya ngono bisa uga diwiwiti saka mode refleksi sing asline diidentifikasi. Pancen, kita butuh refleksi abstrak kaya ngono kanggo njlentrehake definisi konseptual lan ngiyatake komitmen marang nilai-nilai norma-norma anyar sing dikarepake. Mesthine, kita kudu nggawa refleksi kritis / analitik menyang konseptualisasi masalah kaya sing dibahas ing kene, lan kanggo ngakoni perspektif politik tartamtu. Semono uga, sajrone konteks priksaan iki babagan implementasi praktis nilai-nilai sing diwenehake, refleksi moral / etika penting kanggo integritas uga efektifitas proses implementasine. Amarga iku, disaranake supaya maca persiyapan Manifesto diterusake kanthi refleksi kanggo ngerti lan negesake prinsip-prinsip dhasar sing dadi inti saben sepuluh poin kasebut. Kabeh tumindak sipil sing tanggung jawab muncul saka konsekuensine babagan nilai-nilai sing dadi motivasi.

Supaya nilai bisa diwujudake, ing kasus iki supaya norma-norma anyar ditetepake, kita uga kudu mikir berorientasi tumindak kanggo melu kanthi kesempatan kanggo ngganti sistemik lan struktural hadiah pemulihan pandemi. Kanthi mangkono, aku wis nyoba nganyari telung bentuk penyelidikan awal sing reflektif, kanthi tujuan supaya bisa sinau kabijakan / tumindak tumindak praktis sing dibutuhake kanggo kahanan saiki.

Pembaruan lan Ekstensi Inquiry Reflective

Wektu kesempatan winates iki cocog banget kanggo owah-owahan transformatif yen warga negara siyap tumindak kanggo nyadari sawetara kemungkinan praktis saka usulan-usulan reformasi sing cepet banget sing diwenehake wayahe. Dadi, kanggo nggampangake pola pikir sing luwih berorientasi ing tumindak, aku ngusulake telung jinis tambahan babagan penyelidikan reflektif: normatif / standar-setting; strategis / perencanaan; lan spekulatif / konseptual. Bebarengan karo enem mode kasebut minangka spesifikasi siklus pembelajaran wiwit kesadharan nganti tumindak sing wis daklametake ing panggon liya ing pandhuan / tumindak. Pinunjul saka tatanan kasebut, kaya uga eksposisi teoritis kasebut, ora akeh sebutane kaya dene proses lan produk saka pamikiran sing dikarepake bisa ditanam. Nalika nyemak formulir kasebut kaya sing dijelasake ing ngisor iki, pendidik perdamaian bisa uga mikir alternatif kanggo nggayuh tujuan sing padha. Minangka kamungkinan pangembangan pendekatan sing luwih jembar kanggo refleksi / sinau tumindak sing menehi pangarep-arep kanggo nganyari terus-terusan lan macem-macem teori lan metode kita. Pembaruan kaya ngono mesthi perlu kanggo relevan karo lapangan, nanging saiki saya penting nalika kudu nemoni tantangan pedagogis sing normal.

Refleksi normatif / standar fokus ing netepake norma, standar kanggo nemtokake lan ngukur apa sing bisa ditampa ing masarakat utawa klompok manungsa utawa organisasi apa wae, kanggo pambiji prestasi standar kasebut, minangka pedoman lan tolak ukur ing realisasi ing kasus iki, babagan normalitas anyar. Dheweke nemtokake cara pamrentah, hubungan, hubungane, lan aspek-aspek liyane ing urip umum. Pranyatan Umum Hak Asasi Manusia minangka sawijining standar sing nemtokake norma-norma kanggo pangarepan individu tumrap masarakat lan pamrentahane. Kita butuh norma-norma anyar kanggo normalitas anyar, bisa uga ngluwihi UDHR lan Prajanjian sing nyusun prinsip-prinsip kasebut dadi ukum internasional.

Refleksi strategis / perencanaan yaiku pamikiran sing ngetrapake cara norma bakal digayuh lan diamati, implementasine normalitas anyar, yaiku "kepiye carane" mikir sing "nggawe dalan nalika kita mlaku." Minangka refleksi sing paling praktis lan berorientasi ing tumindak. Iki menehi pinemu babagan politik nalika sinau lan siklus refleksi Freirean, tumindak kanggo nyoba produk refleksi, lan refleksi anyar tumrap tumindak sing luwih efektif lan luwih efektif.

Refleksi spekulatif / konseptual yaiku spekulasi babagan kemungkinan, ngrumusake ide babagan normal sing anyar ing babagan aktualisasi nilai-nilai sing menehi informasi babagan norma-norma anyar. Iki minangka konseptualisasi institusi, struktur lan sistem sing nggawe tatanan sosial lan / utawa kesopanan.

Diandharake ing bagean kapindho Koneksi Corona iki minangka conto pitakon babagan kemungkinan implementasi prinsip lan target sing praktis sing diandharake ing CLAIP "Manifesto kanggo Normalitas Anyar. " Sampel iki ditujokake kanggo menehi conto winates babagan penyelidikan sing bisa luwih rinci lan beda-beda, difasilitasi liwat pitakon sing ditrapake kanggo ngetrapake telung bidang tambahan penyelidikan reflektif kasebut. Pitakon sing disaranake minangka upaya pertama kanggo ngindhuksi mode refleksi sing dituju ing pitakon sing dibentuk kanthi tujuan refleksi lan proses mikir lan diskusi sing bisa ditindakake. Kabeh pendhidhikan perdamaian disaranake nyoba tangane pedagogis kanggo nggawe pitakon kanggo tujuan kanggo ngindhuksi salah siji lan kabeh telung bentuk penyelidikan reflektif kasebut kanthi tujuan kanggo motivasi lan nyiapake para siswa kanggo tumindak sipil praktis menyang "normalitas anyar."

Konsep inti Inquiry

Kanggo kapentingan kajelasan konseptual, pemanggih saka normalitas sing nyebabake penyelidikan dianggep minangka kahanan urip saben dinane, pangarep-arep supaya masarakat nindakake lan ngalami produksi mata pencaharian biasa, nuntun interaksi sosial kuota lan hubungane manungsa, lan ngrancang dina mbesuk. Kabeh wilayah kasebut wis diatasi kanthi pandemi, lan kabeh norma kanthi tuntunan kasebut bakal dipertanyakan dening manifesto iki.

Pitakon reflektif, Aku bakal nyathet manawa para pamiarsa sing durung ngerti istilah utawa literatur sing ana gandhengane, yaiku cara mikir sing bisa narik kawigaten sing luwih jero, malah luwih alon tinimbang sing biasane nimbang-nimbang masalah umum. Difasilitasi liwat pitakon tinimbang pitakonan.   Pitakon mbutuhake "wangsulan," luwih cepet, unidimensional, pengetahuan sing nyata kanthi substansial, kasunyatan sing ditampa. Queries dirancang kanggo ngasilake macem-macem, tanggapan multi-dimensi, nyedhiyakake ide sing luwih jembar, bisa dipikirake; nyedhiyakake luwih akeh kemungkinan supaya bisa tumindak; utawa, yen perlu luwih lengkap. Iki nggawe ilmu uga entuk ilmu, utamane miturut semangat rekomendasi pendidikan saka poin kaping lima saka manifesto.

Koneksi Corona minangka Bahan Pelengkap kanggo Nginspirasi Kekhususan ing Rencana Normalitas Anyar

Kanggo priksaan khusus iki, sing ditujokake kanggo sinau kanggo tumindak, para peserta uga bisa mriksa argumen lan proposal sing diwenehake sadurunge Sambungan Corona on reformasi ekonomi, mbuwang militer, Lan pelucutan senjata nuklir. Saben sambungan kasebut nawakake kemungkinan kanggo pangowahan tartamtu sing bisa uga cocog karo norma sing diprayogakake ing Manifesto.

Bagean 2: Reviewing Pedagogi Nalika Mlaku ing dalan Anyar

Sawetara Pitakon sing Disaranake kanggo Refleksi Normalitas Anyar

Inti penyelidikan reflektif yaiku ing tatanan pitakon. Pitakon kudu digawe supaya bisa nuntun siswa menyang wujud refleksi sing langsung ngarahake pangerten lan tumindak ing masalah sing lagi masalah. Sepuluh poin Manifesto menehi refleksi sing dakkarep bisa nyiyapake lan menehi inspirasi marang para siswa supaya tumindak efektif ing politik. Persiapan lan inspirasi kasebut minangka target pembelajaran pitakon sing disaranake ing ngisor iki. Disaranake supaya pitakon diwenehake menyang peserta penyelidikan sadurunge diskusi umum supaya refleksi individu sing cukup bakal menehi informasi yen obrolan kasebut.

Miwiti priksaan karo saben peserta maca kanthi lengkap, ngati-ati, lan mikir kabeh Manifesto. Masing-masing kudu ngenali lan ngucapake artikulasi, kanthi poin sing katon minangka prinsip normatif sing dianut. Bukak obrolan umum kanthi nuduhake prinsip kasebut minangka target normatif tumindak kanggo ngetrapake Manifesto. Prinsip kasebut minangka target lan tujuan sing bakal ditemtokake standar, strategi, lan spekulasi. Nalika ana konsensus umum babagan prinsip mbukak diskusi pitakon.

Pitakon Normatif / Standar:

Kepiye kita bakal ngerti yen wis tekan normal? Kita butuh indikator, kayata norma lan tolok ukur kanggo nemtokake manawa wis diwujudake. Yen norma-norma kasebut minangka tanggapan universal kanggo pitakon bisa uga diwiwiti karo ukara kayata "Kabeh manungsa kudu duwe…" utawa "Saben wong kudu bisa…" utawa "Kabeh wong tanggung jawab kanggo…". Tanggepan sing wis rampung kudu kahanan, kahanan, utawa kualitas sing konkrit lan bisa diukur.

Coba waca poin pertama Manifesto. Indikator apa, kayata norma, "distribusi kekayaan sing padha" sing bisa ditetepake? Kepiye carane bisa nemtokake standar urip sing luwih padha sing digoleki? Apa ana proposal kebijakan saiki sing bisa nyebabake kesetaraan kasebut? Pangukuran kesetaraan ekonomi apa sing bisa kita pikirake kanggo menilai kepenak?

Pertanyaan Strategis / Perencanaan:

Kita butuh strategi lan rencana tartamtu babagan cara nggawe norma-norma anyar lan njamin manawa dimangerteni, diamati, lan ditindakake. Proses kasebut bakal nyakup kalorone program kanggo tumindak politik kanggo ngasilake kabijakan lan program pendhidhikan sing dikarepake kanggo mbujuki para siswa supaya melu proses politik lan nyiapake warga supaya urip miturut norma-norma anyar.

Coba pikirake poin kaping papat Manifesto sing nuntut, "partisipasi naleni lan proaktif kabeh populasi, utamane sing wis ora kalebu sistematis ..." Strategi pendhidhikan apa sing bisa ditindakake kanggo mbiasakake warga negara kanthi norma-norma anyar lan entuk dhukungan kanggo implementasine ? Nganggep kabeh, nanging ing tangga paling ngisor, kudu nggunakake kurang, kepiye motivasi kanggo nindakake, lan sinau urip kanthi beda? Apa sing dikorbanake pribadi lan komunal sing dibutuhake kanggo entuk distribusi kekayaan sing luwih adil? Wangun politik apa sing bisa entuk "partisipasi kabeh populasi?"

Query Konsep / Spekulatif:

Normalitas anyar bakal mbutuhake pangowahan struktural lan kelembagaan. Kita kudu nggawe konsep lan spekulasi babagan kemungkinan struktur lan institusi sing anyar utawa anyar.

Apa ide kanggo struktur lan institusi anyar apa kita bisa meteng?  Spekulasi babagan bentuk kelembagaan lan proses sistemik sing bisa ngemot lan njaga normalitas anyar? Kepiye carane mirip utawa beda karo institusi saiki? Adaptasi lan pangowahan apa sing bisa kita lakoni ing institusi saiki kanggo nyepetake fungsi kasebut miturut norma-norma anyar sing disenengi? Coba pikirake institusi kayata ekonomi global, hubungane karo distribusi kekayaan lan perubahan iklim, lan sistem keamanan global sing militer nalika nanggapi pitakon kasebut.

Summarize priksaan sinau tumindak kanthi nyusun "Pandhuan Standar lan Perencanaan kanggo Normalitas Anyar."

Dadi pisanan komentar

Nggabungake diskusi ...