Sumber kanggo guru ing sawetara dina sawise serangan ing Capitol AS

(Dipunbabar saking: Beyond the Stoplight - nggawe kelas sing adil lan peduli kanggo bocah. 6 Januari 2021)

Miturut Dr. Alyssa Hadley-Dunn

Kita nyambut kiriman tamu iki saka Dr. Alyssa Hadley-Dunn, Profesor Profesor Pendidikan Guru ing Universitas Negeri Michigan lan pangadeg Pengajaran ing Dina Sawise: Dialog & Sumber Daya Kanggo Ndhidhik Keadilan

Kanggo pandhidhikan, aku bakal nuduhake sawetara sumber / ide kanggo digunakake ing kelas sampeyan sesuk. Pangeling babagan kabeh sing dakcritakake ing kene: Ora ana wangsulan sing gampang. Ora kabeh bisa digunakake kanggo saben siswa utawa guru utawa ing saben kelas. Aku dudu ahli ing kelas utawa siswa (utawa ahli apa wae sejatine!). Iki dudu pacelathon sing kudu utawa kudu didelehake mung ing ruang kelas Studi Sosial lan Seni Bahasa Inggris.

Tulung dicathet:

(1) Saran kasebut ora ujar manawa sampeyan Kudu "mulang" babagan kedadeyan ing 1/6/2021 (utawa kedadeyan utawa ketidakadilan "dina" sawise). Dina Sawise Pedagogi ora ateges ngowahi trauma dadi pelajaran standar utawa pathokan. Nanging yen sampeyan bakal CAKAP, rampung kanthi niat, ati-ati, lan komitmen eksplisit kanggo keadilan lan keadilan.

(2) Aja nindakake iki yen sampeyan bakal nyebabake cilaka utawa trauma. Aja pusat gambar penderitaan lan rasa lara Ireng minangka cara kanggo nggawe iki wayahe "bisa mulang". Guru putih, iki tegese sampeyan / kita.

(3) Lan tulung, elinga yen iki dudu babagan pelajaran siji-sijine. Dina Sawise Pedagogi bisa digunakake yen sampeyan wis mulang babagan keadilan ing Dina Sadurunge lan Dina Sajrone.

Cathetan kanggo Guru ireng: Muga-muga sampeyan duwe wektu lan papan kanggo ngrawat awak dhewe, nalika sampeyan ndhukung siswa. Muga-muga sampeyan duwe kanca kulit putih sing uga ngomong babagan iki, mula sampeyan ora kudu dadi siji-sijine. Muga-muga sampeyan bisa nemokake konspirator ing sekolah sampeyan (utawa ing kene).

Cathetan kanggo guru Putih siswa kulit putih: Sampeyan Kudu ngomong babagan apa sing kedadeyan. Iki kanggo kita, saben wektu lan kabeh wektu. Kita ora bisa ndalang maneh. Kita kudu nindakake apa sing wis kita ucapake nalika musim panas nalika maca buku-buku anti-rasis lan ngrampungake dhaptar priksa anti-rasisme. Murid kulit putih kita ora 'enom banget' kanggo sinau babagan iki.

Cathetan kanggo guru kulit Putih sing duwe warna, utamane siswa Ireng: Priksa manawa sampeyan wis ngerti apa sing sampeyan lakoni sadurunge nindakake. Priksa manawa sampeyan ngerti carane ndhukung siswa Ireng lan siswa warna liyane yen nyoba ngobrol. Priksa manawa sampeyan ora gawe piala maneh kanthi mlebu obrolan tanpa mikir lan ngrancang kanthi ati-ati. Gagasan / sumber / tautan ing komentar ing Facebook bakal dianyari ing wayah sore ing klompok pendidik: Pengajaran Dina Dina Sawise: Dialog & Sumber Daya Kanggo Ndhidhik Keadilan..

TIPS & Sumber Daya

NGgunakake ZOOM: Kamar breakout bisa nguntungake ing kene. Utamane yen sampeyan mulang siswa warna, gawe macem-macem kamar breakout kanggo siswa adhedhasar apa sing dikarepake lan rumangsa bisa ngomong babagan: (1) Kanggo siswa sing ora pengin ngrembug saiki lan pengin kerja kanthi mandiri kanthi 'rutin 'isi kelas; (2) Kanggo siswa sing pengin proses karo mitra; (3) Kanggo siswa sing duwe akeh pitakon lan pengin proses karo sampeyan.

NAMING BENER: Pikirake basa sing digunakake media, luwih-luwih nalika iki wiwit kedadeyan. Apa tegese basa iki? Apa sing diungkapake lan apa sing ora dingerteni? (Petunjuk: Rasisme.) Contone: "demonstran" mungsuh "teroris," "protes" mungsuh "serangan" utawa "kudeta."

GAMBAR ANALISA: Ana akeh gambar sing dituduhake, kalebu sawetara bendera Konfederasi ing gedung Capitol, babagan wong sing nyolong Podium, wong sing nggantung ing tembok Capitol. Apa sing dicritakake dening gambar kasebut? Apa sing (nyoba) ora dingerteni? (Petunjuk: Rasisme.)

NULIS: Yen sampeyan duwe siswa sing bisa ngolah pikirane luwih apik liwat nulis lan / utawa sampeyan pengin nggunakake nulis minangka kegiatan intro, iki sawetara kemungkinan potensial: Apa sampeyan mikir kedadeyan wingi? Apa sampeyan ngerti? Apa pitakon sampeyan? Kepiye sampeyan pengin ngolah iki minangka komunitas? Yen sampeyan nindakake kanthi sakbenere, sampeyan bisa njaluk siswa makarya ing dokumen Google utawa aplikasi Google liyane utawa sing dituduhake.

Bandingake Respon Polisi: Ana akeh Tweet lan crita sing lagi dituduhake sing mbandhingake gambar tanggepan kanggo demonstrasi BLM lan aksi teroris saiki. Sampeyan bisa nggunakake gambar kasebut kanggo njaluk siswa mbandhingake apa sing dianggep kedadeyan lan kenapa kedadeyan kasebut. (Petunjuk: Rasisme, kaunggulan putih, nesu putih)

PUSH BALIK KANG NEUTRALITAS: Elinga yen bakal luwih mbebayani kanggo mulang "loro-lorone." Iki dudu babagan loro-lorone. Iki babagan keadilan. Iki minangka pethikan saka Tayari Jones sing aku seneng digunakake minangka cara kanggo mikir babagan debat "loro-lorone": "Sing tengah yaiku titik sing padha karo rong cagak. Ngono wae. Ora ana barang sing sipate murni ing kene utawa ing kana. Dikubur yaiku ide ide sing padha, sing sampeyan sebut minangka "wong apik ing loro-lorone". Nalika ndeleng maneh masa lalu sing ngisin-isini, takon dhewe, Ana ngendi papane? Daripada perbudakan chattel, bisa uga kita setuju karo program perbudakan sing ora duwe indentitas? Tinimbang tundhuk warga Jepang-Amerika menyang tahanan sing ora ditemtokake sajrone WWII, kepiye yen kita setuju menehi ukara nyata lan bisa uga menehi kuitansi kanggo mbalekake barang nalika dibebasake? Apa sing ana ing antarane moral lan laku cabul? ” –Tayari Jones, saka “Ora ana sing sopan kanggo golek kesamaan”, Majalah Time, 2018

Gawe NORMS DIALOGUE: Deloken geser 26-28 ing presentasi iki, aku bab "mulang nalika mengko." Iki minangka sawetara conto norma dialog sing bisa dibahas lan digunakake karo siswa.

PEMBELAJARAN lan LAKU INTERRUPTOR PHRASES: Aku ora ngira yen kelas kasebut kudune aman kanggo kabeh sudut pandang. Aku ora bakal debat babagan hak asale wong liya. Aku ora bakal debat babagan kamanungsan wong liya. Frasa kasebut bisa ndhukung strategi nyuda gawe piala sanajan ora ana papan sing "aman". Priksa slide 31 ing kene kanggo sawetara tembung interruptor digunakake yen sampeyan butuh:

GOLEK ING PEDAGOGI TRAUMA POLITIK: Yen sampeyan mulang siswa Ireng utawa siswa warna liyane, iku penting banget kanggo nemokake macem-macem cara kanggo ndhukung dheweke ing wektu iki. Comong-omong slide 18-23 ing presentasi iki kanggo deskripsi saka apa sing ditindakake guru sajrone momen trauma politik. Sawetara iki minangka tanggepan pemilihan 2016, riset sing ditindakake karo kolega Hana Carson Baggett lan Beth Sondel lan sawetara riset kanggo buku sing dak tulis saiki ing kabeh jinis dina sawise.

Wara-wara lan pengen: Loro pitakon sing apik supaya siswa mikir / ngomong (ing sembarang umur, level bahan apa wae, lan konten) kudu diwiwiti karo: Apa sing sampeyan weruh? Apa sampeyan kepengin weruh? Contone, nggunakake rong teks foto sing dipasangake, salah sawijining polisi ing Capitol langkah-langkah nalika demonstrasi BLM musim panas dibandhingake karo foto teroris ing kantor Nancy Pelosi, sing ora dijaga ... Apa sing sampeyan weruh babagan saben foto? Apa sampeyan kepengin weruh?

60 TEKS KEDUA: Kanggo guru siswa sing paling enom, iki minangka "60 Teks Kaloro”Saka Taman Woke sing apik banget.

Elinga, iki dudu kejutan: Guru putih, aja dadi guru / wong sing "kaget" karo kedadeyan kasebut. Aja nganti siswa sampeyan dadi siswa / wong sing kaget karo kedadeyan kasebut. Kontekstualisasi iki ing lensa sejarah keputihan, supremasi putih, kolonialisme pemukim ... Buku sing apik kanggo mikir babagan rencana lengkap kanggo piwulang kritis sing relevan karo sejarah lan budaya yaiku Dr.Gholdy Muhammad's Budidaya Genius. Ora mung kanggo guru literasi!

NERANGKE PITOLAKAN SIVIL BENER: Sanajan wis dikandhakake sawetara wong, apa sing kita deleng ing Capitol dudu "pambangkang sipil." Mangkene sawetara piwulang saka Memulang Toleransi babagan ketidakpatuhan sipil ACTUAL.

MEDIA PEMBIMBING / Nuduhake saka njaba AS: Pikirake babagan media negara liya babagan acara kasebut. Golek judhul lan terjemahan saka koran utama lan pikirake apa tegese jangkoan kasebut beda banget (kayadene bakal beda).

GUNAKAN SUMBER GANDA: Elinga yen warta kasebut berkembang. Takon pitakon kanggo mbantu siswa ngolah kedadeyan, perspektif, lan bias. Dokumen iki ngidini siswa takon lan nglacak pitakonane nalika ana warta.

Ngidini macem-macem pengalaman: Sara K. Ahmed saka Dadi Pangowahan nggunakake slide Google kanggo ngundang siswa supaya nuduhake sing warta, kepiye hubungane karo identitase, lan tindakan sing bisa ditindakake.

Babagan Author

Dr.Alyssa Hadley Dunnriset ing pusat pendidikan lan dhukungan guru kutha lan konteks sosial budaya lan politik sekolah kutha, kanthi fokus ing masalah ras, keadilan, lan kesetaraan. Mantan guru basa Inggris sekolah menengah, saiki, Dr. Dunn nggarap buku babagan kepiye para guru nggawe keputusan pedagogis ing "dina sawise" kedadeyan-kedadeyan utama, tragedi, utawa kedadeyane ketidakadilan. (Priksa kaca Facebook sing gegandhengan kanggo pendidik kene.)

Sarjana publik sing setya, karya Dr. Dunn wis ditampilake ing The Huffington Post, CNN, lan Radio Publik Nasional, uga ing blog lan podcast pendidikan. Saliyane nerbitake jurnal kayata Jurnal Riset Pendidikan Amerika, Rekam Kampus Guru, Jurnal Pendidikan Guru, Pendhidhikan Perkotaan, lan Pengajaran lan Pendhidhikan Guru, dheweke uga panulis "Guru Tanpa Bates? Akibat Sing Didhelikake Guru Internasional ing Sekolah AS"(Teacher College Press, 2013) lan"Pengajaran Urban ing Amerika: Teori, Riset, lan Praktek ing Sekolah K-12 ” (Penerbit Sage, 2011). Dheweke uga Senior Associate Editor jurnal Multipatural Perspectives.

cedhak
Gabung karo Kampanye & bantu kita #SpreadPeaceEd!
Mangga ngirim kula email:

Nggabungake diskusi ...

Gulung menyang Top